Dodaj do ulubionych

Zwolnienie w Warszawie

IP: *.* 27.11.02, 16:32
Czesc Dziewczyny! Mam pytanko-jestem zatrudiona w rodzinnej firmie i chcialabym wziac zwolnienie do konca ciazy (jestem dopiero w osmym tygodniu).Czy znacie jakiegos lekarza w Warszawie,ktory wystawilby mi takie zwolnienie bez zbednych komentarzy? Wielkie dzieki za wszelkie informacje, Pola i Dzidzia
Obserwuj wątek
    • Gość: eBeata Re: Zwolnienie w Warszawie IP: *.* 28.11.02, 09:39
      Weź urlop bezpłatny. Pozbędziesz się problemu.
      • Gość: resorak Re: Zwolnienie w Warszawie IP: *.* 29.11.02, 23:30
        Wszystko pięknie, tylko że za urlop bezpłatny (jak sama nazwa wskazuje) nikt nie płaci, a przed urodzeniem malucha przydałoby się odłożyć trochę grosza. Co do zwolnienia, to podczas ciąży bez problemu powinien Ci je wystawić Twój ginekolog - oczywiście nikt nie wystawi Ci jednego zwolnienia od teraz do końca ciąży, ale małymi kroczkami... (kobieta w ciąży zawsze może się przecież źle czuć, a nikt przecież nie chce szafować zdrowiem maluszka). Jeśli twój ginekolog odmówi poszukaj innego (najlepiej prywatnego), a jak zacznie "gderać" to powiedz, że masz bardzo stresującą pracę a to napewno malcowi nie służy.Powodzenia.
    • Gość: kaczucha Re: Zwolnienie w Warszawie IP: *.* 30.11.02, 12:19
      Czesc!Ja tak wlasnie mam ze od 3 miesiaca ciazy jestem na zwolnieniu lekarskim i juz do konca na nim zostane, ale raczej nie mozesz dostac od razu takiego zwolnienia. Lekarz moze wystawic je najwyzej na 30 dni (a nie wiem czy wiesz ze na dni zwolnienia licza sie rowniez soboty i niedziele). Ja chodze na kontrole co 4 tygodnie i za kazdym razem mam po prostu przedluzane zwolnienie. Niestety na ostatnie 2 tygodnie lepiej miec od innego specjalisty zwolnienie bo takie na ciaze moga Ci anulowac w zakladzie pracy i na to konto odliczyc 2 tyg z macierzynskiego. PozdrawiamDot

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka