aune1 09.01.07, 11:04 Chce odejśc z Urzędu Gminy albo w styczniu lub lutym. pracuje tu od ponad dwóch lat. Czy otrzymam trzynastkę za 2006 jeśli odejdę teraz lub będę w okresie wypowiedzenia? muszę niestety spłacic pożyczkę z KZP. Dziękuję)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaka73 Re: pomóżcie proszę - trzynastka 09.01.07, 18:15 Oczywiście, ze dostaniesz 13. To, że się zwolnisz nie ma nic do rzeczy. Oczywiście wtedy, kiedy będzie wypłacana, czyli do 31.03. Musiz mieć tylko przepracowane efektywnie (bez zwolnień pół roku. I oczywiście tylko za te przepracowane dni dostaniesz 13 Odpowiedz Link Zgłoś
aune1 Re: pomóżcie proszę - trzynastka 10.01.07, 06:47 dziekuje serdecznie!! to mi kamien zserca spadł..miałam taką nadzieję że to nie ma nic do rzeczy ale to pozwoli mi podjąc decyzje żeby stamtąd odejść )) dzieki...tylko z tymi zwolnieniami mam problem...bo byłam w ciąży zagrożonej..na zwolnieniu L4, niestyty zwolnienia nic dały.. więc i trzynastka będzie pomniejszona? a takiego zapisu w ustawie nie widziałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaka73 Re: pomóżcie proszę - trzynastka 10.01.07, 07:57 W ustawie o dodatkowym wynagrodzeniu rocznym jest tylko zapis o tym, że musi byc ktos zatrudniony pół roku, a że efektywnie to wynika z orzeczeń. Pamiętajcie , że czas efektywnie przepracowany to czas bez L4, macierzyńskiego. Jeżeli więc po odjęciu nieobecnności nie bedzie pół roku to nie dotsniesz. Na ten temat rozpisywała się w zeszłym tygodniu rzeczpospolita. Chyba, że u Was prawnicy kiepscy, to może nie znają orzeczeń w tym temacie i wliczają macierzyński (bo kilka lat temu się wliczało). Odpowiedz Link Zgłoś
aune1 Re: pomóżcie proszę - trzynastka 10.01.07, 13:00 dziekuje za odpowiedz..prawnicy może i mądrzy..ale ja podejmując decyzje o odejściu z pracy musiałam wziąć pod uwagę najpierw tą trzynastkę = spłacenie długów.. dopiero teraz powiem o tym w pracy... z tego co mówisz to się spokojnie załapię..tyle że będzie pomniejszona o tamte dni... trudno..dobre i to ) Odpowiedz Link Zgłoś
aniulekq Re: pomóżcie proszę - trzynastka 09.01.07, 20:59 Czy jest zapis regulujacy otrzymanie 13 po pórocznym efektywnym przepracowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś