lehsia 10.07.07, 21:11 Witam Jestem zatrudniona na podstawie umowy o pracę na czas określony, okres próbny, jeszcze przez trzy tygodnie, a jestem teraz w 5 tygodniu ciąży. Czy umowa zostanie przedłużona do dnia porodu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dilda Re: Ciąża a czas określony 10.07.07, 21:26 Niestety nie. Może lepiej jeszcze nie przyznawaj się, że jesteś w ciąży - będzie większa szansa że pracodawca przedłuży Ci umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
lehsia Re: Ciąża a czas określony 12.07.07, 18:43 Dzięki, ale za późno na ukrycie. Kierowniczka dzwoniła, że przedłużą mi umowę do rozwiązania. no istny cud... Ludzkie zachowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Ciąża a czas określony 13.07.07, 20:46 A jak długi jest ten okres próbny? Bo jeśli dłuższy niz miesiąc umowa zostanie przedłużona do dnia porodu,macierzyński urlop Cie obejmie. Jeśli pracodawca wyraził dobra wole i sam przedłużył umowe mimo umowy próbnej na okres miesiąca lub krócej, to szanuj Go. Warto Odpowiedz Link Zgłoś