Dodaj do ulubionych

Zus skarga

11.08.07, 21:47
Chce napisac skarge do kierownika oddzialu zus czekam na swój zasilek chorobowy od 20,07 wtedy to tez księgowa zaniosla moje zwolnienie za okres od 13-26,07. Do tej pory nie mam pieniedzy. Zgodnie z KPA Zus ma 14 dni na dokonanie przelewu nie licząc dnia w którym wplywa zwolnienie więc termin ten minął 3,08.2007.
Mam prośbę czy ktoś pisał juz może podobną skagę i mógłby mi pomóc w ubraniu w urzedowe słowa moich żalów. Za wszelka pomoc dziekuje
Obserwuj wątek
    • alena30 Re: Zus skarga 11.08.07, 23:25
      Nie bardzo rozumiem. Złożyłaś L-4 za okres 13-26.07 i od 20.07
      czekasz na zasiłek?? ZUS wypłaca zasiłek do 30 dni od daty złożenia
      wszystkich dokumentów niezbędnych do stwierdzenia uprawnień do
      danego zasiłku. Nie rozumiem, o jaką skargę Ci chodzi???
      • adrasteaa Re: Zus skarga 11.08.07, 23:40
        Ja jestem na zwolnieniu ciążowym. Aktualnie jestem w 6 mc i przebywam na zwolnieniu od poczatku ciązy. Juz przeszłam etap weryfikacji wszystkich papierów itp wowczas czekałam na pieniadze ok 1,5 misiąca. To jest moje kolejne zwolnienie, zus zawalił sprawe i zwolnienie krazylo po budynku zusu przez jakies okolo 20 dni zanim trafilo do pani która robi przelewy, chce napisac do kierownika zeby wiedzial jak jego pracownicy dzialaja i jak są w tym swoim postepowaniu niefrasobliwi.
        • alena30 Re: Zus skarga 12.08.07, 16:09
          6 miesięcy na zwolnieniu, czyli zaczęło Ci się świadczenie
          rehabilitacyjne, tak??? A kiedy złożyłaś wszystkie papiery dot.
          świadczenia?? Konsultowałaś to wogóle w ZUS?? Bo co Ci to da, jak
          napiszesz taką skargę?? Jak ktoś się pomylił, to przecież nic z tego
          tytułu nie dostanisz, a pomyłki rzecz ludzka.
          • adrasteaa Re: Zus skarga 12.08.07, 22:25
            Nie nie zaczelo mi sie jeszcze swiadczenie rehabilitacyjne 182 dni mina mi w polowie wrzesnia. jestem narazie na zasiłku chorobowym bo chyba tak to sie nazywa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka