zuzazuzka 26.09.03, 14:06 WIem ze mozna odliczyc odsetki od kredytu mieszkniowego od dochodu tylko czy mozna to zrobic przykazdymkredycie mieszkniowym czy tylko przy jednym jakis tam specjalnym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikawi Re: odliczenie odsetek od dochodu 26.09.03, 15:11 mówisz o tzw. nowej uldze, pozwala ona odliczyć odsetki od kredytu od dochodu TYLKO przy kredycie branym na zakup mieszkania na rynku PIERWOTNYM, tak więc jeśłi kupiłaś mieszkanie na rynku wtornym ulga ta nie przysluguje Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: odliczenie odsetek od dochodu 27.09.03, 09:20 TAk, kupilam na rynku pierwotnym. Wiec nie ma absolutnie znaczenia w jakim banku i jaki kredyt?! Odpowiedz Link Zgłoś
jakel Re: odliczenie odsetek od dochodu 29.09.03, 13:26 Ulga, o której mówi poprzedni post obowiązuje od 2002. W związku z tym obowiązuje na mieszkania, które zostały wybudowane nie wcześniej niż w 2002 r. Ja kupiłam mieszkanie nowe, od dewelopera, ale mieszkanie to było ukończone w 1999 r., przez 3 lata stało puste i na to mieszkanie nie mogę zastosować ulgi. EJ Odpowiedz Link Zgłoś