beata214 31.08.08, 13:50 Mam pytanie o to od kiedy przechodzi się na macierzyński? Bo teoretycznie, jeżeli mam wystawione L4 powiedzmy do 15go, a 10go urodzę to co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moka2 Re: L4, poród a macierzyński. 31.08.08, 13:55 to od 10 macierzynski Ci sie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: L4, poród a macierzyński. 31.08.08, 14:09 macierzynski liczy sie od dnia porodu Odpowiedz Link Zgłoś
m_ruszel Re: L4, poród a macierzyński. 31.08.08, 20:59 A ja też mam pytanie w tym temacie... Lekarz wystawił mi zwolnienie do terminu porodu a jeżeli do tego czasu nie urodzę? Czy któraś z Was miała wystawione L4 po terminie? Bo mi lekarz zaproponował jedynie urlop macierzyński. A szkoda mi go wykorzystywac jeszcze przed porodem... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: L4, poród a macierzyński. 01.09.08, 14:35 Setki razy to już było, nie ma przeszkód żeby lekarz wystawił Ci zwolnienie po terminie porodu ale jednocześnie nie zmusisz go do tego, może internista wystawi skoro gin nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: L4, poród a macierzyński. 01.09.08, 18:29 Zmusi żądając od niego zaświadczenia o dobrym stanie zdrowia i zgody na podjęcie pracy. Konia z rzędem temu lekarzowi który to wystawi po kilkumiesięcznym "dawaniu"l4, wyszłoby że geniusz medyczny skoro "wyleczył" ciężarną. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: L4, poród a macierzyński. 01.09.08, 21:10 wiesz zleży, jeżeli dawał zwolnienie na zagrożenie przedwczesnym porodem to po terminie raczej już to nie grozi, poza tym nie wiemy czy ona była od miesięcy na tym zwolnieniu, ale fakt, że żądanie takiego świstka (możesz powiedzieć że kadrowa sobie życzy) często załatwia sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś