ania_kryszcz
21.11.08, 15:08
Mam taki problem który powtarza sie juz drugi rok.Otóż chce skorzystać z przysługującej ulgi internetowej,jednak dostawca netu tzn.vectra nie wystawia mi na bieżąco faktur tak jak to robi TP.W tamtym roku napisalliśmy z mężem do nich pismo żeby przysyłali nam co miesiąc ale zostało bez odpowiedzi.Faktury dostaliśmy w marcu iw tedy dopiero mogliśmy złożyc PIT zależy mi w tym roku żeby bylo to zaraz po nowym roku gdyż potrzebujemy tej kasy ale napisalismy do nich znowu pismo mam kopie i potwierdzenie nadania poleconego do nich ale znowu bez odpowiedzi.Mąż już na poczatku stycznia dostaje PIT i moglibyśmy go złożyć ale brakuje mi tych faktur.Co w zwiazku z tym mogę jeszcze zrobić.Myślałam o udaniu sie do Rzecznika Praw Konsumenta może on coś pomoże?Jak to jest kiedy dostawca ma obowiazek wystawic mi faktury?Dodam że ja od nich dostaje do zaplaty zwykle polecenia przelewu gdzie ejst ogolna suma za net i tv pozatym ostatnio była podwyzka i nawet niewiem ile płacimy teraz za sam internet.Co robic?