lucky37 19.01.09, 11:33 Czesc dziewczyny mam pytanie pracuje w sklepie przy 8h trybie pracy (praca stojaca) Mam 15 min przerwy podczas pracy Z tego co wyczytałam to nie mozna stac wiecej niz 3h bez przerwy?! To jak jest z tymi przerwami ??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aj-wonek Re: praca a przerwa ? 19.01.09, 15:27 z tego co wiem nie mozesz wogole miec pracyb stojacej jesli jestes w ciayz to raz dwa pracodawca jesli otrzymal od ciebie info zwrotne o twoim stanie powinien zapewnic ci inne stanowisko pracy zgodne z wymogami praw i ulg przyslugujacych kobietom w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
lucky37 Re: praca a przerwa ? 20.01.09, 20:13 tak jestem w 13 tygodniu ciazy i wlasnie nie wiem co i jak z tymi przerwami . Nie mam co liczyc na zmiane miejsca pracy . Wiec chociaz chcialabym wiedziec ile i po ile przerw mi przysluguje Odpowiedz Link Zgłoś
ilsa32 Re: praca a przerwa ? 20.01.09, 20:41 Hj. Przerwy przysługuje Ci 15 minut. Pracodawca ma obowiązek zmienić Ci stanowisko pracy, przynajmiej tak stanowi prawo. Miałam podobnie, niby zmienił mi stanowisko pracy( miałam pracować w biurze a nie na sklepie)ale faktycznie większość czasu pracowałam na starym stanowisku. U mnie skończyło się na L4. Odpowiedz Link Zgłoś