napoleonka_k 18.07.09, 14:30 SPłacamy kredyt hipoteczny.Kredyt jest zaciągnięty na 1/3 wartości mieszkania.Czy można sprzedać takie mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotarybka_1 Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 18:12 oczywiście, że można, nawet gdyby kredyt był na 100% wartości. Kupujący przeleje tę część ceny mieszkania, która pozostała do spłaty na konto banku, resztę na Wasze. Jeżeli zakup będzie również kredytowany, to przelew środków nastąpi między bankami. Takie ustalenia zapisuje się w umowie. Inną kwestią jest to, na jakich warunkach Wasz bank przyjmie wcześniejszą spłatę kredytu, zwykle nie ma problemu i nie pociąga to za sobą większych kosztów, ale oczywiście zależy od umowy kredytowej. Najlepiej dopytać w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 21:39 ALe gdy sprzedamy jeszcze z kredytem to będziemy stratni Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 21:47 napoleonka_k napisała: > ALe gdy sprzedamy jeszcze z kredytem to będziemy stratni ??? Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 21:48 napoleonka_k napisała: > ALe gdy sprzedamy jeszcze z kredytem to będziemy stratni Bo ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:00 Bo po spłaceniu kredytu cała kasa byłaby dla nas,a teraz część będzie dla banku Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:01 Matkoicórko.... A kredyt z czyjej kasy byście spłacali?????? Umarłam po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:03 Nawet będziecie do przodu - o cześć odsetek. Sprawdź kwestię ewentualnego kosztu wześniejszej spłaty kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:11 Ale chodzi mi o to,że wtedy dostaniemy mniejszą kwotę,która może być nie wystarczająca na zakup innego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:16 wiesz co? proponuje ci zostawic te sprawy mezowi... o ile jest choc troszke bardziej rozgarniety niz ty... Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:19 Zajmij się lepiej sprzątaniem zabawek po swoim rozpuszczonym dzieciaku. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:17 no ale co Ty sobie myślałaś, że sprzedaż za całą kwotę i co bank sobie odpuści tą 1/3 bo sprzedałaś? Ja też umarłam..... Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:27 Ja też już się trochę pogubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:42 Pytanie : dlaczego myślicie o sprzedaży tego mieszkania? Chcecie kupić coś innego - większego, w innej dzielnicy? Przeprowadzka do innej miejscowości? Niemożność obsługi kredytu? Chęć budowy domu? Napisz coś dokładniej, bo mam wrażenie, że sie zakałapućkałaś w wywodach Jesli kwota uzyskana ze sprzedaży nie pokryje wartości nowej nieruchomości - przecież możecie wziąść drugi kredyt. Nawet da sie załatwić te dwie operacje w miarę równolegle jeśli macie juz kupca na mieszkanie i namierzoną drugą nieruchomość. Tylko - to będzie nowa umowa kredytowa ze wszystkimi szykanami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonika Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 22:44 "Drugi kredyt" - mam na myśli NOWY kredyt na kwotę, której Wam będzie brakowało do zakupu nowej nieruchomości. "Stary" zostanie rozliczony na czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonka_k Re: Kredyt.Pytanko. 18.07.09, 23:28 Rozumiem mamomoniki.Chodzi o przeprowadzkę do innego miasta i zakup tam mieszkania.Ale jest to większe miasto i ceny mieszkań wyższe,więc musielibyśmy wziąć kredyt większy od obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś