Dodaj do ulubionych

umowa na zastepstwo

23.12.03, 19:38
podpisalam taka umowe, i teraz ciagle sie obawiam, ze jutro, pojutrze szef
powie, ze dana osoba wraca z L4 i ja juz pracki nie mam
zastanawiam sie czy jest jakis minimalny okres pracy na zastepstwo .. ?
pracuje dopiero od 12 grudnia
o tej dziewczynie nie wiem nic, tylko tyle ze chora, szef tez nie wiem, ani
zadna osoba nie potrafi rozwiac moich watpliwosci (zeby chociaz 3 m-ce),
Obserwuj wątek
    • barrtis Re: umowa na zastepstwo 23.12.03, 21:32
      Witaj, wiem tylko że jak ta osoba wróci to z Tobą rozwiaże umowę.Nie ma czegoś
      takiego jak okres.Chyba że masz umowę na czas określony.A jeżeli umowa zlecenie
      czy o dzieło to moze być rozwiązanie w każdej chwili.
      Dlatego tak ta umowa się nazywa.Najlepiej zapytaj się w pracy szefa lub kogoś z
      orientowanego.Co Ci zależy.Przecież i tak długo nie popracujesz,no chyba że kto
      ś odszedł na macieżyński czy wychowawczy.
      pozdrawiam
      • iffona Re: umowa na zastepstwo 24.12.03, 09:45
        wlasnie sie pytalam, szef powiedzial, ze nie wie dokladnie kiedy wroci ta
        osoba, teraz jest w szpitalu, a ja zapytalam sie wprost czy nie jest w ciazy
        (to wtedy liczylam przynnajmniej na okres paru miesiecy), ale niestety nie

maja jedynie ze szpitala zwolnienie, teraz w szpitalach jest tak, ze nie
        udzielaja informacji nawet gdzie dany pacjent lezy (mam wujka od paru tygodni w
        szpitalu, wiec wiem co mowie) a co dopiero o chorobie, ja nawet przez telefon
        nie dowiedzialam sie na co mial zabieg sad

wiem, ze jak ta osoba wroci to ze mna rozwiaza umowe, ale myslalam, ze ktos
        powie ze np zatrudnia sie osobe na zastepstwo, jesli wie sie ze np nie bedzie
        danej osoby przynajmniej dwa miesiace lub cos takiego ...
        • pyzapyza Re: umowa na zastepstwo 31.12.03, 12:31
          To taka uroda umowy na zastępstwo. Nawet jeśli ktoś idzie na zwolnienie na 2
          miesiące, to może przecież zrezygnować ze zwolnienia i wrócić wcześniej.
          Podobnie z ciążą - jeśli ciężarna straci dziecko (odpukać, żeby zdażało się to
          jak najrzadziej), to też wróci prędzej do pracy.

Nie ma okresu minimalnego na zastępstwo. Można zostać także zatrudnionym na np.
          tydzień, jeśli ktoś (np. sekretarka) rozchorował się nagle, a sekretariat musi
          być otwarty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka