sueellen 07.11.09, 12:17 Ciemna linia biegnąca pośrodku brzucha – od pępka do spojenia łonowego. U mnie nie pojawiła się. Pojawiła się natomist linia od pępka w górę - znika na wysokości mostka. Ktoś słyszał o takiej linii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuchtor Re: linea nigra 07.11.09, 12:35 To to samo. Ja mam od spojenia aż pod same cycki. Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka09 Re: linea nigra 07.11.09, 14:20 A ja mam od dołu brzucha, zakręca wokół pępka i dalej biegnie w górę-nie przebijecie mnie;p Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: linea nigra 07.11.09, 14:22 Mam od samego dołu aż po mostek, gdzieś tak od 27 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
aanidaa Re: linea nigra 07.11.09, 17:14 ja nie mam w ogóle - tydz.31 widać taka nasza uroda Odpowiedz Link Zgłoś
agulag76 Re: linea nigra 07.11.09, 19:47 Ja już prawie 4 m-ce po porodzie i ta część od pępka do spojenia zanikła, ale ta powyżej pępka jeszcze taka bledziutka została. Ale ogólnie późno się pojawiła - jakoś w 3 trymestrze. Jej widoczność chyba zależy od karnacji, im ciemniejsza tym wyraźniej linia widoczna - a ja to blada blondyna Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: linea nigra 08.11.09, 00:37 A i jeszzce - teraz zauważyłam. Pępek mi się spłaszczył zupełnie, nie wybrzuszył tylko spłaszczył, a do tego wygląda jak opalony. Zamiast pępka mam teraz jasnobrązową plamę. W ogóle patrzę na siebie i nie poznaję własnego ciała! Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: linea nigra 08.11.09, 11:14 to ciemny pepek jest normalny, nie na kazdej karnacji widac. tak sama jak linea negra. maska ciazowa i inne ciekawe nazwy Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: linea nigra 08.11.09, 14:35 a mi pępek się nie spłaszczył, jest po prostu mniej głęboki no, ale ja wysoka i rozłożysta brunetka jestem Odpowiedz Link Zgłoś
meg230 Re: linea nigra 09.11.09, 08:25 mam za soba dwie ciąże i ani razu nie miałam żadnej lini na brzuchu a pepek nie dośc że mi sie nie wybrzuszył wcale to wrecz przeciwnie - mam dużo wieksze wgłębienie i tak mi juz pozostało choc ostatni raz rodziłam dokładnie 3 lata temu. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: linea nigra 09.11.09, 11:26 Mam to samo z pępkiem - brązowy i z tygodnia na tydzień coraz bardziej płaski. Ciekawe co się stanie jak się zrówna z resztą powierzchni brzucha Odpowiedz Link Zgłoś