Dodaj do ulubionych

...::: Prosze o odp ::..

03.02.04, 01:29
Hej witam wszystkich Ja mam takie pytanko i bardzo by mi pomogło jakbym sie
dowiedziała czegos od was.Mam nieregularne miesiaczki wystepuja nawet co2- 3
miesiace
Czy któras z was miała nieregularne miesiączki a mimo to zaszła w ciaże??
Prosze o odp z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • monis78 Re: ...::: Prosze o odp ::.. 03.02.04, 08:59
      Witaj z tego co wiem to oczywiście zdarza się że kobiety nieregularnie
      miesiączkują a pomimo to maja owulacje i zachodzą w ciążę ale często właśnie
      takie nieregularne cykle sa spowodowane jakąś nieprawidłowością organizmu np.
      podwyższoną prolaktyną albo wadą jajników czy jeszcze czymś innym co nie jest
      możliwe do przeskoczenia bez konkretnego leczenia... Pozdrawiam
    • aneta303 Re: ...::: Prosze o odp ::.. 03.02.04, 10:09
      Witaj,

Ja miałam nieregularne miesiączki - raz miałam co dwa tygodnie, a raz przez dwa
      miesiące w ogóle nie miałam. Byłam zdrowa, nic się nie działo.
      Wiesz jaki jest największy problem z nieregularnymi miesiączkami?, że trudno
      zaplanować ciążę. Ja na dwa dni przed spodziewanym okresem (zawsze liczyłam na
      30 dni), zaszłam w ciążę. To było 12 lat temu. Nie planowałam dziecka jeszcze
      wtedy (miałam 19 lat), ale dostałam dar od Boga, to go przyjęłam.
      Nie martw się, myślę, że masz szansę - pod warunkiem, że jesteś ogólnie zdrowa.
      Najlepiej o tym nie myśleć. Dwa lata temu zdecydowaliśmy się na drugie dziecko -
      to miało być takie właśnie jak być powinno - czyli zaplanowane. No i co?
      Guzik. Staraliśmy się kilka miesięcy, udało mi się zajść w ciążę w lipcu 2002,
      ale niestety już w sierpniu poroniłam. Zrobiliśmy kilka miesięcy przerwy i
      znowu do roboty, minęło kilka miesięcy i nic. W końcu stwierdziliśmy, że skoro
      nie mogę zajść w ciążę, to znaczy, że nie mamy mieć widocznie więcej pociech.
      Przestaliśmy się starać, aż pewnego dnia po ok. dwóch miesiącach przerwy, coś
      podkusiło męża i zrobił tak, że zaszłam w ciążę.
      Po przygodach jakie przeszłam wiem, że najlepiej nie myśleć. To trudne, ale tak
      to jakoś działa, że wtedy kiedy się chce, to nie przychodzi. Teraz jestem w 15
      tygodniu i marzę, aby dana nam szansa była też szansą dla naszej dzidzi - żeby
      była zdrowa i o czasie.

Powodzenia i pamiętaj - szczęście przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie!

Pozdrawiam, Aneta smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka