Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich!!!

20.01.10, 19:47
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie,właśnie dowiedziałam
się,że zostanę mamą poraz trzeci i powiem szczerze że nie bardzo
sobie to wyobrażam jak to bedzie. Mam już dwóch wspaniałych chłopców
6 lat i 13 miesięcy. Właśnie zrobiłam test bo okres spózniał mi się
tydzień czasu,no i zobaczyłam dwie bardzo wyrazne kreski,i to był
wielki szok bo z mężem zabezpieczaliśmy się gumką przy każdym
stosunku,no i wida ze za którymś razem nie zadziałała...

Czy jest na tym forum ktoś kto miał ciąże po ciąży? Powiem szczerze
że to mnie bardzo przeraża,nie mam pojęcia czy dam radę,moje
13miesięczne dziecko jeszcze nie chodzi,w nocy się jeszcze budzi,a
tu w drodze następne? Jak to bedzie,narazie nic mnie nie cieszy.
Strasznie się boję. Jak wy dałyście sobie radę i czy jest aż tak zle
z dzieckiem noworodkiem i małym 2latkiem w domu? Przedemną tyle
obaw.pomóżcie!!! sad sad(

Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • justynagl Re: Witam wszystkich!!! 20.01.10, 21:43
      Witam Cie! JA będęza 6 tygodni matką czworki dzieci. Rożnica pomędzy każdym z
      nich jest nie większa niż 18- ie miesięcy!!! I powiem Ci szczerze, że pomimo iż
      mieszkam z mężem za granicą, nie mam tu żadnej babci,mamy, tesciowe ani
      koleżanki czy sąsiadki, żeby choc na chwilę podrzucic choc jedno z dzieci- daję
      sobie z wszystkim radę!!! Mam posprzątane, poprane, z zakupami i tymi maluchami
      też się da jakos(jeżdżę raz w tygodniu na WIELKIE ZAKUPY). FAkt jest, że nie
      pracuję i przez to mogę pobawic się z dziecmi,porysowac, pojsc jeszcze na spacer
      czy zrobic "bal dla lalek" ale caąy dzien kręci się wokoł maluchow!!! Do godz
      20.30!!!! Botego pilnuję i wogole robię wszystko, żeby było zorganizowane:
      dzieci są największymi przeciwnikami zmian i wymagają dyscypliny( wtedy też mają
      jasno okreslone "co i jak"). Problem tylko jest jak są chore: biegunki, wymioty
      i nocne gorączki wykanczają nas( a jak mąż ma nockę w pracy to już wogole nie
      wiem jak się nazywam). NA szczęscie na razie zdarzaąo się to kilka razy. A
      wiadomo, że jak chorują to wszyscy razem!!!
      Pociechą może byc to, że oni w trojkę razem swietnie już się bawią, uważają na
      siebie i cieszę się na kolejnego towarzysza zabaw. Aha! i nauczyły się razem
      chodzic spac: tak po prostu:kolacja- piżamka- łazienka - i każde do SWOJEGO
      ŁOżECZKA. I to jest PIęKNY MOMENT -BARDZO WYCZEKIWANY PRZEZE MNIE I MężAsmile
      Ale się rozpisałam! Dasz sobie swietnie radę a dzieci dodadzą Ci tylko sił i
      radosci w tym wszystkim.Pozdrawiam ciepło.
      • railly Re: Witam wszystkich!!! 21.01.10, 09:44
        Był niedawno taki watek, w którym forumowiczka tez martwiła się ciąża, ponieważ
        ma już ok. 2-letnie dziecko i dopiero wyszła z pieluch,a tu znów... Odpowiedzi
        bylo wiele, ale przesłanie jedno: dziecko to szczęscie i trzeba cieszyć się
        ciąża, a nie martwić. Życie się poukłada, a dzieci będa lepiej się wychowywac,
        bo tak mała różnica wieku jest bardzo korzystna.
        Powodzenia!
        • ani-a100 Re: Witam wszystkich!!! 21.01.10, 12:24
          Dzięki dziewczyny za pocieszenie,mam nadzieję ze nie bedzie az tak
          zle no i oczywiscie wiem ze dzieci to wielkie szczescie i ze trzeba
          je kochac. Pozdrawiam cieplutko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka