portalegre 13.02.04, 17:02 Dziewczyny, czy to prawda, że jeśli mam dużą wadę wzroku (-7 dioptrii) - nie bedę mogła rodzić siłami natury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asochac1 Re: PORÓD A WADA WZROKU 13.02.04, 17:14 niekoniecznie, ja mam -6.5 i urodzilam naturalnie. Wazne zebys poszla do okulisty, ktory stwierdzi, czy w twoim przypadku mozesz, czy nie. Aha, jak ci okulista pozwoli to koniecznie wez zaswiadczenie, moj maz jezdzil po to z porodowki do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
xvz1611 Re: PORÓD A WADA WZROKU 13.02.04, 18:58 ja mam podobną wadę i też rodziłam naturalnie. Trzeba iść do okulisty i to on decyduje. Mnie powiedziano, że teraz bardzo niechętnie okuliści "zwalniają "pacjentki z normalnego porodu - dosyć trudno uzyskać wskazanie do cc z tego powodu. podobno kiedyś było tych zwolnień b. dużo i giny najeżdżali na oklulistów, więc są bardzo ostrożni. Mogą Ci napisać, że wskazane jest skrócenie II ( chyba!) fazy porodu - czyli pomoc przy parciu , a to znaczy wskazanie do użycia kleszczy lub próżnociągu. Zwróć na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: PORÓD A WADA WZROKU 13.02.04, 19:32 ja mam -6 dioptrii i okulistka powiedziała ze mam jak najbardziej rodzic naturalnie i to koniecznie w szkłach kontaktowych one nie stanowia przy porodzie problemu a raczej pomagają) Odpowiedz Link Zgłoś