Dodaj do ulubionych

skurcze przepowiadajace

08.04.10, 08:37
kochane to pytanie skirowane jest do mam po 37tyg ciazy. czy
czujecie te skurcze bardzo intensywnie? ja we srode przechodzilam
kryzys.jak mnie dopadly w nocy to myslalam ze urodze.tylko byly nie
regularne,trwaly 3godziny.jestem w kontakcie z lekarzem i jest
ok.jednak boje sie bo nie chce jeszcze rodzic.zostalo mi jeszcze
2tyg i chce jeszcze wytrzymac.dzieki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • malgosiaw32 [...] 08.04.10, 09:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • dariamama Re: skurcze przepowiadajace 08.04.10, 11:07
        ciesz sie że masz skurcze przepowiadające dopiero teraz, ja mam już od 25
        tygodnia....a teraz mam prawie 35 tydzień i co drugi dzień takie bóle, że mąż
        mój już osiwiał......ale, że to nasze drugie dziecko, więc podchodzę do tego jak
        do bardzo mocnego gigantycznego bólu okresowego......ważny jest teraz
        odpoczynek, relaks, melisa może też pomóc....mi pomaga taniec przytulaniec z
        mężem.....i tak po 3-4 godzinach mija....najczęściej ból dopada późnym
        wieczorem, więc nocki zarwane......nie martw się, dasz radę......trzymam kciuki
        i powodzenia.....
        • paniluna Re: skurcze przepowiadajace 08.04.10, 13:00
          Ja też mam od paru dni bardzo ale to bardzo silne skurcze. Zwłaszcza wieczorem.
          Mąż wyjechał i wróci po porodzie więc wystraszona jestem podwójniesmile a wiadomo
          wieczorem i w nocy wszystko wydaje się byc straszniejszesmile Pozdrawiam i
          szczęśliwego rozwiązania.
    • anciarek2010 Re: skurcze przepowiadajace 08.04.10, 13:12
      Ja mam takie skurcze od początku marca, ostatnio tydzień spędziłam w szpitalu, gdzie robili ktg 2x dziennie i bardzo sporadycznie jakieś się pisały.Niestety, ale to że są to nic nie oznacza, nawet tego że szyjka się skraca. U mnie po połowie nocy nieregularnych, b. mocnych skrurczów rano na badaniu szyjka zamkniętasad
    • rosa250 Re: skurcze przepowiadajace 08.04.10, 14:54
      Skurcze dostałam jakoś w 36 tc., ale brałam no-cpę. Od 37 tc lekarz zabronił mi
      już brać i po prostu prawie "chodzę po ścianie". Są momenty, że zaczynam
      sprawdzać, czy to już nie te właściwe (w sob. zaczynam 40tc).
    • sssto_krotka_1983 Re: skurcze przepowiadajace 08.04.10, 15:09
      jak byłam w ostatnich tygodniach ciąży to takich seansów skurczowych
      było codziennie bardzo duzo.Tuż przed porodem (2-3 dni) wszystko się
      wyciszyło, zero skurczy, pomyślałam sobie no to teraz to już nie
      urodzę...i ciach!
      • roxana8881 Re: skurcze przepowiadajace 08.04.10, 15:30
        jestem w 35 tyg ciazy - w sobote zacznie sie 36....i normalnie u mnie cisza....najwyzej jakas bolesnosc mniej wiecej w okolicy kosci lonowej, kiedy maly sie wierci lub lekki bol jak na okres. Czasem sie zastanawiam czy gdybym miala takei bole od czasu do czasu, to moze latwiej byloby mi rodzic... Takie silne skurcze nie sa zawsze zapowiedzia porodu...mialam je w 26 tygodniu tylko raz przez ponad 3 godziny sie meczylam i myslalam ze cos sie dzieje, ale po polozeniu sie na lozku wszystko powoli ustawalo. Radze duzo odpoczywac jesli to mozliwe smile pozdrawiam smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka