ona1983.10 27.04.10, 15:31 Witam Drogie Panie Mam takie małe pytanko w którym tygodniu wasz dzidziuś zmienił pozycje - główką w dół? Jestem w 26 tyg i wczoraj na usg mój maluszek już jest tak ułożony. Bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bezak25 Re: ułożenie malucha 27.04.10, 16:00 mój syn obrócił się główką w dół w 29tc. I tak już został do porodu. Obecnie jestem w 26tc i mała siedzi na dupci, mam nadzieję, że się weźmie niedługo za prawidłowe ułożenie Odpowiedz Link Zgłoś
roxana8881 Re: ułożenie malucha 27.04.10, 16:05 Nie wiem kiedy dokladnie sie ulozyl ale jak mialam badanie w 28 tyg to byl tak ulozony nic od tamtego czasu sie nie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
ona1983.10 Re: ułożenie malucha 27.04.10, 16:10 Szczerze mówiąc to myślałam że to później następuje (to mój pierwszy bobas i troche się nie znam ) - a w którym tygodniu urodziłać synka? Widze, że też jesteś w 26 tyg - ja mam termin na 1 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: ułożenie malucha 27.04.10, 16:28 domyślam się, że mnie pytasz Kubę urodziłam w 38t4d dokładnie. Pamiętam kiedy się przekręcił, bo było to w nocy i nie spałam przez to w ogóle, bo myślałam, że mi młody przez skórę brzucha wyskoczy. Kilka dni później na USG gin stwierdził, że jest tym razem ułożony jak należy więc nie pomyliłam się Ja wg OM mam termin na 31.07, a wg USG z 9tc na 08.08. Nie ukrywam, że wolałabym ten lipiec... Odpowiedz Link Zgłoś
ona1983.10 Re: ułożenie malucha 27.04.10, 16:36 Też bym wolała lipiec - jak narazie muszę poleżakować bo mi sie brzuszek zbyt często napina. Syn daje mi troche popalic w nocy wierci się tak że mam wrażenie że ma ochote przez pępek wyjsc Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: ułożenie malucha 28.04.10, 13:09 bezak25 jesteś moją pokrewną duszą Ja też mam termin wg OM na 31 lipca, a wg USG na 7 sierpnia Mam już 2 letnią córeczkę(jutro obchodzi urodziny) a teraz czekamy na synka Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: ułożenie malucha 28.04.10, 13:21 gondzia, bardzo mi miło ale nas rewolucja w te wakacje czeka... Tylko mój pierworodny to od września do tego wszystkiego przedszkolakiem będzie, więc tym bardziej się boje... Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: ułożenie malucha 29.04.10, 13:57 Masz już synka, a teraz czekasz na córeczkę, czy drugi synuś? Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: teraz ma być córcia :) 30.04.10, 13:04 No to fajnie nam się poukładało, będziemy miały parki, choć ja na początku chciałam drugą córcię A imię już wybraliście? bo my ciągle jesteśmy niezdecydowani, ale ja mówię, że mamy jeszcze dużo czasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: teraz ma być córcia :) 30.04.10, 13:41 no popatrz, a ja byłam nastawiona na drugiego synka Ale cieszę się niezmiernie z córci, ważne aby się cała i zdrowa urodziła, u nas będzie Paulinka, od dawna mieliśmy już wybrane imiona dla obu płci Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
noin20 Re: ułożenie malucha 27.04.10, 16:31 A mi się dzieć odwrócił dopiero w 32 tygodniu jakoś Bo w 34 byłam na usg i główka na dół, a a na połówkowym była do góry. Czas zmiany ułożenia wywnioskowałam z umiejscowienia czkawki Odpowiedz Link Zgłoś
marta_mamamaciunia Re: ułożenie malucha 27.04.10, 16:34 moja Pola leży poprzecznie, wczoraj na usg pięknie ułożyła się głową w dół a po badaniu wróciła do swojej ulubionej pozycji Odpowiedz Link Zgłoś
angell_ak Re: ułożenie malucha 28.04.10, 08:03 ja w 21tc mialam usg i maly byl ulozony glowa w dól- ale lekarz mowil ze jeszcze moze sie przemieszczac... dzis 24tc- nie wiem jak lezy- ale z tego co czuje to nadal glowką w dół Odpowiedz Link Zgłoś
gryzellek Re: ułożenie malucha 28.04.10, 09:16 A moj synek w pierwszej ciazy wogole sie nie obrocil i bylo cc,zobaczymy jak bedzie teraz 18tc Odpowiedz Link Zgłoś
camela-5 Re: ułożenie malucha 28.04.10, 21:48 Mój mały tez najbardziej uwielbia poprzecznie leżeć. (32,2 tc) Na dwóch ostatnich usg był główka w dół ale i tak cały czas się wierci więc cały czas zmienia pozycję z poprzecznej na główką w dół, w zależności od tego w jakiej ja jestem pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
marcik.f Re: ułożenie malucha 28.04.10, 12:10 moja córeczka leży sobie poprzecznie. Główkę ma z lewej strony, a dupkę z prawej. Jestem w 25 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
monia_82 Re: ułożenie malucha 28.04.10, 13:08 W pierwszej ciąży synek skierował się główką do wyjścia w 34tc i tak już został. Teraz jestem drugi raz w ciąży, w zeszłym tygodniu byłam na usg (32tc) i dzidzia jest ułożona podłużnie miednicowo. Odpowiedz Link Zgłoś
elutka24 Re: ułożenie malucha 29.04.10, 14:06 Moja corcia lezy gloka do dolu juz od bardzo dawna... i nie wiedzialam,ze to po jakims czasie se tak malenstwo uklada. Lekarz mi powiedzial,ze dzieci czesto ukladaja sie glowka do dolu... hmm teraz to juz sama nie jestem nieczego pewna Odpowiedz Link Zgłoś
aga8207 Re: ułożenie malucha 29.04.10, 14:17 U mnie na usg na początku 30tc mała była ułożona główką w dół. Mam nadzieje, że już tak zostanie. Wcześniej "siedziała" na tyłku, potem była ułożona poprzecznie. Nie odczułam momentu kiedy się odwróciła główką w dół Odpowiedz Link Zgłoś
ona1983.10 Re: ułożenie malucha 29.04.10, 14:21 Szczerze mówiac to myślałam że jak mały będzie główką w dół to będzie bardziej kopac ponad pępkiem tak gdzie ma nóżki, a tu buszuje w dole brzucha - na wysokości pępka to przechodzi samego siebie a powyżej dużo mniej i tylko z prawej strony Odpowiedz Link Zgłoś
aga.login Re: ułożenie malucha 30.04.10, 09:37 cześć ja jestem w 35 tygodniu (według usg i wielkości dzidziusia jestem w 37 tygodniu) i dziecko jest ułożone pośladkowo. czy są jakieś szanse, żeby się odwróciło główką do dołu? Odpowiedz Link Zgłoś
ona1983.10 Re: ułożenie malucha 30.04.10, 21:43 Mojej kolezance syn przekrecil sie w 38 tyg a urodzila w 42 Odpowiedz Link Zgłoś
angi1011 Re: ułożenie malucha 03.05.10, 19:51 W 39 tygodniu moja córcia była w ułożeniu pośladkowym, kiedy w 41 trafiłam do szpitala, bo rozpoczął się poród lekarz po badaniu stwierdził, że mała jest ułożona główką w dół, nie uwierzyłam, usg potwierdziło, ułożenie prawidłowe, niewiem kiedy się odwróciła, bo nie poczułam tego, ale jestem w stanie uwierzyć, że maluszek może to zrobić w każdej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
ona1983.10 Re: ułożenie malucha 02.06.10, 10:54 No i maluch juz wcale nie jest ułożony główką w dół - od 3 tyg siedzi na pupie w pon robilismy usg i nic sie w tej kwestii nie zmienilo - czuje jego glowe zaraz pod biustem,mam tylko nadzieje ze nie zrobi mamusi psikusa i juz tak nie zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
angell_ak Re: ułożenie malucha 03.06.10, 07:37 usg mialam w 21tc i byl ulozony glową w dół teraz 29 i ... ze jest glową w dół bo kopie mnie po zebrach nóżkami... Odpowiedz Link Zgłoś
ona1983.10 Re: ułożenie malucha 12.06.10, 16:24 Hej - ja po kolejnym USG i maluch główką do gory, a taka byłam zaskoczona ze juz w 25 tyg byl glowa w dół - a teraz 33 tydzien i ani drgnie - kiedy wasze maluszki sie "przewrocily"? lekarz powiedzial ze nie bedzie mnie oszukiwal ale raczej juz dawno powinioen stac na glowce i szanse sa coraz mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
bezak25 Re: ułożenie malucha 12.06.10, 19:50 u mnie podobnie jak w I ciąży 9 (o czym pisałam powyżej), czyli młoda od ok. 29tc już ustawiona główką do dołu, do dziś (i mam nadzieję, do dnia porodu) tak pozostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_2 Re: ułożenie malucha 16.06.10, 14:34 Witam ja miałam usg tydzień temu 28+3 dni mała już jest główką w dół, nie mam pojęcia kiedy się przekręciła. Odpowiedz Link Zgłoś