03.02.26, 23:25
Tak na siebie patrząc to jestem antychrystem. Podziwiam ludzi, którzy naprawdę wierzą. Nie odwalają zdrowaśki, ale wierzą. Tak się ułożyło w mym życiu, że prócz 16 spraw sądowych nie mam problemu. Te sprawy odeszły już w zapomnienie. Sporo kosztowały mnie zdrowia ale było warto. Pojawiła się wiara w człowieka.

Obecnie siedzę i piszę grant inwestycyjny. Kumpel ma większy dorobek za 4 lata, więc wyśle go jako swój. Napiszę mu wszystko, on się tylko pod tym podpisze. Jak ten grant przejdzie, dostaniemy to wszyscy razem. Nie ma znaczenia czy X czy Y. Liczy się cel.
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Wiara 04.02.26, 05:55
      a co zamierzacie odkryć?
      • oby.watel Re: Wiara 04.02.26, 09:10
        hordol napisała:

> a co zamierzacie odkryć?

To jest grant inwestycyjny. Inwestuje się zwykle w coś, co już zostało odkryte.
        • negativum Re: Wiara 04.02.26, 09:29
          oby.watel napisał:

> hordol napisała:
          >
          > > a co zamierzacie odkryć?
          >
          > To jest grant inwestycyjny. Inwestuje się zwykle w coś, co już zostało odkryte.
          >

Bo jest odkryte. Chodzi o stanowisko do otrzymywania substancji w postaci monokryształów. Ale nie takich z roztworu tylko takich co rosną w temperaturach do ponad 2000°C. Z roztopu. Takie coś umożliwi ci np. syntezę kryształów granatu, fluorytu i czego tylko chcesz. Dla takich materiałów są dwie metody: Czochralskiego i Bridgmana.
          • xstefciax Re: Wiara 20.03.26, 06:25
            Mnie wiara pomaga w życiu, wycisza, daje poczucie wewnętrznego spokoju i bezpieczeństwa. Dlatego mogę iść sama w nocy przez las i niczego się nie boję. Mając ufność w opatrzność bożą łatwiej jest kroczyć przez życie nawet, jeśli przyjdą małe czy większe krzyże. Każdy z nas niesie swój krzyż, upada, ale się podnosi.
            • boggi_dan Re: Wiara 20.03.26, 11:26
              Dla mnie wiara to wiara. Wiara w takim kontekście nie jest kwestią poglądów, deklaracji, przyjęcia takich czy innych prawd/stwierdzeń/określeń jako prawdziwe. Wiara wówczas jest charakterystyką życia, postawy, zachowania się i działania. Także względem P Boga. Także względem ludzi. Także względem siebie. Już niedługo Wielkanoc najważniejsze święto dla katolika.
              • oby.watel Re: Wiara 20.03.26, 13:00
                boggi_dan napisał:

> Dla mnie wiara to wiara. Wiara w takim kontekście nie jest kwestią poglądów, de
                > klaracji, przyjęcia takich czy innych prawd/stwierdzeń/określeń jako prawdziwe.
                > Wiara wówczas jest charakterystyką życia, postawy, zachowania się i działania.
                > Także względem P Boga. Także względem ludzi. Także względem siebie. Już niedłu
                > go Wielkanoc najważniejsze święto dla katolika.

Trzeba bardzo uważać, żeby nie uwierzyć, że wiara czyni lepszym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka