wredna.suka 22.05.10, 09:45 Czy któraś z Was w czasie ciąży mogła stosować ten lek? Mnie lekarz przepisał Pimafucin, ale już wybrałam i niestety zanim za kilka dni pójdę na wizytę to chciałam sobie ulżyć. Ale nie wiem czy mogę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania87-2 Re: Lactovaginal? 22.05.10, 09:53 Hej, ja ostatnio brałam Pimafucin i te 3 globulki wystarczyły, bo to ma bardzo silne działanie i nie używam nic więcej, żeby nie ,,przedobrzyć''. Osobiście uważam, że w ciąży takie decyzje powinien podejmować Twój lekarz prowadzący, ale każda z nas ma inny pogląd na te sprawy oczywiście. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Lactovaginal? 22.05.10, 09:58 No mnie nie wystarczyły 3. Wszystko wróciło. Odpowiedz Link Zgłoś
ania87-2 Re: Lactovaginal? 22.05.10, 10:17 Wiesz co nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie jak coś się dzieje a do wizyty mam jeszcze trochę czasu i akurat nie mogę iść do gina to dzwonie do położnej do przychodni. To naprawdę fajna babka i na tyle, na ile może pomóc to pomaga, czyli po prostu mówi, co bym mogła wziąć bez obaw zanim zjawię się u lekarza. Może Ty też spróbuj zadzwonić do swojej? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Lactovaginal? 22.05.10, 10:53 Nie mam swojej położnej i nie mam swojej poradni, lekarza też nie mam dopiero wybieram. We wtorek idę do jakiegoś, ale do wtorku to ja zwariuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_to_ja Re: Lactovaginal? 23.05.10, 18:09 lactovaginal to po prostu pałeczki kwasu mlekowego. Jak ich za mało mamy w pochwie to się nam wykrzacza wsio. Ale jak jest już infekcja to nie zadziałają. Może kiedy dopiero się kluje coś skutkuje ten lactovaginal. Mi nie pomogło. Aha, można go stosować z niektórymi lekami równocześnie. Nie ze wszystkimi jednak. Dokładnie jest napisane na ulotce. Tu możesz poczytać. www.lactovaginal.pl/Informacje-o-leku.28.0.html Współczuję męczarni. Ja mam już skamuflowany zapas macmiroru-na mnie działa tylko to. I w razie awarii wolę mieć pod ręką. Oczywiście za wiedzą mojej lekarki Odpowiedz Link Zgłoś
waryszka Re: Lactovaginal? 22.05.10, 10:54 najlepiej zadzwonić do lekarza i zapytać o wszystko. Odpowiem Ci, że Lactovoginal mnie lekarz kazał brać 1-2 w tygodniu ale ja byłam już wyleczona chodziło o utrzymanie "flory" w odpowiednim stanie Odpowiedz Link Zgłoś
natha86 Re: Lactovaginal? 22.05.10, 22:00 Hej! ja byłam na Lactovaginalu do momentu dopoki moj gin nie dowiedzial sie ze jestem w ciazy, pozniej kazal mi odstawic, wiec moze lepiej wyczekaj do wtorku po co ryzykowac Odpowiedz Link Zgłoś
tanczace_pantofelki Re: Lactovaginal? 23.05.10, 12:44 Mi lekarz zalecił brać po jednej globulce na dobę przez pięć dni. Już po leczeniu, co prawda, ale chyba jednak jest to bezpieczne. Na leku też nie ma przeciwskazań. Odpowiedz Link Zgłoś
elphina Re: Lactovaginal? 23.05.10, 12:49 moja lekarka pozwoliła stosować, a ja jej wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: Lactovaginal? 23.05.10, 12:49 Mnie tez lekarz powiedzial, ze w ciazy mozna brac, nawet profilaktycznie. Ja z zasady niczego nie biore profilaktycznie, wiec osobistych doswiadczen nie mam. Na ulotce powinno byc napisane o wskazaniach w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
bolsz Re: Lactovaginal? 23.05.10, 17:28 Biorę raz w tygodniu w porozumieniu z lekarzem.Ale jeśli pimafucin nie pomógł,to raczej lactovaginal nic nie da...Ja brałam na początku ciąży pimafucin jako jeden z dwóch bezpiecznych (ten drugi to nystatyna),a potem jak była potrzeba to clotrimazol z globulkach.Ale to na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_to_ja Re: Lactovaginal? 23.05.10, 18:03 Możesz jak najbardziej-ale to raczej nie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapoli3 Re: Lactovaginal? 24.05.10, 11:01 możesz brać probiotyki w ciąży, napewno można lactovaginal, napewno provag.Tyle że faktycznie-najlepiej je stosować profilaktycznie, albo wraz z leczeniem, ewentyanie po wyleczeniu-same nie wyleczą infekcji-konieczne są siniejesze leki. Odpowiedz Link Zgłoś