Dodaj do ulubionych

Usg połówkowe u dr Roszkowskiego

17.03.04, 09:42
Wybieram się na usg połówkowe do dr Roszkowskiego. Chciałam zapytać,czy ma on
w zwyczaju dawać dokladny opis wyniku badania? Bardzo mi na tym zależy. Mam
też wątpliwości czy warto po tym ,co wyczytałam na forum. Jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • rojka Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 10:01
      Hm, cięzka sprawa. ja na I usg w 12 tc byłam u Roszkowskiego no i byłam lekko
      zdziwiona opisem, a mianowicie nie zrobił żadnych innych pomiarów oprócz
      przeziernosci i długosci maluszka. Powiedział, że wszystko O.k, zainkasował 280
      zł i to tyle.
      Na II USG w 23 tc byłam u dr Zwolinskiego (opisywanego też tutaj na forum) no i
      rewelka. Opis na całą kartkę A4, no i wszystko wiesz. Cały czas gada co widzi,
      pokazuje.Do tego zdjęcie 3d - fajny bajer. Osobiście polecałabym dr
      Zwolinskiego z gromady medica. A i wizyta kosztowała 160 zł.
      • verbena Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 10:10
        Cześć!
        Ja byłam u Roszkowskiego w 26 t.c. i zrobił mi dokładny opis wszystkich
        narządów ( rozszerzone badanie na wykrycie wad płodu).
        Ale drugi raz bym do niego nie poszła. rozmawiał z nami, jak za przeproszeniem
        z idiotami. Wiem, że nie jestem lekarzem i uważam, że właśnie dlatego powinien
        dokładnie i wyczerpująco odpowiedzieć na moje pytania i rozwiać wszelkie
        wątpliwości. A on każde pytanie zbywał ironicznym uśmiechem, lub odpowiadał "u
        mnie w szpitalu..." A ja nie zamierzam rodzić w "jego" szpitalu, bo ten
        wybrałam już dawno i jestem z niego zadowolona. A poza tym 250 zł piechotą nie
        chodzi i mógłby wykrzesać z siebie odrobinę dobrej woli i potraktować nas
        poważnie.
        Także po końcowym oznajmieniu doktorowi naszych niemiłych odczuć z tej wizyty
        wyszliśmy z mężem bardzo poirytowani i więcej tam nie pójdziemy.
        Aha, mimo umówionej wizyty na konkretną godzinę czekaliśmy 50 min. na swoją
        kolej.
    • agula.75 Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 10:11
      bylam wczoraj u dr.Roszkowszkiego.Po tym co przeczytalam na forum bylam troszke
      nastawiona na to ze bedzie oschly nieprzyjemny.A bylismy mile
      zaskoczeni.naprawde.Opis na cala strone dokladnie wszystko tlumaczyl.Jest
      specyficzny z tym sie zgadzam ale to czlowiek z duzym poczuciem
      humoru.Wyszlismy od niego szczesliwi naprawdePowiedzial ze dziewczynak jest
      zdrowa ze wszystko ok.To chcialam uslyszec.Ja osobiscie jestem
      zadowolona.Troche mniej ze to kosztowalo 250zl ale warto bylo.Pozdrawiam
      cieplutko aga
      • agaa5 Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 10:27
        Napewno warto, zwłaszcza usg połówkowe tj najważniejsze usg w trakcie trwania
        ciąży. Warto bo ma dobry, dokładny sprzęt a dwa jest w Warszawie najlepszym
        specjalistą od wykrywania wad płodu. Niestety zgodzę się z dziewczynami minusem
        jest jego nazwijmy ekscentryczny, niemiły sposób bycia. Też miałam wrażenie że
        traktuje nas ciężarne jak 100% idiotki. Ale jeśli komuś zależy na prawidłowym
        odczycie badania bardziej niż na komforcie psychicznym to zdecydowanie polecam.
        Polecam wcześniejsze posty o nazwijmy to pseudoprofesjonaliźmie innych lekarzy
        radiologów z poprzednich miesięcy czy choćby ostatnie artykuły dot. sióstr
        syjamskich (do 7 m-ca !!!! lekarz podczas badania wykrywał tylko jedno dziecko).

Wracając do Roszkowskiego faktem jest, że b. niewiele informacji jest po Usg w
        12 tyg(poza wlk dziecka, FHR serca i przeziernością karku też nic się nie
        dowiedziałam). Natomiast do usg w 23 tyg nie mogę mieć zastrzeżeń- ''elaborat''
        z opisem biometrii, spawdzeniem organów pod kątem wad rozwojowych.
        Pozdrawiam A.K

• cardamomo Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 11:29
      Ja, zniechęcona opiniami na Forum i moich koleżanek, które nie były zadowolone
      z wizyty u Roszkowskiego, wybrałam się do dra Zwolińskiego do Gromada Medica,
      bo nie miałam ochoty na ewentualne wybuchy złego humoru i głupie docinki.

Wybrałam się do Zwolińskiego, ponieważ słyszałam, że jest b. dobrym
      specjalistą. Wizyta trwała 40 minut, dr wszystko dokładnie sprawdzał i mierzył,
      na koniec dostałam kartkę A4 z wszystkimi pomiarami i diazgnozą, że " Wad nie
      stwierdzono". Dr sprawdzał przepływy, wszystkie narządy, serduszko i pokazywał
      nam naszą córeczkę na 3d. Na do widzenia dostaliśmy dyskietkę z czterema
      fotkami + jedną formatu A5 na papierze fotograficznym. To zdjęcie stoi teraz u
      mnie na biurku.
      Przez całą wizytę dokładnie nam opowiadał o tym, co widzi i odpowiadał na
      wszystkie nasze pytania i wątpliwości.
      Należę do osób, którym nie wystarczy: "Wszystko jest ok" Roszkowskiego,
      ponieważ uważam, że mam prawo dowiedzieć się wszystkiego, co mnie interesuje.

Moja koleżanka była natomiast u Roszkowskiego wczoraj w szpitalu. To był 13 tc
      i jej wrażenia są, delikatnie mówiąc, koszmarne. Kiedy chciała spojrzeć w
      monitor, Roszkowski zdejmował z jej brzucha sondę twierdząc, że "to jest
      szpital, proszę pani, nie kino". Dla mnie to żenujące.
      Pozdrawiam.
      • luiza73 Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 11:38
        cardamomo, czy mogłabym Cię prosić o kontakt do dr Zwolińskiego wraz z adresem
        gdzie przyjmuje. Powiedz mi też proszę, czy on prowadzi Twoją ciążę czy poszłaś
        do niego tylko na to konkretne USG. No i jak długo trzeba czekać na wizytę u
        niego. Ja jestem teraz w 8 tc więc niechiałabym przegapić tego tygodnia kiedy
        można zbadać przyzierność. A tak w ogóle to kiedy dokładnie powinno się go
        zrobić? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
        pozdrawiam
        • juleg Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 12:02
          ja też bardzo proszę o kontakt do dr Zwolińskiego , dzięki z góry.
          • ikik Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 12:58
            ja jestem zapisana do dr. Zwolińskiego na 26 marca Gromada Medica Pl.
            Powstańców Warszawy tel 582-94-55. napisze sprawozdanie po. zapisy z
            wyprzedzeniem 4 tygodni (takie maja terminy).
        • cardamomo dr Zwoliński 17.03.04, 18:52
          Byłam u doktora Zwolińskiego w Gromada Medica (adres Pl. Powstańców W-wy) tel.
          w poście poniżej. Czekałam 4 tyg.
          Moją ciążę prowadzi dr Południewski z Centrum Damiana.
          Przeziernośc karku miałam mierzoną w 12 tc, więc jeśli chcesz pójść do dra
          Zwolińskiego, powinnas się już zapisać.
          I jeszcze raz: bardzo bardzo gorąco go polecam. Zresztą, jak wrzucisz go w
          wyszukiwarkę, to znajdziesz same pozytywne opinie. Jest świetnym specjalistą i
          nie ma "humorów". I badanie kosztuje 160 zł, a nie 280.Pozdrawiam,
          Eliza + 34 tc dziewczynka
          • bruksia Re: dr Zwoliński 17.03.04, 22:20
            właściwie mogę tylko potwierdzić opinię koleżanki. Dr Zwoliński jest super.
            Miły, fachowy i pomocny. Mój mąż też był pod wrażeniem, choć na ogół jest
            sceptyczny. Na badanie czeka się m-c. Dziecko zostało "prześwietlone" wiem,że
            wszystko jest ok (dr doładnie omawia). Ja miałam tylko 1 zdięcie, bo
            mój "junior" nie chiał współpracować. Za to dr b. się starał, żeby zrobić mu
            jakąś fajną fotkę. (dla zainteresowanych umieściłam je na forum "zobaczcie" z
            dn. 13-03 nie umiem dodać automatycznego linku)
          • luiza73 Re: dr Zwoliński 18.03.04, 08:54
            dzięki za inoformacje, na pewno się do niego zapiszę.
            pozdrawiam
    • klaraaa Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 17:49
      Iwszonku moim zdaniem naprawde warto isc do Roszkowskiego. Fakt ze bierze sporo ale to naprawde jeden z najlepszych specjalistow jesli nie najlepszy w warszawie. Jesli czytalas moj wczorajszy wpis to bylam zla ze nie mozna bylo juz zmierzyc przeziernosci ale absolutnie nie winie tu doktora. Uwazam ze jest naprawde profesjonalny,dokladnie pomierzyl dzidziusia, dostalam kilka zdjec i dokladny opis. Lekarz byl mily, nie wiem dlaczego dziewczyny go nie lubia.
    • marysiaur Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 17.03.04, 19:54
      Nie znam Roszkowskiego, natomiast jetsem w ciązy nerwowa i obawialam sie serio,
      że jeśli będzie niemiły to nawrzucam mu nieźle no i będzie problem. Poszłam
      więc do Osóbki- Morawskiego (prywatnie , na Narbutta, 160 zł). Słyszałam, że
      jest również świetnym specjalistą- a kto to w sumie wie kto jest lepszy, każda
      pliszka swój ogonek chwali. Szkoda, że nie robią konkursu dla echografistów,
      takiego z obiektywną punktacją, byłoby wiadomo na pewno smile. Nie było 3d,
      wizyta trwała 20 min ale byłam zachwycona- wszystko widać, wszystko
      wytłumaczone, zapis video w cenie, a w domu spotkała nas dodatkowa
      niespodzianka- okazało się, że wszystko to co opowiadał o naszej dzidzi(a mówił
      dużo i dokładnie) nagrało się też na kasecie! (spodziewałam się tylko wizji).
      No i opis obszerny. Jakiś szczególnie wylewny nie jest, ale żadnych głupich
      grubiańskich uwag nie trzeba wysłuchiwać.
    • ruda270 Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 18.03.04, 02:40
      Gdy byłam w pierwszej ciąży "oczywiście" wybrałam się do osławionego
      Roszkowskiego. Jednak tym razem (jestem w 24 tyg.) nie zdecydowałam się na
      spotkanie z humorzastym bogiem ginekologi (a może to po prostu wczesna
      andropauza?wink Na początku wizyty pan doktor wręcz "ogrywał" się aktorsko,
      tryskał humorem, sypał dowcipami (może spowodowała to obecność studentki na
      stażu he he)jednak pod koniec gdy z rozmowy wynikneło, że nie zamierzam do
      końca ciąży oddać się w jego ręce zostałam potraktowana delikatnie mówiąc
      obcesowo. Wiecie jak to jest... pierwsza ciąża, pierwsze USG na którym widac
      jak dzidzia ssie paluszek, emocje, ogromny niepokj, ciekawość itp. a na
      nieśmiałe pytanie "jak duża jest teraz dzidzia" słyszę burknięcie "Tu wsystko
      jest napisane". Jasne! Ale dla niego, nie dla mnie! Dla mnie BPD, HC, AC itd.
      to były tylko nic nie znaczące literki. Ostatecznie jeśli przeznaczam na wizytę
      u niego 20% swojej pensji to chciałabym być potraktowana godnie i z uwagą!
      Nieprawdaż???

Dlatego właśnie tym razem nie miałam ochoty za prawie 3 stówy zastanawiać się
      czy PAN będzie w dobrym humorze i wybrałam się do "Consylium" do dr Pazio.
      Dobry sprzęt, mozliwośc nagrania na VHS i ponad półgodzinne badanie.
      Przesympatyczny lekarz cierpliwie odpowiadał na setki moich (z pewnością często
      nie najmądrzejszych ) pytań. Opowiadał "jak krowie na miedzy" co robi, co
      mierzy, czy wszystko w normie itd. Wyszłam szczęśliwa z poczuciem
      totalnego "doinformowania" smile))

p.s. Do tego rewelacyjna cena! Samo USG 80zł z badaniem 100 zł.

Serdecznie polecam E.
    • iwszonek Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 18.03.04, 07:48
      Bardzo różne są wasze opinie. Mi nie zależy na miłej obsłudze, ale na pewności,
      że dziecko jest zdrowe. Chorowałam we wczesnej ciąży i bardzo się martwię.
      Myślicie, że jego diagnozy są rzeczywiście tak nieomylne i dokładne, czy bazuje
      juz na swojej sławie i zbytnio się nie przykłada do tego, co robi?
      • cardamomo Re: Usg połówkowe u dr Roszkowskiego 18.03.04, 10:02
        Oczywiście, że bazuje na swojej sławie.
        Nie spotkałam się jeszcze z opinią, że doktorzy Zwoliński, Osóbka-Morawski czy
        Zaremba wprowadzili kogoś w błąd, ale nie są tak "wypromowani" jak Roszkowski.
        Wszyscy jak jeden mąż powtarzają opinię, że "dr R ma najlepszy sprzęt" - a czy
        te same osoby widziały sprzęt Zwolińskiego?
        Nie cierpię gburów i nie mam ochoty płacić za traktowanie jak w czasach
        głębokiego socjalizmu.

pozdrawiam,
        Fanka doktora Zwolińskiego i jej córeczkawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka