marysienka-1 19.07.10, 08:50 Miałyście? Ja jestem w 27 tygodniu i nie jeszcze nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila1987szczecin Re: Badanie piersi? 19.07.10, 09:02 w pierwszej ciazy tez nie mialam wogole badania piersi. zobacze czy w tej bede miala. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Badanie piersi? 19.07.10, 09:22 W ciazy nie wykonuje sie badan piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenakata Re: Badanie piersi? 19.07.10, 10:39 W ciąży wykonuje się badanie piersi. W karcie ciąży powinna być adnotacja nt. badania piersi - jest tam nawet specjalne miejsce na to. Problem w tym, że lekarze mają to gdzieś. W pierwszej ciąży nikt mi piersi nie badał, w tej - owszem, mój ginekolog dokładnie mi zbadał. Ordynator w szpitalu pytał również, czy ktoś mi badał piersi. Podsumowując - lekarzom się chyba po prostu nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Badanie piersi? 19.07.10, 11:18 Nie bada sie, bo mozna by znalezc rozne "ciekawe" rzeczy tak samo jak przy kuracji clomifenem. Piersi powinny byc przebadane przed zajsciem w ciaze. Tak przynajmniej jest w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
senvengardens Re: Badanie piersi? 19.07.10, 20:40 Tak samo jest w Polsce o ile chodzi sie do odpowiedniego lekarza Mysle tutaj o profesjonalnym sprawdzaniu piersi przy pomocy USG przez radiologa(onkologa).Na czas ciazy nie wykonuje sie tych badan z powodow, ktore podala annajustyna Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Badanie piersi? 19.07.10, 10:51 W pierwszej ciąży miałam - ale nie u swojego lekarza, a u innej doktorki, do której poszłam awaryjnie. No i moja położna bada piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
fossetta Re: Badanie piersi? 19.07.10, 14:04 Przy każdej wizycie kontrolnej ginekolog bada mi piersi Odpowiedz Link Zgłoś
elutka24 Re: Badanie piersi? 19.07.10, 14:29 Ja nie mialam badanych piersi Fossetta troche to podejrzane haha Odpowiedz Link Zgłoś
lilabe1 Re: Badanie piersi? 19.07.10, 18:55 Piersi powinny być badane przy każdej wizycie u ginekologa ale może niekoniecznie co 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
go-jab Re: Badanie piersi? 19.07.10, 19:37 mialam i mam badane na kazdej wizycie kontrolnej, NIECIAZOWEJ... w ciazowej to bym chyba ginowi w zeby przyladowala jak by sie tam z lapami pchal, takie mialam bjustowie obolale... Odpowiedz Link Zgłoś
mikrusek_2 Re: Badanie piersi? 19.07.10, 19:53 Miałam badane piersi raz w 24 tc. To jest moja 3 ciąża i pierwszy raz miałam badane piersi,ale teraz inny ginekolog prowadzi mi ciąże. Widać to zależy od ginekologa. I w karcie ciąży jest miejsce aby wpisać takie badanie czy jest prawidłowe,nie ma wycieku siary,albo jeszcze gorzej mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Badanie piersi? 19.07.10, 20:14 nie ma wycieku siary,albo jeszcze gorzej mleka. Sama nie zauwazylabys? Odpowiedz Link Zgłoś
fossetta Re: Badanie piersi? 19.07.10, 19:57 To współczuję elutka24. W naszej przychodni widać to standardowe badanie, a ja nie protestuję, sama nie jestem w tym (w samokontroli piersi)najlepsza, cieszę się, że bada mnie ktoś, kto się na tym zna Odpowiedz Link Zgłoś
marta_s25 Re: Badanie piersi? 19.07.10, 21:36 Badanie piersi zalecił mi gin na samym początku ciąży (kontrole piersi miałam co 6 m-cy), 5-6 tc, usg, powiedział, że później się nie wykonuje, bo piersi się zmieniają. Odpowiedz Link Zgłoś
danioklops Re: Badanie piersi? 19.07.10, 21:57 Jestem w 14 tyg.ciąży, dziś miałam badanie usg piersi bo ostatnie 3 lata temu, niewielka półcentymetrowa torbiel, komentarz ustny wykonującego badanie taki : ' po burzy hormonów który pani teraz pani przechodzi po porodzie i połogu - powinno zniknąć'. Z opisem idę na wizytę na początku sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś