Dodaj do ulubionych

komplikacje po cesarce

22.07.10, 07:45
Jestem dokładnie dwa tygodnie po cięciu cesarskim, ze szpitala wyszliśmy z
synkiem dopiero w 11 dobie, bo zaczęłam gorączkować i okazało się, że zrobił
mi się jakiś niewielki krwiaczek w brzuchu i leczono mnie antybiotykami. Gdy
wychodziłam ze szpitala już nie gorączkowałam, jednak w domu tego samego dnia
znowu się zaczęło. Cały czas biorę antybiotyk, dzwoniłam do lekarza i
powiedział, że faktycznie jak ten krwiak się wchłania, to mogę trochę
gorączkować. W ciągu dnia mam temperaturę 37,4-37,7 ale zawsze po południu,
albo wieczorami podnosi się ona do 38,4. Troche mnie martwi, bo wieczorami
jest na prawdę wysoka... Lekarz co prawda powiedział żeby jechać na Izbę
Przyjęć jak będzie w granicach 39, ja jednak się troche martwię, bo 38,4 to
już bardzo blisko do 39...uncertain Brzuch mnie boli, tam wszystko wydaje się być ok,
tylko ta gorączka...
Czy miała któraś z Was podobne komplikacje po cc? I jak się one zakończyły? Z
góry dziękuję za odpowiedź...
Obserwuj wątek
    • malusiamamusia Re: komplikacje po cesarce 22.07.10, 13:18
      Ja nic takiego nie miałam,ale właśnie strasznie się bałam komplikacji. Na Twoim
      miejscu poszłabym do innego lekarza,poprostu za dużo się teraz słyszy o
      zaniedbaniach,a ból brzucha i gorączka po 2 tygodniach od operacji to raczej
      nienormalne. pozdrawiam
    • aleosochozi Re: komplikacje po cesarce 22.07.10, 23:30
      Ja tak miałam - jeszcze w szpitalu wysoka gorączka, którą przypisywano nawałowi
      pokarmu, a w dniu wypisu (w 6 dobie po cc) okazało się że rana się paprze.
      Posiew wykazał że to bakteryjne, dostałam antybiotyk i jeździłam na oczyszczanie
      rany, a gorączka jeszcze się utrzywywała przez jakiś czas. Tylko ja jeździlan na
      to czyszczenie co drugi dzień więc też co drugi dzień widział mnie lekarz, i to
      ten sam który zarówno prowadził całą ciąże jak i robił cc, więc byłam spokojna.
      A na Twoim miejscu pojechałabym do lekarza, tylko może nie na izbę tylko na
      wizytę do ginekologa.
      • loca201 Re: komplikacje po cesarce 23.07.10, 13:55
        Wiesz, moim zdaniem powinnaś jednak pojechać do lekarza. Na forum nikt Ci nie
        odpowie względem Twojego przypadku, bo niby objawy czy problemy mogą być
        podobne, ale ich przyczyna lub zakończenie już może być inna. Dobrze jest
        wiedzieć czy ktoś miał podobnie, sama też czasem o to pytam, w końcu po to jest
        to forum, ale mimo wszystko powinnaś jednak udać się do lekarza. Jeśli brałaś
        antybiotyk to znaczy, że nie wszystko było ok, a co za tym idzie trzeba to
        kontrolować i wyleczyć do końca. Przez internet nikt Cię nie wyleczy, a lekarz
        przypisze odpowiednie leki czy maści. Wiem, że z maleńkim dzieckiem ciężko
        wyrwać się z domu, jednak nie będzie to wyjście do kosmetyczki dla Twojego widzi
        mi się, tylko będzie to wizyta u lekarza celem skontrolowania stanu zdrowia.
        Musisz w tym przypadku jakoś zorganizować te 2 godzinki i jednak pojechać na
        kontrolę. Jeśli nie masz możliwości pojechania z dzieckiem to nakarm je przed
        wyjściem z domu i ściągnij trochę pokarmu gdyby dziecko było głodne w czasie
        Twojej nieobecności i jedź do lekarza. Przez te 2 czy 3 godziny mąż, mama czy
        teściowa na pewno sobie poradzą z dzieckiem, a Ty będziesz spokojniejsza o swoje
        zdrowie. W końcu masz styczność z maleńkim dzieckiem, więc wszelkie zdrowotne
        problemy powinnaś jak najszybciej zaleczyć. To dla Waszego wspólnego dobra.
        Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do pełni sił!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka