ineska77 04.08.10, 13:40 Jak w temacie mam do kompletu i to cholerstwo - wylazło dziś. Macie jakiś sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borntobewild Re: hemoroidy - co z tym zrobić 04.08.10, 14:30 W czasie ciąży niewiele można...Unikać zaparć, dużo pić i wspomaać się czopkami glicerynowymi. Tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
yoku Re: hemoroidy - co z tym zrobić 04.08.10, 15:03 wcale nie tylko tyle, można spokojnie używać niektórych maści i czopków na hemoroidy np. FitoroiD lub Posterisan choć ich działanie jest w ciąży bardzo ograniczone bo na odbyt działają takie obciążenia, ze nawet jeśli nie cierpisz na zaparcia, możesz nabawić się żylaków odbytu Odpowiedz Link Zgłoś
marlesek Re: hemoroidy - co z tym zrobić 04.08.10, 15:07 poszukaj w archiwum jedna z dziewczyn podawała super sposób jak sie tego pozbyc Odpowiedz Link Zgłoś
ineska77 Re: hemoroidy - co z tym zrobić 06.08.10, 10:44 Byłam dziś u lekarza, bo ból był okropny i żadne czopki tudzież maści nie pomagały. I nie dziwota, bo to nie były hemoroidy tylko zakrzepica. Pan doktor zrobił zabieg dał maść i ma być ok. Zabieg, uprzedzam, dosć nieprzyjemny i troszkę bolesny, ale tak sobie myśle, że warto, bo poboli i przestanie, a zakrzepica sama nie przestanie boleć. POlecił też dużo pić i mało siedzieć - więc w zasadzie w moim przypadku, mogę tylko leżeć, bo od stania mam skurcze Jeny, ja juz chcę mieć moją córcię, bo ciąża to jakaś masakra jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: hemoroidy - co z tym zrobić 06.08.10, 13:39 kiedys znalazłam że sok z żyworódki jest rewelacyjny na hemoroidy. Zamówiłam w aptece w formie żelu z zyworódki i smarowałam codziennie 3-4 razy. Hemoroidy miałam 2 ale duże i strasznie bolesne bo nawet usiaść nie mogłam. po ok. 3 dniach ból ustapił a po ok. tygodniu hemoroidy sie wchłoneły. Teraz ich nie widać ale przynajmniej 2 razy dziennie smaruje profilaktycznie i jak urodze (mam nadzieje ze niedługo bo jestem po terminie) też w razie problemów bede smarować. Moze spróbuj tej żyworódki bo okazała sie rewelacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: hemoroidy - co z tym zrobić 06.08.10, 13:41 cenowo wcale nie wychodzi tak tragicznie bo duży słoik żelu 150ml kosztował mnie 23 zł ale uzywam go od 3 tygodni chyba i nadal mam więcej niz pół słoika. Odpowiedz Link Zgłoś