Dodaj do ulubionych

Medicover Wa-wa

31.03.04, 13:54
Witam,

Czy któraś z Was korzysta z gina w tej klinice?
Jestem w 9 (czyli 11smile) tyg. i wybrałam sobie lekarza,
ale niestety, nie do końca jestem z niego zadowolona.
Mam wrażenie, że zlewa temat i trochę mnie to irytuje -
wszytko jest "normalne", mam się niczym nie przejmować,
a jak czegoś nie wiem to doczytać w książce.
Znajomi też nie bardzo są zadowoleni z ginów w Medicoverze.
Podobno jest problem z dostaniem zwolnienia.
Narazie takowego nie potrzebuję, ale w razie gdyby...
Pozytywem jest tylko to, że płacic nie trzeba (karta z pracy),
ale jeśli tak naprawde jest to może lepiej zmienić lekarza na priva?
Czy możecie jakiegoś polecić?
Z Pruszkowa jestem..../sadsmile@poczta.onet.pl

Pozdrawiam serdecznie,
Justyna
Obserwuj wątek
    • anna223 Re: Medicover Wa-wa 31.03.04, 16:11
      Ja też mam ubezpieczenie w Medicover i już byłam u gina bo jestem w 6-7
      tygodniu ciąży. Chodzę tam głównie po to, aby mieć cały zestaw badan, bo na tym
      to chyba nie szczędzą. A zaufaną panią doktor, która prowadziłą moją pierwszą
      ciążę mam prywatnie, bo fajna i trochę trudno mi zaufać komuś innemu.
      • mharrison Re: Medicover Wa-wa 31.03.04, 17:42
        polecam dr. Bankowska. przyjmuje w Atrium. Byl o niej caly watek.
    • maripludra Re: Medicover Wa-wa 31.03.04, 17:52
      Haj smile
      no właśnie, ja do doktor Bańkowskiej trafiłam przypadkowo, też odniosłam dobre
      wrażenie podczas wizyt, ale ani razu mnie nie zbadała ginekologicznie, no a
      potem nie zauważyła, że noszę martwą ciążę sad mimo, że ciągle narzekałam na
      bóle podbrzusza.
      Pozdrawiam,
      Marii
    • agakwiatek Re: Medicover Wa-wa 31.03.04, 22:31
      No cóż. Nie będę mówić że każdemu sie zdażają wpadki bo to frazes, ale mnie
      prowadzi Bańkosia czyli dr Małgosia Bańkowska od początku ciąży i chwalę sobie.
      Konkretna, wszystko opowie, odpowiada na każde pytanie, ostrożna w sądach.
      Pracowała w IMiD więc zna się na rzeczy (tam też ją chwalą)
      Polecam również dr Strojecką z Bitwy Warszawskiej. Podobna w typie.
      • maripludra Re: Medicover Wa-wa 31.03.04, 23:08
        To może nie mówimy o tej samej dr Bańkowskiej??? Moja ma na imię Elżbieta.
        Pozdr
        Marii
        • karolineg Re: Medicover Wa-wa 01.04.04, 11:06
          A znacie moze dr Piotra Sołowieja????

Przyjmuje tez w Centrum med. Bemowo,chyba to ten sam...jakie macie zdanie na
          jego temat??
          • maripludra Re: Medicover Wa-wa 02.04.04, 10:59
            Ja znam i to bardzo dobrze, facet ma dobrą opinie specjalisty od USG, podobno
            pracuje też w szpitalu wojskowym. Miałam u niego badanie ginekologiczne i
            pierwsze badanie ciąży, to o którym wcześniej pisałam (niezauważyli martwej
            ciąży). Mnie cały czas bolał brzuszek więc podczas badania zapytałam go czy to
            normalne, a facet na mnie fuknął, że on mnie nie prowadzi. Myślałam, że taka
            informacja może być dla niego istotna. Moim zdaniem jeżeli pracuje w prywatnej
            klinice i bierze za to kupe kasy to bez względu na to czy prowadzi pacjenta czy
            nie powinien być miły. Facet nie udzielił mi odpowiedzi na żadne moje pytanie.
            Mówił tylko: nie wiem. Przez wizytę u niego denerwowałam się cały weekend aż do
            następnego badania. Niestety, ale żaden lekarz w medicoverze nie potraktował
            mnie poważnie. Dopiero lekarze ze szpitala czerniakowskiego odkryli co się
            dzieje. Także polecam Medicover do wykonywania wszyztkich badań krwi itd, bo na
            tym akurat nie oszczędzają, ale raczej nie traktują poważnie kobiet w ciąży. Ja
            chodziłam równolegle do dwóch lekarzy, medicover i prywtnie, do medicovera
            właśnie ze względu na badania, i np. prywtny lekarz badał mnie podczas każdej
            wizyty, w medicoverze nie zbadano mnie ani razu!!
            Pozdrawiam,
            Marii
    • alosza13 Re: Medicover Wa-wa do Agi Kwiatek i nie tylko 02.04.04, 11:14
      chciałam się spytać, gdzie przyjmuje pani Małgosia Bańkowska, bo w Medicoverze
      w Warszawie powiedzieli mi, że u nich przyjmuje tylko pani Elżbieta Bańkowska,
      a tej któraś z koleżanek nie poleca. Czy pani Małgosia przyjmuje wogóle w
      Medicoverze? A moze ostatnio się stamtąd zwolniła? czy chodzisz do niej gdzieś
      indziej prywatnie? A może przyjmuje gdzieś w szpitalu? A do innych dziewczyn:
      polecałyscie Elżbietę czy Małgorzatę Bańkowską? Serdecznie dziękuję za
      odpowiedz. Pozdrawiam.
      • agakwiatek Re: Medicover Wa-wa do Agi Kwiatek i nie tylko 06.04.04, 06:36
        No cóż... Okazało sie że p. Małgorzata Bańkowska i Elżbieta Bańkowska to ta
        sama osoba! Sama sie jej zapytałam czemu przed gabinetem wisi kartka "Elżbieta"
        a jeszcze niedawno wisiała "Małgorzata E." i przedstawia sie tak samo!
        Standard - w dowodzie ma E. przedstawia się M.
        To tyle na temat imienia.
        Każda opinia o lekarzu jest subiektywna nie da sie ukryć. Dla mnie Bańkowska
        czy Elżbieta czy Małgorzata jest najlepsza i tyle. Co prawda nie mam
        specjalnych problemów więc nie sprawdziłam jej w trudnych sytuacjach ale zawsze
        mnie bada, wysyła na badania też systematycznie, interesują ją moje osobiste
        odczucia. Ja polecam.
    • verla Re: Medicover Wa-wa 02.04.04, 22:02
      świetny ginekolog to dr. Jakubczak - Dobek w Medicover na Marynarskiej. Polecam
      w ciemno.
      pozdrawiam !
      • paka14 Re: Medicover Wa-wa 04.04.04, 09:22
        ja właśnie chciałam Was zapytać o opinie na temat dr. Jakubczak - Dobek w
        Medicover z Marynarskiej. Bylam kilka razy - niby rzeczowa i fachowa, ale
        miałam wrażenie że w ogóle mnie nie słucha...
        • justa78 Re: Medicover Wa-wa dr. Czampiński 05.04.04, 10:11
          Witam ponownie,

Poszłam we środę do innego lekarza - do dr. Czampińskiego
          (Marynarska). Wydał mi się rzeczowy i konkretny.
          Czy może ktoś coś może powiedzieć na jego temat?
          Okazało się, że mam tyłozgięcie szyjki macicy i że
          dopóki się nie wyprostuje ma boleć sad.
          Mam brać Nospę, a jak już nie będę wyrabiać Scopolan
          w czopkach....

Skłaniem się jednak ku temu żeby zacząć chodzić do 2 lekarzy
          jednocześnie. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Pozdrooveczki
          • lilaa Re: Medicover Wa-wa dr. Czampiński 05.04.04, 22:17
            Ja bardzo dobrze znam dr Czempinskiego, rodzilam z nim w styczniu tego roku.
            Trafilam do niego przypadkowo i to byl bardzo szczesliwy przypadek. Ja
            osobiscie polecam go w ciemno.
            • justa78 Re: Medicover Wa-wa dr. Czampiński 06.04.04, 09:27
              OOO! Dzięki bardzo za odpowiedź.
              Powiedz jeszcze czy może w szpitalu Praskim,
              bo z tego co wiem to on tam pracuje...
              Jeśli tak to co sądzisz o tym szpitalu,
              bo z tego co wiem , to nie jest on zbyt
              mocno rekomendowany?

Pozdr,
              Justyna
              • lilaa Re: Medicover Wa-wa dr. Czempiński 06.04.04, 11:18
                Tak rodzilam oczywiscie w szpitalu praskim. Co do lekarzy nie mam zadnych uwag,
                polozne w wiekszosci fajne babeczki, zwlasza te mlodsze. Jedna jest okropna,
                niestety trafilam ja na porodowce, ale na szczescie byl przy mnie
                najwspanialszy lekarz na swiecie i polozna nie bardzo miala pole do popisu. Sam
                mnie zszywal, sam odbieral porod, masowal mi szyjke (co by szybciej sie
                rozwierala), masowal mi tez plecy i uczy tego mojego meza, gdy on musial wyjsc.
                I to dzieki temu czlowiekowi mialam bardzo udany porod, oczywiscie bez
                znieczulenia. Malo tego, wiem ze kiedys bede miala drugie dziecko i wiem z kim
                i gdzie je urodze.
                Szpital bardzo biedny, a na poloznictwie wlasnie w styczniu rozpoczal sie
                remont. Ale czy bieda moze skreslac ludzi tam pracujacych??? Oddzial jest
                utrzymywany w czystosci, wiem bo lezalam tam az 8 dni. To nie prawda ze kobiety
                pala w lazience czy toalecie i nikogo to nie interesuje.
                Ja polecam lekarza w ciemno, jest wspanialym fachowcem i czlowiekiem. A szpital
                to jest twoj wybor, w ciemno nie polecam, bo roznie to bywa. Ale ja wybralam
                lekarza i automatycznie wybralam tez szpital.
                • fenka Re: Medicover Wa-wa dr. Czempiński 19.04.04, 09:47
                  Cześć Justa,
                  Czesć Lilunia smile

Justo,
                  dopisuję się do tego, co napisała Lilaa - moim doktorem też jest dr Czempiński.
                  Co do szpitala - ja już wiem, że właśnie tam chcę rodzić, bo choć wygląda
                  biednie, to fachowa opieka jest dla mnie najważniejsza.

Lilaa,
                  może po prostu załóżmy fanklub Pana Doktora smile

• justa78 Re: Medicover Wa-wa dr. Czempiński 19.04.04, 12:49
                    hej Dziewczyny,
                    a nie wiedzcie jak jest ze zwolnieniem,
                    tj. czy daje je bez problemu, jeśli się
                    człowiek źle czuje, bo właśnie dzisiaj
                    wybieram sie do niego?

Pozdr,
                    J
                    • fenka Re: Medicover Wa-wa dr. Czempiński 19.04.04, 13:03
                      Z autopsji jeszcze nie wiem, ale spróbuję wypowiedzieć się za Lilę (bo ona
                      pewnie teraz karmi albo na spacerze, a sprawa jak widzę pilna). Z tego co
                      pamiętam - problemu ze zwolnieniem nie ma, a czasem wręcz przymus mimo
                      zapierania się nogami i rękami wink

Nie wiem, czy Ci zależy na zwolnieniu i czy masz jakieś dolegliwości? Jeśli
                      ponarzekasz, to pewnie Ci da sam z siebie.

Napisz, jak Ci się podobała wizyta; ja idę w piątek.
                    • lilaa Re: Medicover Wa-wa dr. Czempiński 19.04.04, 13:08
                      Czesc
                      ja cala ciaze chcialam przepracowac, wiec nigdy nie prosilam lekarza o
                      zwolnienie sama. Niestety zaczely sie problemy i Pan doktor wystawial mi
                      zwolnienie z przyjemnoscia. On uznaje ze praca powinna byc malo wazna dla
                      kobiety w ciazy i nie robil mi nigdy problemow. Ale jak mowie ja dostawalam
                      zwolnienie a nigdy o nie nie prosilam.
                      FENKA, nie ma problemu zakladamy, jak wiesz ja mam sporo czasu a i ty juz
                      niedlugo do mnie dolaczysz. Mysle ze akurat ten lekarz jest wart naszych hymnow
                      pochwalnych.
                      pozdrawiam goraco.
                      • fenka Re: Medicover Wa-wa dr. Czempiński 19.04.04, 13:15
                        Hello Mamuśka!!
                        To w piątek najpierw ja go zapytam, co o tym myśli, a potem Ty wink
                        Będzie Doktorek w szoku wink

No dobra, zmiatam pisać do Ciebie na priva, bo energia mnie rozpiera, a moja
                        obecnośc na tym forum zakrawa już na ekshibicjonizm!
                        • lilaa Re: Medicover Wa-wa dr. Czempiński 19.04.04, 14:28
                          Kochanie chociaz mnie juz to forum malo dotyczy to bardzo lubie sobie poczytac,
                          bo temat ciazy i porodu jest dla mnie bardzo wazny i caly czas jeszcze
                          przezywam to wszystko. No i jeszcze teraz twoja ciaza...
                          Mam nadzieje ze wszystko ok i dzisiaj napisze do ciebie list bo mam male
                          doswiadczenie z moimSebusiem.
                          buziaki
    • dbj Re: Medicover Wa-wa 05.04.04, 10:24
      Witam,
      właśnie oczekuję porodu (termin minął wczoraj).
      Całą moją ciążę prowadziła dr Strojecka z Bitwy Warszawskiej. Jestem z niej
      bardzo zadowolona, odpowiadała na wszystkie moje pytania i wątpliwości, była
      miła i delikatna podczas badań. Kiedy już nie mogła mi wystawić zwolnienia na
      kilka dni przed terminem, poszła ze mną do internisty, który je wypisał.
      Ja w każdym bądź razie ją polecam...

pozdrawiam
      Bożena
      • justa78 Re: Medicover Wa-wa 05.04.04, 12:04
        Skoro kilka osób ją poleca może i ja się do niej wybiorę.
        A czy będzie przy Twoim porodzie?
        I w jakim szpitalu pracuje?

Pozdrawiam,
        Justyna
    • beataantos Re: Medicover Wa-wa 05.04.04, 12:49
      Czesc,
      Ja tez polecam Strojecką, konkretna, bardzo drobiazgowa, jezeli ma jakiekolwiek
      watpliwosci to natychmiast zleca badania. Niestety nie pracuje w zadnym
      szpitalu. Jednak jak mnie odeslali z izby przyjec z Karowej (38tydzień) z
      cisnieniem 160/100 do lekarza prowadzacego po tabletki obnizajace cisnienie to
      jednym telefonem zalatwila przyjecie mnie na patologie do IMiD.
      Moj synek ma juz ponad rok i staram sie o drugie dzieciatko i napewno bede
      chodzic do niej.
      jezeli chodzi o USG w Medicover to tylko dr Pietrasik "młody geniusz
      ginekologii" - jak wyrazali sie o nim w IMiD.
      Pozdrawiam,
      B.
      • nelly77 dr Frasunkiewicz Atrium 05.04.04, 13:39
        Ja chodze do niego i póki co jestem zadowolona. Choć słyszałam odmienne opinie.
        Czy któras mogłaby napisac cos o swoich doświadczeniach z tym lekarzem?
        • dominikams Re: dr Pasiak-Owczarek 05.04.04, 18:26
          ja chodziłam do kilku lekarzy w Medicoverze podczas mojej ostatniej ciązy. moje
          doswiadczenia: dr Strojecka jest b. konkretna i moglabym ja polecic, gdyby nie
          fakt, ze strasznie długo czeka sie na wizyte, a ja potrzebowalam w pewnym
          momencie lekarza, do ktorego nie bede czekac 3 tygodnie... koniec konców
          trafiłam przypadkiem na dr Pasiak-Owczarek, przemiła panią, która przede
          wszystkim wreszcie mnie zbadała (poprzednia pani dr ignorowała moje uwagi nt
          niepokojacych objawow) i okazało sie, ze mam miekka szyjke i rozwarcie (30 tc).
          natychmiast skierowanie do szpitala, potem kilkakrotnie wysylala mnie na ktg,
          generalnie bardzo się przejęła, potem dzwoniła do mnie dowiedzieć się o
          dzidziusia... Zwolnienie od ręki bez gadania (żadnego tam tłumaczenia się
          ZUSem).

Aha, dr Owczarek pracuje w Atrium.

Dominika
      • maripludra Re: dr Korolczuk ?????? 06.04.04, 17:08
        A co sądzicie o dr Korolczuk z Atrium ????
        Marii
    • moniand Re: Medicover Wa-wa 07.04.04, 11:35
      Witam,
      ja niestety tez nie mam dobrych wrazen z medicover. Jestem w
      czwartym(szostym)tyg. i bylam na jednej wizycie u dr Przygody (przyjmuje na
      Bitwy W.), ktora trwala doslownie 10 min.Uslyszalam, ze nie jestem dzis
      pierwsza, otrzymalam skierowania na podst. badania i to wszystko.Nie chce
      wydawac pochopnych osadow, ale najbardziej zniesmaczylo mnie to, ze p. dr nie
      dala mi numeru telefonu do siebie "na wszelki wypadek". Malo tego, gdy zapytalam
      o kontakt tel. zbyla mnie jakims zarcikiem.
      Zdecydowalam sie na te lekarke, poniewaz polecila mi ja inna zaprzyjazniona p. dr.
      W zwiazku z tym, ze nie dawalo mi to spokoju, umowilam sie na wizyte do dr
      Raczynskiego ze Szpitala Damiana, bo tam zamierzam rodzic. Tym sposobem moja
      ciaze bedzie prowadzic dwoch lekarzy.
      Wizyte u dr Raczynskiego mam 14. 04, wiec o swoich wrazeniach opowiem w przyszla
      srode.
      Pozdrawiam goraco
      Monika
      • anx Re: Medicover Wa-wa 15.04.04, 10:45
        Również chodzę do dr Pasiak-Owczarek. I jestem super zadowolona. Bardzo się
        interesuje pacjentką, o wszystko wypyta i odpowie na wszystkie pyytania. Może
        chwilami jest zbyt słodka - ale wolę słodkiego lekarza niż oschłego i
        nieprzyjemnego sad
        Mam pytanie - czy wiecie może w jakim szpitalu (jeśli w ogóle) ona pracuje?
    • ewka100 Re: Medicover Wa-wa 15.04.04, 11:08
      Ja też polecam Bańkowską (chodzę do niej od początku, a to już 9 mies.) - mam
      wrażenie, że jest bardzo wyważona tzn. nie lekceważy, ale nie wprowadza
      niepotrzebnej paniki i w przeciwieństwie do wielu lekarzy, z którymi spotkałam
      się w Medicover nie ma podejścia: po co panią badać, leczyć na inne schorzenia
      skoro jest pani w ciąży więc i tak w razie czego będziemy mieli małe pole do
      popisu. Chociaż rzeczywiście nie zawsze bada ginekologicznie i bardzo często
      można wyczuć presję czasu
    • kiciusek Re: Medicover Wa-wa 15.04.04, 11:12
      Moją ciążę prowadzi dr Halama. Przyjmuje na Marynarskiej. Jest bardzo miła,
      odpowiada na wszystkie pytania i bardzo dba o swoich pacjentów. Czasami
      nawet "dmucha na zimne" i wszystko było dobrze, chociaż czasami mnie
      nastraszyła. Nie jest to może najlepsze, bo lekarz powinien uspokajać, ale ona
      na pewno niczego nie bagatelizuje.
    • moniand Re: Medicover Wa-wa 16.04.04, 21:43
      Witam serdecznie!
      Jak pisalam wczesniej 14.04 mialam wizyte u dr Raczynskiego.Mowie Wam dziewczyny
      lekarz pierwsza klasa! Sympatyczny, cieply, rzeczowy i dowcipny.Po wyjsciu z
      gabinetu poczulam sie jak po udanej psychoterapii (a ja wychodze z zalozenia,ze
      pozytywne nastawienie to polowa sukcesu).Zapytal mnie o wszystko, o co powinien
      zapytac gin na pierwszaj wizycie, no i zbadal mnie, czego " nie udalo" sie
      zrobic dr z Medicoveru.Acha, i dal swoj numer telefonu, czego tez nie zrobila
      pani dr z Medicoveru. Ciesze sie ogromnie, bo znalazlam w koncu gina ( w
      Medicoverze bylam u trzech), ktory wzbudza moje zaufanie.Polecam goraco dr
      Raczynskiego!
      Pozdrawiam,
      Monika
      • maripludra dr Raczynski 17.04.04, 19:13
        A gdzie ten lekarz tzn. Raczynski przyjmuje ??? smile
        Marii
        • moniand Re: dr Raczynski 28.04.04, 12:15
          Dr. Raczyński przyjmował w Szpitalu Damiana, a teraz (od maja) w Klinice dla
          kobiet JUNONA (www.junona.pl/ ) Pozdrawiam
    • duda.aga Re: Medicover Wa-wa 19.04.04, 17:26
      ja chodze do dr Korolczuk już 8-my miesiąc i bardzo sobie ją chwalę...
      Mam zwolnienie ( co prawda nie dlatego że chciałam, ale dlatego, że ciąża jest
      zagrożona - dzidziś od 25 tyg. chce przyjść na świat - ale dzięki Pani doktor
      jeszczeeee go noszę pod sercem... )
      Bada mnie gienkologicznie słuchamy tętna dzidziusia, odpowiada na każde
      pytanie.. To już 34 tydzień, i oboje - i ja i dzidziuś mamy się dobrze...

A to w jakim szpitalu ona pracuje to nie wiem , ponieważ i tak będę rodzić w
      pierwszym szpitalu który mnie przyjmie ( nie mam pieniędzy na dodatkowe
      opłacanie lekarzy i położnych)...
      POzdrawiam
      wszystkie mamy i ich brzuszki
      • maripludra dr Korolczuk 19.04.04, 22:36
        Ja dzisiaj byłam pierwszy raz u doktor Korolczuk, wcześniej pytałam o nią na
        forum, ale nikt nie był w stanie nic powiedzieć. Zrobiła na mnie super
        wrażenie. Jest bardzo miła, a przede wszystkim nie straszy smile))))))))))).
        Powiedziała mi nawet, że nie trzeba czekać pół roku z kolejną dzidzią po
        zabiegusmile można od razu, jeżeli macica jest gotowa to i tak ciążę przyjmie.
        Takich lekarzy to ja bardzo lubię smile Super babeczka, polecam smile Pytałam czy
        pracuje w jakimś szpitalu, ale niestety nie sad.
        Marii
    • variacja Re:LIM 19.04.04, 21:29
      Cześć,

Ja chodze do CM LIM i jestem baaaaaaaardzo zadowolona. Z czystym sumieniem moge
      polecić trzech ginekologów: dr Barcz (kobieta), dr Milewczyk (facet) i dr
      Skórską, do której jednak terminy są strasznie długie.
    • moniand dr Przygoda - nie!!! 28.04.04, 12:09
      Witam,
      pisalam juz wczesniej o swoich doswiadczeniach z lekarzem w medicover, ale
      teraz, niestety, musze wrecz przestrzec przed dr Przygoda (ul. Bitwy
      Warszawskiej).Nie bede sie rozwodzic nad brakiem kompetencji (chociaz...ani
      podczas pierwszej, ani podczas drugiej wizyty mnie nie zbadano, nie
      przeprowadzono ze mna wywiadu o chorobach, nie zrobiono mi cytologii),ale przede
      wszystkim chce powiedziec o totalnym braku profesjonalizmu pani dr.Pani
      Przygoda, kiedy poprosilam o zwolnienie, na srodku korytarza, wsrod pacjentow i
      personelu czynila mi uwagi na temat tego, ze ciaza nie jest wskazaniem do
      dawania zwolnienia (oczywiscie nie pytajac nawet z jakiego powodu prosze o L4) i
      "zebym sobie nie myslala, ze to tak bedzie".Nie musze Wam opisywac jak sie
      wtedy czulam...Powiem tylko tyle, ze to nie koniec tej historii, ale dalej
      zajmuje sie tym maz, bo ja nie chce sie wiecej denerwowac.
      Pozdrawiam serdecznie i nie zycze Wam takich przygod z dr Przygoda (szczegolnie
      teraz, kiedy spokoj jest najwazniejszy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka