becia39 Re: I USG pęcherzyk bez zarodka 31.03.04, 19:40 Miałam dzisiaj wykonane 1 USG wg moich obliczeń 4/5 tydzień. Pęcherzyk 6 mm bez zarodka. Czy któras z Was miała podobnie? Lekarz kazał mi przyjść za tydzień... Odpowiedz Link Zgłoś
tania75 Re: I USG pęcherzyk bez zarodka 31.03.04, 19:46 Becia nie denerwuj sie bo to normalne że jeszcze nie widać zarodka. Ja byłam w piątym tygodniu i też był pęcherzyk ciązowy i tyle. A dziś byłam po dwóch tygodniach i widac było pęcherzyk, a w środku pęcherzyk żółtkowy którym się dzidzi odżywia i tyle. Jeszcze za wcześnie mam przyjść przed świętami aby zobaczyc pulsującą kropeczkę.... Doktor widział już pulsowanie a ja nie, ale się nie denerwuje bo wiem że wszystko będzie ok. Pozdrawiam mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
beciaw77 Re: I USG pęcherzyk bez zarodka 31.03.04, 19:48 Ja miałam ponoć był to 7/8 tydzień i gina stwierdziła że nie widac zarodka! Nie martw się! Moja gina juz jest wprawdzie moją była giną ale z innych powodów... a zarodek sie odnalazł na USG po dwóch tygodniach! Może nie lubi jak się go podglada! Pozdrawiam i odezwij się jeszcze! Becia i 32 tyg. Niespodzianka! Odpowiedz Link Zgłoś
ewkam1 Re: I USG pęcherzyk bez zarodka 31.03.04, 19:59 W tym czasie jak poszlam do lekarza, pelna nadziei, radosci i w ogole, lekarz odeslal mnie nawet nie badajac, bo stwierdzil, ze na tym etapie nic nie stwierdzi. I to wlasnie byl gdzies 4/5 tydzien, dopiero kazal przyjsc w 8 tygodniu, wowczas wykonal szybkie USG i stwierdzil, ze "jest duze prawdopodobienstwo, ze jest Pani w ciazy"... Potwierdzic, jako lekarz, moze wowczas kiedy uslyszy serduszko... Taka jest teoria. Nic sie nie martw, wszystko bedzie dobrze, stres w Twoim przypadku jest teraz najmniej wskazany, wiec sie nie denerwuj! Pozdrawiam i trzymam kciuki, Ewa i Lipcowy Cypisek (3.7.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
becia39 Re: I USG pęcherzyk bez zarodka 31.03.04, 19:53 Dziewczyny jesteście kochane, tak bardzo potrzebowałam rozwiania moich obaw,no nic musze sie uzbroić w cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowianka Re: I USG pęcherzyk bez zarodka 31.03.04, 20:15 Droga Berciu! Spieszę Cię również uspokoić. Ja nastresowałam się również z tego powodu. U mnie lekarz widział pusty pęcherzyk w 8 tyg. Ale na szczęście dwa tyg. później widziałam już i ja cudowne bijące serduszko malutkiej ruszającej się istotki. Mało nie popłakałam się z wrażenia!!! A lekarz jest ok. No i jeszcze dodam, że teraz to już widać z daleka pląsającą w moim brzuchu córcie - za tydzień już mamy termin Pozdrawiam Dąbrowianka Odpowiedz Link Zgłoś