Dodaj do ulubionych

siłownia a ciąża

09.11.10, 20:11
Chadzam sobie od dawna na siłownie. Nie jestem jakąś kulturystką, przeciwnie, daleko mi, ale tak się zastanawiam teraz, czy te jednak siłowe gimnastyki mogą mieć negatywny wpływ na ciążę? Nie jestem też już młoda, zdrowa i rześka. Może lpeiej sobie dać spokój?
Obserwuj wątek
    • milamala Re: siłownia a ciąża 09.11.10, 21:07
      Zadna mama nie chodzi na siłownie? Tylko ja taka dziwna jestem?
    • decylia Re: siłownia a ciąża 09.11.10, 21:08
      Nie powinnaś w ciąży podnosić zbyt dużych ciężarów. Wszystko zależy oczywiście od indywidualnych kwestii - takich jak Twoja forma i możliwości sprzed ciąży. Najlepiej zapytaj o to swojego ginekologa - on wie najlepiej, jak wygląda Twoja ciąża i Twoja sytuacja.
      • chocco79 Re: siłownia a ciąża 09.11.10, 21:27
        ja chodze w miare regularnie. Cwicze i na maszynach i z hantelkami...ruch ma jak najbardziej pozytywny wplyw na ciaze, musisz tylko sluchac swojego ciala. jezeli czujesz, ze jakas forma ruchu cie meczy albo masz jakies dolegliwosci, to przestan to robic.
        ja jak zupelnie nie mam ochoty na intensywny wysilek, to sobie wiosluje spokojnie, albo pedaluje na rowerku.
        • ginag Re: siłownia a ciąża 09.11.10, 21:33
          Akurat silka nigdy mnie nie pociagala za sportow wiec nie mam specjalistycznej wiedzy, ale tak na logike...
          Pewnie nie powinno sie robic cwiczen zwiekszajacych bardzo cisnienie w brzuchu - pewnie wiesz lepiej ode mnei jakie to sawink
          • kochamkotyijuz Re: siłownia a ciąża 10.11.10, 01:33
            Oczywiscie ,ze mozesz korzystac z silowni ,ale tylko na wybranych maszynach i pod warunkiem ,ze ciaza jest bez powiklan.
            Mozesz korzystac z biezni(spacer albo trucht),z rowerka stacjonarnego,z hantli o zmiejszonym ciezarze. Zacznij tez wykonywac jakies cwiczenia rozciagajace.Z reszty zrezygnuj a juz napewno z brzuszkow itp i wszystkich tych cwiczen ktore nalezy wykonywac w pozycji lezacej na plecach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka