Dodaj do ulubionych

Oksytocyna

17.12.10, 09:28
Witam
Mam pytanko. Ile razy miałyście podawaną oksytocynę aby wywołać poród???
Ja już miałam raz i nic, cisza. Zastanawiam się czy za drugim razem się uda.......
Obserwuj wątek
    • anka1971 Re: Oksytocyna 17.12.10, 11:08
      Cześć. Ja miałam podaną tylko raz, a ponieważ nic się nie działo i minęło już 12 godzin od odejścia wód, lekarz zdecydował o cesarce. Teraz jestem w 17 tyg. i nie miałabym nic przeciwko drugiej cesarce.
    • ola4-0 Re: Oksytocyna 17.12.10, 12:48
      ja miałam podawaną trzykrotnie, zero akcji mimo przeterminowania, po 3 razie kiedy dosłownie NIC się nie działo zrobiono mi cesarkę. Ale może tobie się uda wcześniej
    • em.haa Re: Oksytocyna 17.12.10, 13:05
      Oksytocynę podaje się 3razy jeśli Cię nie ruszy idziesz na stół na cc.
    • mozyna Re: Oksytocyna 17.12.10, 15:22
      Raz. Ale zwiekszano stopniowo dawke podczas podawania.
    • naana26 Re: Oksytocyna 18.12.10, 17:00
      Trzy razy. Ani mnie nie zakuło smile

Dopiero 2 tyg po terminie dostałam czwartą, końską dawkę, zaczęły się skurcze, ale nie postępowało rozwarcie. Lekarka mówiła mi, że wiadrami mogą mi wlewać a mnie i tak nie ruszy, więc na stół. I super. Drugie też chce cc, choc skurcze były spoko, bolesne jak cholera, ale nie wspominam tego źle.
    • martini_noca Re: Oksytocyna 20.12.10, 08:52
      Raz w dzien planowanego porodu. I nic.
      Drugi raz tydzien pozniej, czyli tydzien po terminie. I pooooooszlooooo!smile
      • bet.94 Re: Oksytocyna 30.12.10, 19:03
        Dzięki dziewczyny za info co i jak smile))
        Wreszcie.....ruszyło mnie za drugim razem smile)) Ale nie obyło się bez cesarki, rozwarcie tylko na 2cm i nic więcej. Teraz tylko to wspominam tuląc mój największy i najukochańszy skarb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka