bet.94 17.12.10, 09:28 Witam Mam pytanko. Ile razy miałyście podawaną oksytocynę aby wywołać poród??? Ja już miałam raz i nic, cisza. Zastanawiam się czy za drugim razem się uda....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka1971 Re: Oksytocyna 17.12.10, 11:08 Cześć. Ja miałam podaną tylko raz, a ponieważ nic się nie działo i minęło już 12 godzin od odejścia wód, lekarz zdecydował o cesarce. Teraz jestem w 17 tyg. i nie miałabym nic przeciwko drugiej cesarce. Odpowiedz Link Zgłoś
ola4-0 Re: Oksytocyna 17.12.10, 12:48 ja miałam podawaną trzykrotnie, zero akcji mimo przeterminowania, po 3 razie kiedy dosłownie NIC się nie działo zrobiono mi cesarkę. Ale może tobie się uda wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: Oksytocyna 17.12.10, 13:05 Oksytocynę podaje się 3razy jeśli Cię nie ruszy idziesz na stół na cc. Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: Oksytocyna 17.12.10, 15:22 Raz. Ale zwiekszano stopniowo dawke podczas podawania. Odpowiedz Link Zgłoś
naana26 Re: Oksytocyna 18.12.10, 17:00 Trzy razy. Ani mnie nie zakuło Dopiero 2 tyg po terminie dostałam czwartą, końską dawkę, zaczęły się skurcze, ale nie postępowało rozwarcie. Lekarka mówiła mi, że wiadrami mogą mi wlewać a mnie i tak nie ruszy, więc na stół. I super. Drugie też chce cc, choc skurcze były spoko, bolesne jak cholera, ale nie wspominam tego źle. Odpowiedz Link Zgłoś
martini_noca Re: Oksytocyna 20.12.10, 08:52 Raz w dzien planowanego porodu. I nic. Drugi raz tydzien pozniej, czyli tydzien po terminie. I pooooooszlooooo! Odpowiedz Link Zgłoś
bet.94 Re: Oksytocyna 30.12.10, 19:03 Dzięki dziewczyny za info co i jak )) Wreszcie.....ruszyło mnie za drugim razem )) Ale nie obyło się bez cesarki, rozwarcie tylko na 2cm i nic więcej. Teraz tylko to wspominam tuląc mój największy i najukochańszy skarb. Odpowiedz Link Zgłoś