Dodaj do ulubionych

baton pawełek z alkoholem

22.12.10, 19:08
Witam trochę sie zamartwiam bo wczoraj zjadłam 2 batony pawełki i dziś jednego. Przeczytałam coś takiego:

"spirytus (zawartość to 5% na jeden batonik)Po spożyciu jednego batona alkomat wskazuje 0,38 promila alkoholu w wydychanym powietrzu.

Nie wiem czy przesadzam czy nie ale naprawdę trochę sie zmartwiłam tym co przeczytałam.
Obserwuj wątek
    • bweiher Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 19:15
      A jabłka jadasz w ciąży?
      • czarny-fikumiku Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 19:16
        też słyszałam o tych jabłkach....
        jadam codziennie
        • bweiher Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 19:48
          I tym się nie martwisz?
          Przecież one fermentują ;p

Ty tak na poważnie to napisałaś?
        • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 19:48
          Ja osobiscie unikam czekoladek z alkoholem, ale na logike jest to tak niewielka ilosc, ze bez przesady.
    • fairycharlotte Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 19:57
      A ja w pewnym momencie ciąży mialam obsesje i przez kilka tygodni jadłam jednego pawełka advocat dziennie.

Czy moje dziecko bedzie miało FAS?? wink))

• mia_siochi Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 20:09
        fairycharlotte napisała:

> A ja w pewnym momencie ciąży mialam obsesje i przez kilka tygodni jadłam jedneg
        > o pawełka advocat dziennie.
        >
        > Czy moje dziecko bedzie miało FAS?? wink))
        >

Oczywiście.
        Podobnie jak po piwie bezalkoholowym.
        I po kefirze.
      • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 11:08
        Akurat to juz nie jest smieszne - kolkanascie pawelkow to juz raczej jakas zauwazalna dawka alkoholu?
        • prigi Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 12:54
          no proszę cię.
          znasz kogoś, kto jest w stanie zjeść kilkanaście Pawełków? dla wiekszości dwa to dużo, a trzy to mistrzostwo świata
          • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 15:04
            Napisala, ze jadla po jednym przez kilka tygodni...
            • prigi Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 16:13
              no i ? myślisz, że alkohol we krwi się kumuluje?
              • mia_siochi Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 16:22
                Jesteś na forum, na którym piszą osoby które uważają, że nie wolno jeść jabłek bo fermentują... Ani kefiru... Ani pić piwa bezalkoholowego....
                • prigi Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 17:30
                  wiem, na tym forum jestem już drugi cykl i zawsze zastanawia mnie logika niektórych wypowiedzi. tak jak ta, o kilkunastu pochłoniętych Pawełkach.
                  • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 25.12.10, 10:25
                    Wlasnie, jestes dopiero od 2 cykli i widac jeszcze malo wiesz o swiadomym spozywaniu alkoholu w ciazy.
                    • prigi Re: baton pawełek z alkoholem 25.12.10, 19:28
                      łoj, chciałaś mi dosr..., ale ci nie wyszłotongue_out
                      jestem na tym forum drugi cykl, bo to moja druga ciąża. i wiem sporo na temat spożywania alkoholu w ciąży. no i o jedzeniu Pawełków.
                      • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 25.12.10, 20:21
                        Bardzo duzo? Chyba bardzo duzo potocznych stereotypow...
                        • prigi Re: baton pawełek z alkoholem 26.12.10, 10:46
                          radzę wziąć słownik i porównać dwa słowa:sporo i bardzo dużo.
                          i przypominam, że nie dyskutujemy o codzinnym piciu kieliszka/dwóch wódki a o zjedzeniu batonika
                          • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 26.12.10, 11:59
                            Ok, ale Twoj argument, ze znasz sie na pawelkach, bo to Twoja druga ciaza byl boski big_grin.
    • asiaiwona_1 Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 20:03
      czarny-fikumiku napisała:

> Witam trochę sie zamartwiam bo wczoraj zjadłam 2 batony pawełki i dziś jednego.

Zdecydowanie powinnaś zapisać się na odwyk big_grinbig_grinbig_grin
    • dagmaralodz77 Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 20:09
      to z serii: wylałam baterie i dotknęłam oraz wstrzymałam oddech czy udusiłam swoje dziecko!!!

Brawo!!! smile
      • czarny-fikumiku Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 20:15
        faktycznie bardzo śmieszne. Jeśli nie macie nic do powiedzenia to lepiej w ogóle nie komentujcie. trochę sie wystraszyłam i tyle.
        Nie potrzebuję więcej durnych komentarzy
        • mia_siochi Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 20:28
          Foch big_grin

To publiczne forum ;P
        • asiaiwona_1 Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 20:37

> . trochę sie wystraszyłam i tyle.

Czy ty zdajesz sobie sprawę jak tym swoim wystraszeniem mogłaś zaszkodzić fasolince???

> Nie potrzebuję więcej durnych komentarzy

Jest na to tylko jedna rada: zanim zadasz kolejne tak mądre pytanie zastanów się ze 3 razy, zjedz Pawełka i przemyśl sprawę ponownie big_grin
          • nutka07 Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 21:00
            asiaiwona_1 napisała:

> Jest na to tylko jedna rada: zanim zadasz kolejne tak mądre pytanie zastanów si
            > ę ze 3 razy, zjedz Pawełka i przemyśl sprawę ponownie big_grin

No nie wiem, zataczajaca sie ciezarna to nieciekawy widok.
            Moze lepszy bedzie Bałnty smak raju?
            • asiaiwona_1 Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 21:09
              nutka07 napisała:

>
              > Moze lepszy bedzie Bałnty smak raju?

No co ty! Jak będzie wyglądała ciężarna w pojawiającym się i znikającym tatuażu na twarzy big_grin Powinna się zdecydowanie przerzucić na princepolo big_grin
    • zuska.pl Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 21:32
      Toś ty kobieto uzależniona jest, o dzieciu nie wspomnębig_grin

• gazeta_mi_placi Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 22:15
      Nie ma bata, jak się urodzi syn musisz mu dać na imię Paweł.
      • czarny-fikumiku Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 22:21
        Oj szkoda mi was na prawdę . Żegnam
        • gazeta_mi_placi Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 22:26
          Jak dziewczynka to może Paulina?
          • rupiowa Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 09:29
            o, ja stanowczo protestuje!
    • naana26 Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 22:59
      Oj Pawełki mają jedną zasadniczą wadę.
      D**a od nich rośnie.

A tak serio, to w alkomacie je "czuć", kiedyś mówili o tym faktach. Ale mówili też, że w krwi jest zero, także luz smile
    • bianna Re: baton pawełek z alkoholem 22.12.10, 23:39
      A tam się śmiejecie. Dziewczyna dzisiaj po tych pawełkach skacowana, a wy zero zrozumienia....
    • asiaiwona_1 Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 08:13
      1_kasia_1 napisała:

> Nie przesadzajmy, od zjedzenia batonika lub cukierka z alkoholm nic Ci nie bedz
      > ie.

Jak nic jak już zwariowała big_grinbig_grinbig_grin
    • kotkowa Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 08:35
      Ja w ciazy uwazalam na alkohol, a mimo to tez nie udalo mi sie go calkowicie uniknac, kilka razy zjadlam jakies ciasto czy cukierka, ktore jak sie okazalo, zawiera odrobine alkoholu. Nic sie nie martw, bo na pewno nic sie nie stalo, takie przypadki sie zdarzaja. Na przyszlosc unikaj takich niespodizanek i sprawdzaj sklad, uwazaj na cukierki czekoladowe, batony, torty, ciasta, bo bardzo czesto zawieraja alkohol.
      • kaeira Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 10:02
        kotkowa napisała:
        > Na przyszlosc unikaj takich niespodizanek i sprawdzaj sklad, uwazaj na cukierki czekoladowe,
        > batony, torty, ciasta, bo bardzo czesto zawieraja alkohol.

Oczywiście nie ma żadnej potrzeby sprawdzać składu - chyba że wspomniane produktu je się w ilości kilka kilo na jedno posiedzenie.
        • mia_siochi Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 10:15
          To ja podła wprost przeciwnie: zakupiłam pudełko wiśni w likierze z uwagi na tenże likier smile I wtrząchnęłam sama smile

Niedobra mia, niedobra!
          • kotkowa Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 12:15
            no niedobra niestety.
          • prigi Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 12:56
            mia, witaj w klubie. za moncherri jestem w stanie zrobić naprawdę wieeelesmile
        • kotkowa Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 12:14
          wg mnie jest potrzeba, jesli ktos nie chce fundowac dziecku alkoholu. w czekoladzie akurat najczesciej jest spirytus, wiec wysokoprocentowy alkohol.
          • 1matka-polka Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 14:35
            Co z tego, że wysokoprocentowy, skoro jest go minimalna ilość? Gdybyśmy byli tak wrażliwi, jak ci się wydaje, to życie na ziemi już dawno by wymarło smile
    • klara154 Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 09:16
      Ostatnio w pracy jadłam baton Pawełek i też jedna z koleżanek się zdziwiła, że przecież zawiera alkohol i nie powinnam go jeść.
      Zapytałam, czy odwiezie mnie do domu po 15, bo chyba nie będę mogła prowadzić.
      BEZ PRZESADY!
    • 1matka-polka Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 09:26
      A wiesz co ja zrobiłam?
      Wczoraj wypiłam pół zwykłej szklanki piwa a miesiąc temu wypiłam pół zwykłej szklanki szampana. I co teraz? Też jestem w ciąży.
      • asiaiwona_1 Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 09:31
        1matka-polka napisała:

>
        > Wczoraj wypiłam pół zwykłej szklanki piwa a miesiąc temu wypiłam pół zwykłej sz
        > klanki szampana. I co teraz? Też jestem w ciąży.

Teraz powinnaś zmienić nick, bo w zaistniałej sytuacji absolutnie nie powinnaś nazywać się matka-polka big_grin
      • rupiowa Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 09:31
        powinni Ci natychmiast odebrac prawa ro... eee.. ciazowe tongue_out
        • 1matka-polka Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 09:47
          prawo rozpłodowe?
      • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 11:09
        I czym sie tu chwalic? Pewnie nic sie nie stalo, ale po co?
        • 1matka-polka Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 11:28
          Pewnie, że bez sensu, bo przy takiej dawce nie ma żadnej przyjemności ale akurat tak wyszło a ja nie lubię wpadać w paranoje i nie jestem inkubatorem smile
          • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 15:05
            Co ma piernik do wiatraka? Wiadomo, ze nie ma bezp. dawki alkoholu w ciazy, ale raczej nic sie nie stanie, jak sie go troche spozyje np. w ciescie. Ale swiadome picie (nawet tak rzekomo malej ilosci), to juz ewidentnie egoizm.
            • gazeta_mi_placi Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 19:10
              Nie histeryzujmy, FAS-a od kieliszka wina nikt nie dostanie.
              • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 25.12.10, 10:24
                Wedle specjalistow od FAS-u nie mozna nawet tego wykluczyc.
                • semihora Re: baton pawełek z alkoholem 26.12.10, 21:02
                  O matko kochana, to niech się ciężarne w domu pozamykają, poduchami obłożą i palcem nie kiwną, bo mogą fasolce zaszkodzić. A, no i absolutnie żadnych gości - przecież jakiś może przyjść po piwku i jak nic zatruć fasolkę swoim chuchem.

Ciężarna to nie inkubator, nie popadajmy w paranoję.
                  • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 27.12.10, 13:15
                    Az tak nie mozesz zyc bez alkoholu, ze z glupiego kieliszka wina nie zrezygnujesz? To jest dopiero paranoja!
    • kaeira Re: baton pawełek z alkoholem 23.12.10, 10:49
      > Przeczytałam coś takiego:
      > "spirytus (zawartość to 5% na jeden batonik)Po spożyciu jednego batona alkomat
      > wskazuje 0,38 promila alkoholu w wydychanym powietrzu.

Aha.
      A ja, korzystając z bardzo dobrego wirtualnego alkomatu dostępnego tutaj:
      alkomaty.biz/index.php
      wyliczyłam że kobieta o wadze 65 kg i 168 cm wzrostu, będzie miała 0,38 promila alkoholu we krwi... kiedy wypije pół litra piwa o zawartości alkoholu 5% .
      • a_weasley Re: baton pawełek z alkoholem 25.12.10, 12:48
        To są skutki zaglądania źonie przez ramię... W ciąźy co prawda nigdy nie byłem, ale o alkoholu , promilach i alkomatach trochę wiem.

Czarny-fikumiku napisała:

>> Przeczytałam coś takiego:
        >> "spirytus

Nie wiem, gdzie przeczytałaś, ale autor tekstu najwyrażniej nie wiedział, źe nie ma takiego związku chemicznego. Spirytus jest to wysokoprocentowy roztwór wodny alkoholu etylowego i rozumiem, źe właśnie o etanol szło.

> (zawartość to 5% na jeden batonik)

A ile procent na 30 batoników?
        A tak powaźnie - ile ten batonik waźy? 20 gramów? No to 5% od tego to będzie gram. Odpowiednik KIELISZKA (takiej stopki do wódki) piwa albo pół takiegoź kieliszka wina.
        Na Trygława i Swaroga, w pokoleniu naszych rodziców nikt takiej ortodoksji nie odstawiał i jakoś masowych wypadków FAS nie było.

>> Po spożyciu jednego batona alkomat wskazuje
        >> 0,38 promila alkoholu w wydychanym powietrzu.

Wcale mnie to nie dziwi. Alkomat podaje zawartość w wydychanym powietrzu, która moźe się bardzo róźnić od zawartości we krwi, a bezpośrednio po spoźyciu trunku słabego na pewno będzie się znacznie róźniła in plus.

> Aha.
        > A ja, korzystając z bardzo dobrego wirtualnego alkomatu dostępnego tutaj:
        > alkomaty.biz/index.php
        > wyliczyłam że kobieta o wadze 65 kg i 168 cm wzrostu, będzie miała 0,38 promil
        > a alkoholu we krwi... kiedy wypije [b]pół litra piwa o zawartości alkoholu 5% [
        > /b].

To bardzo być moźe, zwaźywszy, źe męźczyzna 182/85 po takiej dawce w szczytowym momencie (pół godziny po spoźyciu) miał 0,21 i nie na wirtualnym alkomacie ani nawet na realnym, tylko na badaniu krwi. Wiadomo dokładnie, ile był wypił, bo rzecz się działa w warunkach laboratoryjnych.
        • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 25.12.10, 13:43
          Hmm, Arthur poczytaj sobie o nieco mniej ciezkich przypadkach FAS - ja po tej lekturze mam wrazenie, ze calkiem sporo osob w naszym pokoleniu ma FAS uncertain. Chocby niefrasobliwosc w gromadzeniu oszczednosci etc uncertain.
          • sroka75 Re: baton pawełek z alkoholem 27.12.10, 12:38
            ja po tej l
            > ekturze mam wrazenie, ze calkiem sporo osob w naszym pokoleniu ma FAS uncertain
            a jak nie FAS to jakąś obsesję...prawda?wink
            • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 27.12.10, 13:14
              Nie, to sa fakty naukowe.
              • babyfever2 Re: baton pawełek z alkoholem 31.12.10, 19:55
                Annajustyna to co piszesz to NIE sa fakty naukowe i zaden "specjalista od FAS-u" tak nie uwaza. Nie ma ZADNYCH, powtarzam ZADNYCH studiow naukowych ktore wykazaly ze spozycie niewielkiej ilosci alkoholu w ciazy powoduje FAS u dziecka. Sa za to dziesiatki publikacji, i tu sluze linkami, ktore udowadniaja ze FAS jest problemem alkoholiczek ktore regularnie upijaja sie przez cala ciaze. Co wiecej "tylko"ok 40% takich kobiet tzn. nalogowych alkoholiczek upijajacych sie przez cala ciaze urodzi dzieci z zespolem FAS (nie mowie tu o innych powiklaniach).
                Pewnie ze straszy sie tym fasem zeby kobiety nie pily ale naprawde trzeba pic regularnie i duzo zeby dziecko mialo fas.
                Fakty o Fas:
                A large study examined 400,000 women in the U.S., all of whom had consumed alcohol during pregnancy. Not a single case of fetal alcohol syndrome occurred and no adverse effects on children were found when consumption was under 8.5 drinks per week.

A review of research studies found that fetal alcohol syndrome only occurs among alcoholics. The evidence is clear that there is no apparent risk to a child when the pregnant woman consumes no more than one drink per day.
                study of moderate drinking during pregnancy found no negative effects. The researchers suggested that one drink per day provides a significant margin of safety, although they did not encourage drinking during pregnancy. 5

A study of pregnancies in eight European countries found that consuming no more than one drink per day did not appear to have any effect on fetal growth. A follow-up of children at 18 months of age found that those from women who drank during pregnancy, even two drinks per day, scored higher in several areas of development

• annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 01.01.11, 13:04
                  Wezmy pierwszy z brzegu link:
                  www.samozdrowie.pl/artykul,Jeden-kieliszek-to-za-duzo,133
                  Nie ma bezpiecznej dawki - czyli rozsadna mama powinna najlepiej zrezygnowac calkiem z alkoholu. Ale skoro dla niektorych z Was to taka tragedia - Wasz wybor!
                  I nie linkuj informacji sprzed 20-30 lat...
                  • babyfever2 Re: baton pawełek z alkoholem 04.01.11, 04:39
                    Wezmy pierwszy z brzegu link:
                    www.samozdrowie.pl/artykul,Jeden-kieliszek-to-za-duzo,133
                    Nie ma bezpiecznej dawki - czyli rozsadna mama powinna najlepiej zrezygnowac calkiem z alkoholu. Ale skoro dla niektorych z Was to taka tragedia - Wasz wybor!
                    I nie linkuj informacji sprzed 20-30 lat...

To nie informacje sprzed 30 lat tylko fakty wynikajace z badania naukowego ktore objelo lacznie 400 000 kobiet (opublikowane w roku 1997) . Badanie zostalo przeprowadzone przez Royal College of Obstetricians and Gynaecologists. Wsrod tych 400 000 kobiet nie stwierdzono ani jednego przypadku FAS jesli spozycie alkoholu wynioslo mniej niz 8.5 drinkow na tydzien. Inne badanie (opub. 1998) ktore objelo 18 krajow, nie wykazalo zadnych wad rozwojowych u dzieci kobiet ktore pily mniej niz 2 drinki dziennie. Moge podac wiecej cytatow do badan ktore objely razem 130, 000 ciaz. Jesli posiadasz linki do badan, publikacji naukowych itd. ktore ujawnily choc jeden przypadek FAS u kobiety ktora np wypila w ciazy jedno piwo albo zjadla 3 pawelki to podziel sie a przyznam ci racje. Tylko ze takich przypadkow nie ma. FAS to nie problem amatorow pawelkow, tylko kobiet w ciazy majacych problem alkoholowy. Wiadomo ze lekarze strasza tym "jednym drinkiem" ale jest to dmuchanie na zimne a nie fakt udowodnione naukowo realne zagrozenie FAS.
                    I nie pisze tego zeby zachecac kogokolwiek do picia w ciazy. Pisze to zeby uspokoic osoby ktore byc moze mialy upojne urodziny, wieczor przy swiecach z winem, czy dzien na plazy z Pina colada ZANIM dowiedzialy sie ze sa w ciazy. Cos podobnego (sylwester z szampanem) przydarzylo sie mi osobiscie i doprowadzilo do ogromnego stresu, ktory, jak zapewnil mnie moj ginekolog , byl potencjalnie bardziej szkodliwy niz te pare kieliszkow przy jednej okazji.
                    • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 04.01.11, 12:07
                      Ale dyskusja nie dotyczy sytuacji przed zrobieniem testu, ale w trakcie juz potwierdzonej ciazy i neiszczesnego mitu nieszkodliwosci kieliszka od czasu do czasu...
          • minerwamcg Re: baton pawełek z alkoholem 01.01.11, 19:08
            Niedługo się człowiek dowie, że zgubił kluczyki od auta nie dlatego, że jest niezguła, tylko że jego mama wypiła w ciąży łyk wina. Od razu jest na kogo zwalić big_grin
            • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 01.01.11, 19:27
              Lyk to raczej nie! Ale lampka wina faktycznie mogla byc przyczyna wink.
    • ziga_zaga czarny-fikumiku 23.12.10, 11:27
      takie posty przekonują mnie o tym, że w ciąży laski do cna głupieją...

to nie jest śmieszne, to jest straszne uncertain
    • mrs.g oj przesadzasz n/t 25.12.10, 20:49
    • attiya Re: baton pawełek z alkoholem 26.12.10, 14:18
      myślę, że to tak jakbyś ze dwie setki wypiła
    • gosia2122 Re: baton pawełek z alkoholem 26.12.10, 18:44
      Daj spokójsmile
      • annie_laurie_starr Re: baton pawełek z alkoholem 27.12.10, 08:40
        Ja bardzo lubie batony Pawelek i w obu ciazach je zjadalam. Nawet nie przyszlo mi o glowy zastanawiac sie nad alkoholem w nim zawartym - a nie jestem osoba wolna od roznego rodzaju paranoi.

Jedz Pawelki na zdrowie!
    • maretina Re: baton pawełek z alkoholem 27.12.10, 22:57
      yyyyyyyyyyyyyy, za dużo wolnego czasu masz czy co?
    • bianna Re: baton pawełek z alkoholem 29.12.10, 21:16
      Kurtka na wacie, właśnie zauważyłam, że łyknęłam już ze 3 butelki syropu na kaszel (przez całą ciążę), a tam w składzie etanol 96%... Aż wstyd mi będzie urodzić, FAS jak nic młoda będzie miała...
    • klubgogo Re: baton pawełek z alkoholem 29.12.10, 22:13
      Kup sobie alkomat i dmuchnij, zobaczysz ile faktycznie pokaże.
    • memphis90 Re: baton pawełek z alkoholem 30.12.10, 13:49
      A kefir ma 1.5% alkoholu. To bzdura, że alkohol szkodzi w każdej ilości, gdyby tak było, to perfum nie możnaby używać.
      • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 31.12.10, 14:58
        perfumy lejesz sobie do gardla? wink
    • mozyna Re: baton pawełek z alkoholem 31.12.10, 20:42
      Ja ostatnio jadlam z upodobaniem kukulki!
      Chyba wytocze producentowi proces o odszkodowanie, bo nie zamiescil informacji: "NIE DLA KOBIET W CIAZY!"
      • annajustyna Re: baton pawełek z alkoholem 01.01.11, 13:06
        A ile tego alkoholu w tych kukulkach moze byc? Przeciez nawet lyka w kg nie bedzie!
    • kola1111 Re: baton pawełek z alkoholem 01.01.11, 17:52
      Ja tylko przestrzegam przed prowadzeniem samochodu tuż po zjedzeniu bo wtedy w wydychanym powietrzu można przekroczyć dopuszczalną normę. Nie żartuję, można stracić prawko.
      • mia_siochi Re: baton pawełek z alkoholem 01.01.11, 17:55
        Wystarczy nie zgodzic się na dmuchanie, tylko zrobić badanie z krwi. W krwi nie wyjdzie. Ale nie NAJPIERW dmuchac, a potem dyskutować wink

Rada od policjanta ;P
        • kola1111 Re: baton pawełek z alkoholem 01.01.11, 17:58
          Dzięki, będe wiedziała co robić następnym razem jak mnie zatrzymają smile
          mia_siochi napisała:

> Wystarczy nie zgodzic się na dmuchanie, tylko zrobić badanie z krwi. W krwi nie
          > wyjdzie. Ale nie NAJPIERW dmuchac, a potem dyskutować wink
          >
          > Rada od policjanta ;P
          >
          • bweiher Re: baton pawełek z alkoholem 01.01.11, 19:46
            Można dmuchać jeśli sie wie że się nic nie piło.I potem żądać powtórzenia jeśli coś wyjdzie.Nie mają prawa Ci odmówić a za drugim razem już nic nie ma w wydychanym powietrzu.
            Tak czasami się zdarza jak masz świeżo użyte spryskiwaczy i się nawdychasz alkoholu.
            Rada od męża -policjanta ;p
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka