Dodaj do ulubionych

Prosze o piersze objawy ciazy

18.04.04, 22:34
Zastanawiam sie czy jestem w ciazy, odczuwam klucie w brzuchu, mam delikatne
mdlosci i zrobily mi sie plamki biale na twarzy. Czy objawy w tak wczesnej
ciazy wogole wystepuja? (2-3 tydzien). Bardzo prosze o nie ignorowanie mojego
pytania i jak najwiecej odpowiedzi. Z gory bardzo dziekuje.
Obserwuj wątek
    • kasia.w4 Re: Prosze o piersze objawy ciazy 18.04.04, 22:57
      wczesne objawy to zmęczenie, senność, powiększone, bolesne piersi, lekki ból
      brzucha podobny do bólu miesiączkowego, wstręt do niektórych pokarmów, mdłości,
      częstsze oddawanie moczu, brak miesiączki. ale to bywa różnie. niektóre
      dziewczyny mają wszystkie objawy niektóre dwa.
      mówisz że możesz być w 2-3 tyg, ale jak to liczysz? jeżeli od owu, to możesz
      odczuwać już pierwsze objawy i możesz już zrobić test, notomiast jeżeli jest to
      liczone od misiączki (czyli jest to kilka dni po zapłodnieniu) to możesz nic
      nie odczuwać, aczkolwiek ja miałam powiększone piersi bardzo szybko.
      życzę ci dwóch kreseczek na teście (jeżeli oczywiście i Ty sobie tego życzysz).
      pozdrawiam kasia
      • afrodytka1 Re: Prosze o piersze objawy ciazy 18.04.04, 23:48
        Wlasnie w tym problem ze nie wiem od kiedy to liczyc ale chyba od momentu kiedy
        ostatnim razem sie kochalam mezem czyli 16 dni temu. Tak to sie wylicza? Juz
        powinien wyjsc test? Dziekuje za odpowiedz i prosze o nastepnasmile. Bardzo
        pragne dziecka mimo ze tego nie planowalam.
        • fenka Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 09:17
          A czy te 16 dni temu miałaś dni płodne? Bo jeśli właśnie 2 tygodnie temu miałaś
          owulację, to test może wykazać ciążę juz "na dniach". Napisz coś więcej o swoim
          cyklu.

Co do objawów, to bywa brdzo różnie. Najlepiej wpisz w wyszukiwarkę "objawy" -
          i sama zobaczysz smile

Ja nie miałam ŻADNYCH objawów. A właściwie było tak, że pierwszym objawem był
          brak miesiączki o czasie. Zaraz potem zaczęły się straszne bóle piersi.

Pozdrawiam smile

• kags Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 09:24
            wiesz, powinno sie liczyc od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. tak jak
            dziewczyny pisaly, wszystko zalezy od dlugosci Twojego cyklu, no i czy juz
            powinnas dostac okres.
            u mnie pierwszym objawem byly cholernie bolace sutki, nawet nie przypuszczalam,
            ze jestem w ciazy. a! no i sennosc, roztargnienie i zapominalskosc smile)).
            mdlosci zaczely sie gdzies w 6-8 tygodniu od ostatniej miesiaczki.

pzdr,
            KaGS.
            • fenka Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 09:28
              U mnie cholernie bolące sutki były sygnałem nadchodzącego okresu.
              Tym razem sutków "jakby nie było", dla odmiany już po terminie
              miesiączki "obrzeża" piersi bolały tak, jakby kto mnie obił sad
          • afrodytka1 Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 17:41
            Cylke mam 26 dniowe i regularne, moglam zajsc w ciaze w ostatnim dniu plodnym
            chociaz ciezko to stwierdzic bo kochamy sie z mezem bardzo czesto,wlasciwie to
            codziennie. Nadal mam mdlosci dzis wrecz straszne od rana a do tego nie moge
            lezec na brzuchu bo bola mnie piersi. Ale cos tu nie gra bo przeciez w piatek
            juz by wyszlo we krwi Beta HCG bo wtedy juz by minelo 14 dni. Co o tym sadzisz?
            Pozdrawiam goraco.
    • innanna Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 09:58
      mdłości i bolące piersi to ja pamiętam, że trochę później, a na poczatek, kiedy
      jeszcze nie bardzo się spodziewałam to było takie smocze pragnienie-ciagle
      chciało mi się pić, pamietam ze ze dwie butle wody mineralnej wypijałam w
      pracy, a już nie było upałów, no i ciągle siusiu, ale myślałam, że jak tyle
      piję to pewnie noramlne, aha no i w ogóle to brałam furagin bo myslałam, że to
      zapalenie pęcherza, i jeszcze cos na co wtedy nie zwracałam uwagi, zanim sie
      nie dowiedziałam ze to ciąża-taki wstrętny metaliczny posmak w ustach, jakby
      sie zardzewiałe gwoździe jadło
      • kachna10 Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 11:09
        Ucieszyłam się. Ja też od tygodnia mam straszne pragnienie, zwłaszcza rano, gdy
        wstaję. Jutro robię test, bo okres nie nadchodzi.
    • roxi_hart Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 10:59
      Najpierw brak @, pozniej bolesne piersi, powiekszone brodawki, czeste oddawanie
      moczu, zmeczenie, wzdęcia no i M jak Mdłości! W moim przypadku nie sa to
      poranne mdlosci, zdarzaja sie nawet w nocy a w dzien trwaja do ok. 13, 14 po
      poludniu na szczescie przechodza.
    • anek.anek Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 12:06
      Objawy wystepują nawet w kilka dni po zapłodnieniu, tylko u niektórych mocniej,
      u niektórych przechodzą niezauważalnie.
      Ja miałam już po tygodniu powiększone piersi o cały rozmiar!!! były opuchnięte,
      ale dużo bardziej niż przed miesiączką - i to był dla mnie pierwszy sygnał, że
      coś jest nie tak. w 2,3 tygodniu pojawiły się nieprzyjemne bóle podbrzusza, też
      trochę tak jak przed miesiączką, ale bardziej taki ucisk podbrzusza niż
      skurcze, jednostajny, trwający wiele dni. Kiedy byłam w 3 tygodniu okazało się
      też, żenagle mój organizm zwariował i zaczęłam mieć objawy alergiczne na
      pokarmy. Najgorzej było z rybą - po jej zjedzeniu dostałam
      klasycznej "pokrzywki" - swędziało całe ciało, drapałam się do krwi. Poszłam do
      dermatologa i on był pierwszą osoba, która zasugerowała ciążę. Podobno na
      początku to częste, że organizm kobiety dziwnie reaguje na jakieś pokarmy,
      które do tej pory tolerował bez problemu.
    • parate Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 14:46
      U mnie to trzeci tydzień po owulacji i wynik pozytywny. Bardzo częste bóle w
      podbrzuszu, jak przy rozciąganiu, powiększone piersi i bolące sutki, częste
      oddawanie moczu i śluz jak w dniach płodnych, dużoo. Temperatura w drugim
      tygodniu na poziomie 36,9 a dziś pierwszy dziń 37,1smile))) trochę nydności
      głównie rano.
      Pozdrawiam
      Aga
    • cody2 Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 18:50
      U mnie właściwie tak wcześnie nie było objawów, no może lekka senność i
      zmęczenie smile Potem nadwrażliwość piersi (myslałam, że to ta przed okresem).
      Dopiero po miesiącu pojawiły się mdłości, zmęczenie, senność.
      Ale każdy ma inne odczucia smile
    • mamaantka Re: Prosze o piersze objawy ciazy 19.04.04, 23:11
      Mój pierwszy test nie wyszedł, a robiłam 2 dni po spodziewanej miesiączce, po
      jakimś tyg. zrobiłam drugi i wyszedł! A poza tym miałam bóle brzucha gdzieś w
      okolicach jajników, myślałam, że to zapalenie, albo coś podobnego. Poxniej
      dowiedziałam się, że często przyszłe matki na takie bóle się skarża. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka