Dodaj do ulubionych

do mam,które były chore w I trymestrze ciąży :((

14.02.11, 21:58
witam,ciąża+przedszkolak=choroba.
jestem w 9 tc, córka nagle sie rozchorowała 2 dni wysokiej gorączki, potem katar i gardło.no i mnie dopadło-gorączka ok 38, wzięłam w sumie 4 apapy w dwa dni, teraz mam mega katar-leczę bioparoxem.
moje pytanie-czy dzidzia jest bezpieczna??pocieszcie mnie...apap nie zaszkodzi??
Obserwuj wątek
    • paniluna Re: do mam,które były chore w I trymestrze ciąży 14.02.11, 22:06
      A to chyba na "ciążowe" forum musiałabyś wskoczyć z tym postem. A tak przy okazjo apap nie zaszkodzi. Oczywiście w przyzwoitych ilościach. Zdrowia.
    • mamamia-1 Re: do mam,które były chore w I trymestrze ciąży 14.02.11, 22:11
      Wszystko będzie ok!apap dzieciątku nie zaszkodzi,też byłam chora w I trymestrze i dokładnie te same leki, potem po razie w II i III, zaliczyłam nawet antybiotyk, dziecko urodzone w teminie, zdrowe,piękne... smiledużo zdrówka życzę!
    • bezak25 Re: do mam,które były chore w I trymestrze ciąży 14.02.11, 22:16
      na pewno apap nie zaszkodzi, w przeciwieństwie do niezbijanej temperatury. Więc jeśli trzeba to go bierz, do 4 szt. na dobę można w takich przypadkach.
    • mimma [...] 15.02.11, 08:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • guska24 Re: do mam,które były chore w I trymestrze ciąży 15.02.11, 09:49
        Ja byłam chora w I trymestrze ale na ospę... pierwsze dni przepłakane bo ryzyko uszkodzenia płodu dużo większe niż przy innej infekcji, no ale cóż starszy synek w domu, trzeba było się wziąść w garść i żyć z wiarą, że dziecko urodzi się zdrowe... Tak też się stało, córcia urodziła się w listopadzie, śliczna i zdrowa, mamy więcej badań do wykonania niż standardowo ale wszystkie wychodzą prawidłowosmile pozdrawiam
        • julka-4 Re: do mam,które były chore w I trymestrze ciąży 15.02.11, 10:07
          Ja byłam zmuszona miec operację w trzecim miesiacu ciąży,strasznie się bałam ,płakałam i nie wiedziałam co zrobic.Dzięki Bogu ,wszystko było ok,urodziłam zdrową i silna córeczkęsmile
        • hanula12 Re: do mam,które były chore w I trymestrze ciąży 15.02.11, 15:26
          guska a konkretnie w którym tyg. miałaś ospę? bo ja w 10/11 i tez bardzo się martwięsad jakie badania po porodzie? a w ciąży robiłaś jakieś dodatkowo?
      • kasiak37 mimma odbierz poczte n/t 15.02.11, 15:29
    • em.haa Bezpieczna! 15.02.11, 10:16

• asiulka1976 Re: Bezpieczna! 15.02.11, 15:40
        warto pozniej zrobic usg tak po 10 dniach , u mni eniestety dwie ciaze po goraczce obumarly z jednym chodzilam prawie 4 tygodnie i prawie by doszlo do zatrucia, przy drugiej juz wiedzialm co moze si estac i po tyg poszlam na usg - niestety serduszko nie bilo sad

aniołkowe dzieci
        • em.haa Re: Bezpieczna! 15.02.11, 15:58
          Skąd wiesz, że to po lekach? Tzn było jakieś powiązanie?
          • asiulka1976 Re: Bezpieczna! 16.02.11, 09:49
            em.haa napisała:

> Skąd wiesz, że to po lekach? Tzn było jakieś powiązanie?
            >
            To pytanie do mnie ?? u mnie obumarcie nie bylo po lekach tylko po wirusie i goraczce, potwierdzone w obu ciazach.
            • em.haa Re: Bezpieczna! 16.02.11, 12:47
              Aha, ja tak tylko z ciekawości.
    • kiri77 Re: do mamaagaforever 15.02.11, 18:30
      Ja rowniez w 9 tc bylam chora mialam 38 goraczki potforny katarr i bol gardla bylam u lekarza. Przepisal mi do nosa SURFARINOL a do gardla TAMTUM VERDE -powiedzial ze spokojnie mozna w ciazy brac do tego witamina C i herbate z miodem i cytryna i przeszlo.
      Co prawda kilka dni po chorobie robilam USG i z malenstwem bylo wszytko w porzadku urosl ladnie wiem mam nadzieje ze nic mu nie zaszkodzilo. Teraz jestem w 10 tc.
    • marioleczka34 Re: do mamaagaforever 16.02.11, 14:41
      w 10 tc przeszlam zapalenie oskrzeli, nie obyło sie bez antybiotyku, dostałam duomox, konsultowałam to z moją gin i potwierdziła iz zdecydowanie gorsza jest infekcjia nie leczona a duomox nie szkodzi na płód, z dzidzią wszystko jest ok
    • iwonagos Re: do mamaagaforever 16.02.11, 14:45
      Od zeszłego piątku leżę plackiem z zapaleniem oskrzeli. Biorę duomox 1 mg. Póki co wzięłam 15 szt, zostało jeszcze 25. Lepiej wziąć leki niż wpaść w gorszą chorobę.
      • vanilka89 Re: do mamaagaforever 16.02.11, 21:46
        W 3 ciąży, w 5tyg ( nawet jeszzce nie wiedziałam ze w ciąży jestem) przeszłam 3 tygodniowe wirusowe zapalenie krtani. Kaszlałam jak szalona, leczyłam sie tylko syropami łagodzącymi i wykrztusnymi na przemian. Oraz miód z czosnkiem.
        Urodziłam zdrowego synka, w terminie.

• marta_ju Re: do mamaagaforever 16.02.11, 22:58
        to jakaś epidemia z tym zapaleniem oskrzeli, ja miałam w I trymestrze. myślałam, że skonam, czułam się okropnie. o dziecko tak się martwiłam, że myślałam, że oszaleję. też brałam duomox. lekarz powiedział, że lepiej leczyć antybiotykiem niż pozwolić się infekcji rozprzestrzenić. no i teraz 24 tc, dziecko normalnie się rozwija, ale i tak dopóki nie urodzę, będę się trochę niepokoić. iwonagos, a Ty który tc? trzymajcie się wszystkie chorujące mamy!!!

iwonagos napisała:

> Od zeszłego piątku leżę plackiem z zapaleniem oskrzeli. Biorę duomox 1 mg. Póki
        > co wzięłam 15 szt, zostało jeszcze 25. Lepiej wziąć leki niż wpaść w gorszą ch
        > orobę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka