Dodaj do ulubionych

Herbata z liścia maliny

28.04.04, 12:09
Witam wszystkie ciężarówki,

Czy któraś wie dokładnie jak to jest z tą herbatą z liścia maliny która
rzekomo ma ułatwić poród?
Ile dokładnie trzeba jej pić żeby nie przesadzić i od kiedy warto zacząć
(ponoć nie jest wskazane by piły ja kobiety przed 38 tygodniem ciąży gdyż
może wywołać skurcze).
W sklepie zielarskim pani powiedziała że owszem wiele ciężarnych kupuje Liść
Maliny, ale ona dokładnie nie wie jak to stosować ( ;o) bez komentarza).
Wielkie dzięki za odpowiedzi.

Jola i 38 tyg brzuszek
Obserwuj wątek
    • moni025 Re: Herbata z liścia maliny 28.04.04, 21:23
      hej. Przed ciążą też słyszałam o cudownym działaniu herbatki malinowej.Z tym,
      ze nie kupowałam liścia maliny, tylko piłam dużo soku i herbaty malinowe. Czy
      pomaga?? na mnie chyba podziałała, bo urodziłam w terminie, szybko i bez
      większego bólu. Jeżeli chodzi o liść maliny nie ryzykowałambym z dużą ilościa,
      gdyż znam przypadek, że dziewczyna o małoby nie poroniła, ale czy z powodu 3
      szkladek dziennie tego napoju?-nie wiem. Jak już to piłambym na Twoim miejscu 1
      filiżankę naparu, albo najlepiej zapytałambym sie jakiegoś zielarza. Jedno
      jestem pewna-zioła działają bardzo mocno i w ciąży nie wolno z nimi przesadzać.
      Pozdrawiam Moni.
    • antonina_74 Re: Herbata z liścia maliny 28.04.04, 21:36
      3x dziennie 1/2 szklanki od ok. 36 tygodnia.
      Tyle ze nie na wszystkich dziala
      nie nastawiaj sie na cud - herbatka nie wywoluje porodu, ma tylko sprawiac ze
      skurcze sa bardziej efektywne i szybciej postepuje porod.
      Otoz niekoniecznie.
      pilam paskudztwo 3 tygodnie i rzeczywiscie skurczow przepowiadajacych mialam
      mnostwo, codziennie wieczorem nastawialam sie ze to "juz". A jak wreszcie
      przyszlo "juz" to po 1,5 doby skurczow co 4 minuty i bez rozwarcia powedrowalam
      na cesarke.
      No wiec jestem zywym dowodem ze na niektorych nie dziala...
      pozdrawiam,
      Antonina
      • joli1 Re: Herbata z liścia maliny 01.05.04, 00:17
        Wielkie dzięki za odpowiedzi.
        Faktycznie smak tej herbaty jest ohydny, no ale piję – a nuż w moim przypadku
        pójdzie łatwiej i szybciej…

Pozdrawiam wszystkich,
        Jola i 38 tyg. brzuszek
        • dorotafrancis Re: Herbata z liścia maliny 01.05.04, 09:18
          Dzialanie wyzej wymienionej herbatki jest podobne do dzialania oleju rycynowego
          z tym ze mniej intensywne... Zarowno herbatka jak i olej maja za zadanie
          wywolac biegunke, ktora wiaze se z mocnymi ruchami jelit, wiec moze nie
          musi!!!) pobudzic macice do skurczow. Dlatego nie powinno sie jej pic we
          wczesnych etapach ciazy, poniewaz skurcze moga doprowadzic do poronienia. Z
          biegunka nie nalezy tez przesadzac nawet po terminie, poniewaz nie musi ona
          wywolac skurczy natomiast jak wiadomo moze spowodowac odwodnienie (zarowno
          organizmu matki jak i plodu), co jak wiadomo nie prowadzi do niczego dobrego.

Dorota i brzuch (7 dni po terminie...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka