majm74 07.05.04, 15:32 Kobiety poradźcie jaki biustonosz waszym zdaniem najlepiej zdaje egzamin w czasie ciąży i później przy karmieniu piersią? Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: Jaki biustonosz? 07.05.04, 18:33 w ciazy najlepiej jakis miekki, bo brodawki bardzo wrazliwe...., cos bez koronek, szwow itp rzeczy, ktore moga podrazniac. zapewne rozmiar wiekszy bedzie od tego sprzed ciazy. a po porodzie specjalny, przewiewny, bawelniany dla mam karmiacych z miseczkami odpinanymi forum.gazeta.pl/forum/72%2C2.html?f=621&w=10577948 Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: Jaki biustonosz? 07.05.04, 19:51 W ciazy polecam stanik Mamabel Triumpha - specjalny dla kobiet w ciazy, bez fiszbinow, nigdzie nie gniecie, super wygodny i, uwaga..., rosnie o 1 numer! Kosztuje cos kolo 70 zl (niestety). Po porodzie jeszcze nie sprawdzalam... Monika i 38-tygodniowy brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
majm74 Re: Jaki biustonosz? 08.05.04, 16:01 tupelo napisała: > W ciazy polecam stanik Mamabel Triumpha - specjalny dla kobiet w ciazy, bez > fiszbinow, nigdzie nie gniecie, super wygodny i, uwaga..., rosnie o 1 numer! > Kosztuje cos kolo 70 zl (niestety). Po porodzie jeszcze nie sprawdzalam... > Monika i 38-tygodniowy brzuszek A orientujesz się moze czy mozna go zamówić przez internet? Może znasz jakiś adres firmy prowadzącej sprzedaż wysyłkową? Odpowiedz Link Zgłoś
mamulka13 Re: Jaki biustonosz? 08.05.04, 17:22 A ja zdecydowanie odradzałabym Triumpha - mam inne doświadczenia. Moje dwa modele po pierwsze bardzo słabo podtrzymują biust, zwłaszcza ten większy, po drugie są jakby plastikowe, po trzecie po kilku miesiącach w miarę delikatnego prania zrobiła się z nich ścierka. Poza tym z tego co ostatnio usłyszałam, takie rozwiazanie jak dziura na pierś jest niebezpieczne ponieważ mleko nie schodzi równomiernie, pierś - zwłaszcza taka nabrzmiała mlekiem, jest uciskana i mleko po prostu w niektórych miejscach się przeciska. Tak więc ja nabyłam biustonosz który odpina całą miseczkę i już nic nie uwiera. Rozwiązanie Triumpha jest może bardziej dyskretne, ale za to niebezpieczne, bo mogą wyniknąć zatory. Ja swój biustonosz rosnący razem z biustem kupiłam na www.mamadama.pl i jestem baaaardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
nervusmama Re: Jaki biustonosz? 08.05.04, 18:04 www.mamadama.pl i www.miloha.pl podobno te z canpolu tez sa niezle sa do kupienia w kazdym hipermarkecie na dziale z akcesoriami dla dzieci smoczki butelki itp... tez odradzam triumpha jakosc nie adekwatna do ceny podzrawiam nervusek Odpowiedz Link Zgłoś
hansiorek Re: Jaki biustonosz? 10.05.04, 09:43 Cześć, Czy masz może biustonosz firmy Emma-Jane ze sklepu mamadama? Ogłądam je na razie w internecie, znalazłam dużo dobrych opinii, mają dużo angielskich nagród. Ale niestety niedostępne do obejrzenia na żywo i ew. przymiarki. Zastanawiam się nad zakupem przez internet, ale nie wiem co z rozmiarem? Jesli wiesz coś więcej - proszę napisz. Pozadrawiam, Hansiorek Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: Jaki biustonosz? 09.05.04, 12:35 mamulka13 napisała: Moj model Triumpha Mamabel ciazowy nie jest plastikowy. Jest mieciutki i milutki. > Poza tym z tego co ostatnio usłyszałam, takie rozwiazanie jak dziura na pierś > jest niebezpieczne ponieważ mleko nie schodzi równomiernie, pierś - zwłaszcza > taka nabrzmiała mlekiem, jest uciskana i mleko po prostu w niektórych > miejscach się przeciska. Tak więc ja nabyłam biustonosz który odpina całą > miseczkę i już nic nie uwiera. Ogladalam juz staniki Triumpha do karmienia i one maja wlasnie odpinana cala miseczke. No to juz nie wiem, o jakich modelach piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: Jaki biustonosz? 09.05.04, 12:15 Ja kupowalam w sklepie. Mamuska13 pisze o Triumphie do karmienia, z odpinanymi miseczkami, a na okres ciayz Mamabel jest zupelnie inna. Ja jestem bardzo zadowolona, zadna siateczka sie nie robi, doskonale podtrzymuje piersi, nic nie uwiera, super. Natomiast kupilam stanik Campola do karmienia, z odpinanymi miseczkami, co prawda jeszcze go nie uzywam, bo jeszcze nie urodzilam, ale jak go zakladalam, to srednio mi sie widzi, troche uwiera. Dlatego chce tez kupic stanik Triumpha do karmienia. Mozna tez po prostu kupic jakis rozpinany z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
akkf Re: Jaki biustonosz? 09.05.04, 12:31 Podaje strony gdzie mozna nabyc Triumpha do karmienia (uwaga! sa dwa typy Micro i Soft - mi kolezanka polecala Micro, ale przymierzalam i jakis taki sztuczny, a ja lubie bawelenke... no i ta dziura tez wydaje mi sie niefajna), jest tam tez ten stanik na ciaze... www.biust.pl/pasaz/e_dzial_mama.php3?idKateg=0101 www.e-bielizna.pl/go/_info/?id=216 www.intymna.pl/katalog/index.php?page_id=catalog&mid=31&cat_id=150&sub=cat&sizeslt=0&sess_id=a8cde5e9b75a624faffd 9a1a74c8c831 www.achates.istore.pl/cgi-bin/shop.pl?id=352&sid=4379446&pin=81053761120803&mod=03&towar=58918&pt=&lang=pl mam nadzieje ze dobrze mi sie skopiowalo... A. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera77 Triumph bardzo dobry! 09.05.04, 13:35 jestem od 3.tygodni mama i piore na okraglo stanik triumpha! jest bardzo wygodny, wspaniale podtrzymuje biust i uratowal moje piersi, kiedy mialam nawal pokarmu! nigdzie nie uwieral, byl idealny! polecam! tylko raz zalozylam stanik miekki z microfibry, ale z fiszbina - myslalam, ze zwariuje - caly czas mnie uwieral! Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: Triumph - ODRADZAM 09.05.04, 13:48 Bardzo zawiodłam się na Triumphie Mamabel, choc inne modele b.lubię. Bardzo źle się pierze, deformują się miseczki spłaszczajac biust, nie jest wart swojej ceny. Szkoda pieniędzy! Ale ile Pań tyle zdań! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Jaki biustonosz? 10.05.04, 10:01 kupisz na www.biust.pl - kosztuje 59,90. Mam taki sam jest bardzo OK - rosnie razem z biustem. Ja nosze 85B. Odpowiedz Link Zgłoś
walker22 Re: Jaki biustonosz? 09.05.04, 18:18 A ja za namową koleżanek karmiących kupiłam staniki w Mothercare. Całe bawełniane, ze wzmocnieniami, a dodatkowo ładne! Można nawet powiedzieć, że coś tam upiększają... czego moim zdaniem nie da się powiedzieć o większości staników innych firm... cena 89 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
izaiza11 Re: Jaki biustonosz? 10.05.04, 10:26 termin sie zbliza i chcialabym juz kupic stanik dla karmiacyej mamy teraz nosze 75b jaki rozmiar powinnam kupic?? Odpowiedz Link Zgłoś
majm74 Re: Jaki biustonosz? 10.05.04, 12:33 izaiza11 napisała: > termin sie zbliza i chcialabym juz kupic stanik dla karmiacyej mamy teraz nosze > > 75b jaki rozmiar powinnam kupic?? Izaiza ty to jesteś szczęściara!!! Ja rozmiar 75B nosiłam przed ciążą a teraz ( początek 5 miesiąca) mam już 80C! Przy okazji dziekuję wam dziewczyny za wszystkie rady i adresy. Napewno coś dla siebie znajdę. Pozdrawiam. Monika Odpowiedz Link Zgłoś
walker22 Re: Jaki biustonosz? 10.05.04, 17:14 Ja przed ciążą miałam 75b, teraz może 80 i małe c, ale na po też kupuję 80c, z możliwością zmniejszenia obwodu (czuli w najszerszym razie ma 80). Zależy też jakiej firmy, bo np mothercare ma rozmiary większe niż inne firmy i miseczka c bedzie na wyrost, w porównaniu z tą, którą noszę teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
lenvi Re: Jaki biustonosz? 10.05.04, 23:36 Ja z kolei na ciążę sprawiłam sobie miękki biustonosz z mikrofibrym rósł razem z biustem był na fiszbinkach ale wygodniutki. A do karmienia polecam polski staniczek z antybakteryjnym wykończeniem -doskonale trzyma, jest niezwykle wygodny, nie do zdarcia w praniu i kosztuje połowę tego co reklamowany Triumph. Wszystkie zakupy robiłam w sklepie internetowym w dziale dla przyszłej mamy na stronie www.avanti.istore.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Jaki biustonosz? 11.05.04, 10:57 ja kupilam sobie triumpha mamabel.jest bardzo delikatny nie drazni brodawek no i rosnie razem z cyckami pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
d.grott Re: Jaki biustonosz? 11.05.04, 11:38 W ciąży było mi wszystko jedno, ale po porodzie nie byłam w stanie założyć nic oprócz bawełny - nawet z wkładkami laktacyjnymi. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
bebewawa Re: Jaki biustonosz?-Jaki rozmiar? 11.05.04, 12:07 A ja mam pytanie jaki rozmiar biustonosza kupic, do tej pory mialam 75B ale juz czesc moich stanikow robi sie za mala w miseczce, w zwiazku z tym nie wiem czy powinnam kupic rozmiar C czy tez B ktory moze sie o 1 rozmiar powiekszyc. No i co z obwodem, do tej pory specjalnie nie przytylam ale jak zaczne tyc to i obwod sie powiekszy prawda.Teraz jestem w 20tyg, i przytylam 2kg, jaki rozmiar wybrac doradzcie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juropka Re: Jaki biustonosz?-Jaki rozmiar? 11.05.04, 23:45 Cześć, ja miałam podobną sytuację, do 20 tyg. nie przytyłam więcej niż kilogram teraz jestem w 25tyg. i +4kg. Piersi nie urosły mi za wiele, na początku to wcale nie widziałam różnicy i jeszcze mieszczę się w swoje staniki. Dziś kupiłam sobie wreszcie taki ciążowy i polecam abyś zakupiła rozmiar większy, tzn. 85B, będzie Ci jeszcze długo służył, nie kupuj większych, bo będą musiały trochę poczekać w szafie na swoją kolej. Poza tym to niesamowita wygoda taki staniczek, jutro idę kupić kolejny taki aby mieć na zmianę. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
battie Re: Jaki biustonosz? 11.05.04, 12:41 No to dziewczyny, ja was pociesze... Cieszcie sie, ze w ogole macie wybor!!!! Bo ja ostatnio juz chodze bez stanika, przynajmniej w domu, na wyjscia wciskam sie w najwiekszy jaki mi sie udalo dostac - canpolu 90 DD - i nie ma wiekszych, a prawde mowiac, to powinno byc pewnie 85 F, ale gdzie taki dostac? No a jestem dopiero w 6 m-cu... Co bedzie przy nawale??? Chodzi za mna wizja gorseciarki ;-D Ale pewnie jak sie startowalo przed ciaza z 80 D to nie ma co sie dziwic. Przynajmniej zdaniem producentow, ktorzy nie uznaja taaaakich rozmiarow. Pozdrawiam Battie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.w Re: Jaki biustonosz? 09.09.04, 10:38 Battiec -rozumiem cię doskonale przed ciążą miałam rozmiar 75E teraz chociaż jestem w 4 msc mam już 75F -boje się co będzie później... szukałam staników przez internet bo w sklepie są raczej znacznie mniejsze - kupiłam ostatnio stanik Krisa (polska firma) wprawdzie ma na górze trochę koronki ale jest ładny i miękki, polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: Jaki biustonosz? 09.09.04, 22:33 Battie, jest taki sklep internetowy, gdzie sprzedawana jest bielizna dla pań z dużym biustem - moja koleżanka korzystała. Jest dość drogo, ale może coś Cię zainteresuje, skoro masz tyle problemów z dobraniem stanika. www.avocado.com.pl Pozdrawiam monika (mój biust jeszcze zbytnio nie szaleje ale to dopiero 12tc Odpowiedz Link Zgłoś
monia1973 Re: Jaki biustonosz? 28.11.04, 18:39 Hej, ja też mam ten sam problem. Przed ciażą 75 D a teraz 22tc 75F. Kupiłam sobie 2 staniki firmy GAIA. Mają szerokie ramiączka z materiału a nie gumy ładnie podtrzymują biust i nie są drogie ok. 50zł. Pozdrawiam Monia Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Jaki biustonosz? 29.11.04, 14:14 To jest rewelacja,biustonosz rośnie z Tobą,jest mięciutki idealny na bolące piersi i sutki,jak zdejmuje go wieczorem to cierpie bez niego,jest idealny,zawsze miałam duzy biust i problem z dobraniem biustonosza,teraz biust mi sie powiększył i byłam zrospaczona,bolał bardzo.Ten biustonosz zmienił wszystko jest super,ma wbudowane takie "ustrojstwo" które powoduje,ze biust sie nie kołysze pokazane jest na fotce-polecam.A w dotyku jest no same musicie to sprawdzić,jedyna wada to cena. www.e-bielizna.pl/photo/m_sostshaper%20r.jpg www.e-bielizna.pl/go/_search/full_search.php search_query_words=biustonosze&page=6 Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Jaki biustonosz? 29.11.04, 14:19 Dodam jak sie nazywa- SoftShaper R- Biustonosz na fiszbinie z niezwykle miękkimi, bezszwowymi miseczkami. Fiszbiny z mini teleskopami dopasowują się do każdego ruchu i zapewniają wysoki komfort noszenia. Model jest wykonany z gładkiej dzianiny, bez dodatkowych ozdób dzięki czemu jest niewidoczny nawet pod obcisłym ubraniem. SoftShaper podkreśla to co w kobiecie najpiękniejsze - piękno kobiecej sylwetki. Skład: 70% poliamid, 30% elastan. Kolor: karmelowy,waniliowy Rozmiary:75D,75E,75F,75G, 80D,80E,80F,80G,85D,85E,85F, 85G,90D,90E,90F,90G,95D, 95E,100D,100E www.e-bielizna.pl/go/_info/?id=474 Odpowiedz Link Zgłoś
bebewawa Re: Jaki biustonosz? 12.05.04, 08:28 Dzieki za porady, kupie sobie 80B no i zobaczymy jak to bedzie, w sklepie internetowym, gdzie chce kupic nie ma 85B. Jak zamowie to dam znac jak sie sprawuje i czy spelnil wymagania. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
agga1976 Re: Jaki biustonosz? 09.09.04, 08:45 Witajcie, w ciazy super sprawdzil sie Triumph Mamabel- model "rosnacy" o 1 rozmiar. Przed ciaza nosilam rozmiar 75A, stanik ciazowy kupilam 75B i widze, ze pwiekszyl sie o ten 1 rozmiar czyli jest 75C Kupilam sobie 2 takie staniki, piore wiec je na zmiane w 40stopniach i naprawde super sie trzymaja, nic sie z nimi nie dzieje. Na okres po porodzie kupilam juz stanik z Triumpha z odpinana miseczka, rozmiar 80C, widze, ze jest b.elastyczny, wiec w razie nawalu powiekszy sie i do D. Jest wykonany z super materialu. To, ze niektore z kobiet narzekaja na te modele Triumpha wynika pewnie z tego, ze nie zawsze dobrze dobierze sie rozmiar, poza tym to tez kwestie indywidulne, wiec trzeba po prostu samemu przetestowac. pozdrawiam Agga + 35tyg Malenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: Jaki biustonosz? 09.09.04, 15:36 Tak przeglądam te strony w necie i nic nie rozumiem. Producenci i sprzedawcy najczęściej wciskają nam jako najmniejszy rozmiar stanik o rozmiarze pod biustem 75. Trafiłam (oczywiście przed ciążą) do dobrego sklepu z bardzo dobrze wyszkoloną sprzedawczynią, która kazała mi nosić stanik 70E (to jest nasza znaczy Triumpha numeracja, wcześniej nosiłam 75 C, 75 B, bo tylko takie były na mnie w sklepach). Ten 70E to dla mnie rewelacja, biust mieści się w miseczki, a pod biustem wszystko dopasowane, nic nie uciska, ani też nie jest tak, że piersi próbują się wydostać dołem. Ta sama pani powoedziałą też, że choćbym nie wiem ile w ciąży jadła, to raczej urosną mi same piersi, a nie obwód pod biustem. I ma rację moim zdaniem. Kupiłam więc u niej na razie stanik 70F. Cena duża (to sklep Triumpha), ale jaka wygoda!!! Noszę jeden stanik, piorę go wieczorkiem i rano leży jak ulał. Nie wiem co założę później skoro wszystkie ciążowe staniki zaczynają się od rozmiaru 75B czy jeszcze wyżej. Nie jestem chudziną, ale pod biustem jestem szczupła, piersi mam większe niż moje koleżanki, ale bynajmniej nie żadne balony. Za jakiś czas pewnie udam się do tej sprzedawczyni i zobaczę co mi zaproponuje. Przyznam też, że do każdego stanika muszę się przyzwyczaić, nie jest tak, że nic mnie nie uwiera. Jak kupiłam sobie ten 70F to przez 3-4 dni byłam niezadowolona, a teraz nie oddałabym go za żaden inny. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Jaki biustonosz? 09.09.04, 17:32 W Warszawie na Grochowskiej (chyba) jest sklep triumpha, gdzie sprzedawczynie właśnie potrafią dobrać odpowiedni rozmiar. Ale jeszcze tam nie byłam Sobie na ciązę kupiłam Triumpha Mamabell (jakies 65 pln) i jestem zachwycona. Kupiłam 75c (choc normalnie noszę B), na początku był za luźny, ale mieściłam się w swoje stare c (sporo przed ciąża miałam bardziej zaokrąglone kształty i większy biust), a teraz żaden inny nie pasuje i być nie może, choćby nie wiem jak duży był! Tylko w tym mi dobrze i wygodnie i nic mnie nie drapie i nie uwiera. Tylko wyglądam jak mleczna krowa, a nie seksowna kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: Jaki biustonosz? 09.09.04, 21:51 Właśnie zaopatruję się na Grochowskiej. Ale czy Wy wszystkie Dziewczyny macie tyle samo pod biustem? Nie rozumiem dlaczego są tylko staniki ciążowe 75, 80 i więcej. Co chwilę któraś z Was pisze, że kupiła 75. Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: Jaki biustonosz? 09.09.04, 21:56 Poza tym jest taka zasada, że jak rośnie biust to powiększa się (kupuje większą) miseczkę a nie obwód pod biustem. Dlaczego skoro ktoś ma np. 75A lub 75B, to zamiast kupić sobie, gdy czuje, że biust się powiększył np. 75 C bądź 75D kupuje od razu 80? Dziewczyny przecież stanik ma 2 lub 3 haftki, które służą do regulacji stanika. Gdybym kupiła sobie 75 zamiast mojego stanika z obwodem pod biustem 70, to nic mi wtedy nie pasuje. Przecież to jest ogromna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
krobka Re: Jaki biustonosz? 28.11.04, 17:26 Hej To nie do końca tak - obwód ppod biustem też się powiększa. Ja w ciązy przytyłam kśiążkowo - 13 kg, ale obwód pod biustem zwiększył się z 75 do 80 (i wcale nie z winy tłuszczu). W ciązy za namową pani sprzedawczyni kupiłam biustonosz na okres karmienia właśnie 75 c zamiast ciązowego rozmiaru 80 b bo niby po porodzie obwód pod biustem miał wrócić do normalności - cierpiałam 2 tygodnie zanim zebrałam się z wyra, wsiadłam do tramwaju i kupilam wygodny biustonosz. Polecam odpinane ramiączka, a nie te fatalne dziury - zawsze po założeniu takiego "dziurawego" mam zastój pokarmu Acha - koniecznie bawełniany - piersi bardzo podrażnione, przynajmniej na początku karmienia. Co dalej to nie wiem, karmię dopiero miesiąc Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mama_eryka Re: Jaki biustonosz? 09.09.04, 18:16 Ja polecam biustonosze Canpol dla karmiących: cena około 35 zł oraz Naturana dla karmiących: cena około 50 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Jaki biustonosz? 28.11.04, 18:10 zdecydowanie odradzam Canpola - miałam go na czas karmienia ierwszego dziecka - fatalna jakość i wygląd; nigdy wczesniej nie miałam tak bezkształtnego i deformującego biust Odpowiedz Link Zgłoś