Dodaj do ulubionych

ciąża a dexaven

18.05.11, 09:46
Witam,jestem w 18 t.c rozchorowałam się i poszłam do lekarza rodzinnego stwierdził że mam ostre zapalenie gardła przepisał mi duomox i dał jeden zastrzyk na miejscu dexaven na zmniejszenie zapalenia i obrzęku gardła.Powiedział że taka dawka nie zaszkodzi ciąży ja jednak mam obawy.Proszę o odpowiedź czy ten jeden zastrzyk nie zaszkodzi dzidziusiowi.Czekam na szybką odpowiedź.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: ciąża a dexaven 18.05.11, 21:49
      Skoro lekarz rodzinny wie o ciąży, to dobrał takie leczenie, aby nie zaszkodziło dziecku, a przyniosło poprawę Twojego stanu zdrowia.
      Dexavenem się nie przejmuj ponieważ podaje się go domięśniowo w przypadku zagrażającego porodu przedwczesnego, aby wspomóc rozwój płuc(lek jest glikokortykosteroidem) w przypadku, gdy może urodzić się wcześniak.
      Więc nie panikuj, bo lekarz dobrze leczy akurat.
      • miska783 Re: ciąża a dexaven 19.05.11, 09:02
        Dziękuję bardzo za odpowiedź.Też mi się tak wydaje że lekarz wie chyba co robi.Przecież nie chce zaszkodzić ani dziecku ani mnie.Tym barzdiej że to był tylko jeden zastrzyk i taka dawka powiedział że napewno nie zaszkodzi.Jestem dobrej myśli.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka