tufinka 10.05.04, 18:26 Witajcie Bylam dzis u lekarza. Widzialam malenkie serduszko!!! Tak slicznie pukalo. Ale jestem szczesliwa, malenstwo ma 7mm Pozdrawiam goraco Tufinka i malenki Ktoś (7tydz) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anika78 Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 18:56 Ja też zobaczyłam moje maleństwo w 7 tygodniu i też miało wtedy 7 mm. Tak zresztą dowiedziałam się o jego istnieniu Domyślam się, a w zasadzie to WIEM co czujesz! U mnie widok tego malutkiego bijącego serduszka wywołał tak wielkie, pozytywne emocje, że po wyjściu od lekarza chciałam krzyczeć wszystkim dookoła, jak bardzo jestem szczęśliwa! Życzę jeszcze więcej szczęścia, radości z maleństwa i powodzenia! Ania i 34 tyg Jacuś Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 19:26 Witam , Jestem na tym samym etapie co wy ale niestety mimo iż widziałam również bijące serduszko ( z czego się nieprzytomnie cieszę) to okazało się że mimo iż dzidzia rośnie w normie to pęcherzyk płodowy w którym się znajduje rośnie zbyt wolno co jest bardzo niepokojące. Mój lekarz powiedział że nic nie możemy zrobić tylko czekać i mieć nadzieje że zacznie rosnąć . W związku z tym mam pytanie : skoro robiłyście usg w 7 tygodniu ile mm miał pęcherzyk płodowy a ile dzidziuś ? chciałabym porównać z moimi wynikami - jak bardzo odbiegają od normy. Dziękuję z góry za podzielenie się ze mną tą informacją - to dla mnie bardzo ważne pozdrawiam i gratuluję wam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
anika78 Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 20:29 Niestety chyba nie jestem w stanie Ci pomóc bo ja dowiadywałam się zawsze o jednym wymiarze. Żaden z lekarzy, który robił mi usg nie wspominał o wielkości pęcherzyka płodowego tylko o wielkości samego płodu. Przynajmniej tak to do tej pory to rozumiałam. Jeżeli wymiar pęcherzyka płodowego jest określany jakimś skrutem to mi go podaj to sprawdzę na swoim usg czy mam coś takiego podane. Ja już jestem na trochę dalszym etapie bo mój Skarb dziś ma już 34 tygodnie i 4 dni. Po prostu wpsominałam jak to było w tym 7 tygodniu. Mam nadzieję, że Twoja ciąża rozwinie się pomyślnie i przy następnej wizycie będzie już wszystko w porządku. Pozdrawiam, Ania i 34 tyg Jacuś Odpowiedz Link Zgłoś
tufinka Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 21:56 Jedyne liczby jakie potrafię odnaleźć to właśnie to 7mm (dzidzia), 23mm - to może być pęcherzyk płodowy, ma skrót GS, ale jest także jakies 40mm (z tym, że jest to Distance). Sprawdź może jakie ty masz symbole i daj znać. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży Pozdrawiam mamuśki i maleństwa Tufinka i maleńki Ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
multiaga Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 23:10 Ja nie mam żadnych symboli oprócz CRL ( wielkość płodu) = 6,1 mm i wielkość pęcherzyka to 9 mm (bez żadnych symboli) NIECIEKAWIE zwłaszcza że to moja druga ciąża , bo pierwszą poroniłam w 4 tygodniu a teraz lekarz przy usg sam powiedział że nie wie co ma o tym myśleć - czy można się cieszyć ( bo serduszko bije) czy nie (bo pęcherzyk sporo za mały). Za dwa tygodnie idę znowu na usg zobaczymy więc co będzie , mam taką cichą nadzieję że jednak będzie dobrze bo przywiązuję się do tego mojego maluszka z każdym dniem coraz bardziej Pozdrowienia dla Ciebie i Twojego brzuszka Aga Odpowiedz Link Zgłoś