Dodaj do ulubionych

Jest serduszko:)

10.05.04, 18:26
Witajciesmile Bylam dzis u lekarza. Widzialam malenkie serduszko!!! Tak slicznie
pukalo. Ale jestem szczesliwa, malenstwo ma 7mmsmile
Pozdrawiam goraco
Tufinka i malenki Ktoś (7tydz)
Obserwuj wątek
    • anika78 Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 18:56
      Ja też zobaczyłam moje maleństwo w 7 tygodniu i też miało wtedy 7 mm.
      Tak zresztą dowiedziałam się o jego istnieniu smile
      Domyślam się, a w zasadzie to WIEM co czujesz!
      U mnie widok tego malutkiego bijącego serduszka wywołał tak wielkie, pozytywne
      emocje, że po wyjściu od lekarza chciałam krzyczeć wszystkim dookoła, jak
      bardzo jestem szczęśliwa!

Życzę jeszcze więcej szczęścia, radości z maleństwa i powodzenia!
      Ania i 34 tyg Jacuś
      • multiaga Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 19:26
        Witam ,
        Jestem na tym samym etapie co wy ale niestety mimo iż widziałam również bijące
        serduszko ( z czego się nieprzytomnie cieszę) to okazało się że mimo iż dzidzia
        rośnie w normie to pęcherzyk płodowy w którym się znajduje rośnie zbyt wolno co
        jest bardzo niepokojące. Mój lekarz powiedział że nic nie możemy zrobić tylko
        czekać i mieć nadzieje że zacznie rosnąć . W związku z tym mam pytanie : skoro
        robiłyście usg w 7 tygodniu ile mm miał pęcherzyk płodowy a ile dzidziuś ?
        chciałabym porównać z moimi wynikami - jak bardzo odbiegają od normy. Dziękuję
        z góry za podzielenie się ze mną tą informacją - to dla mnie bardzo ważne
        pozdrawiam i gratuluję wam
        Aga
        • anika78 Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 20:29
          Niestety chyba nie jestem w stanie Ci pomóc bo ja dowiadywałam się zawsze o
          jednym wymiarze. Żaden z lekarzy, który robił mi usg nie wspominał o wielkości
          pęcherzyka płodowego tylko o wielkości samego płodu.
          Przynajmniej tak to do tej pory to rozumiałam.
          Jeżeli wymiar pęcherzyka płodowego jest określany jakimś skrutem to mi go podaj
          to sprawdzę na swoim usg czy mam coś takiego podane.

Ja już jestem na trochę dalszym etapie bo mój Skarb dziś ma już 34 tygodnie i 4
          dni.
          Po prostu wpsominałam jak to było w tym 7 tygodniu.
          Mam nadzieję, że Twoja ciąża rozwinie się pomyślnie i przy następnej wizycie
          będzie już wszystko w porządku.
          Pozdrawiam,
          Ania i 34 tyg Jacuś
        • tufinka Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 21:56
          Jedyne liczby jakie potrafię odnaleźć to właśnie to 7mm (dzidzia), 23mm - to
          może być pęcherzyk płodowy, ma skrót GS, ale jest także jakies 40mm (z tym, że
          jest to Distance). Sprawdź może jakie ty masz symbole i daj znać.
          Mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułożysmile
          Pozdrawiam mamuśki i maleństwasmile
          Tufinka i maleńki Ktoś
          • multiaga Re: Jest serduszko:) 10.05.04, 23:10
            Ja nie mam żadnych symboli oprócz CRL ( wielkość płodu) = 6,1 mm i wielkość
            pęcherzyka to 9 mm (bez żadnych symboli) NIECIEKAWIE sad zwłaszcza że to moja
            druga ciąża , bo pierwszą poroniłam w 4 tygodniu a teraz lekarz przy usg sam
            powiedział że nie wie co ma o tym myśleć - czy można się cieszyć ( bo serduszko
            bije) czy nie (bo pęcherzyk sporo za mały). Za dwa tygodnie idę znowu na usg
            zobaczymy więc co będzie , mam taką cichą nadzieję że jednak będzie dobrze bo
            przywiązuję się do tego mojego maluszka z każdym dniem coraz bardziej
            Pozdrowienia dla Ciebie i Twojego brzuszka
            Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka