Dodaj do ulubionych

Ciaza potwierdzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10.05.04, 19:00
Jezu jak sie ciesze... Pani doktor potwierdzila dzis ciaze, termin mam na 17
stycznia, dzis rozpoczal sie piaty tydzien. Jestem najszczesliwsza kobieta na
swiecie ale nie wiem czy wybralam dobrego lekarza. Nie zbadala mi nawet
brzucha twierdzac ze na to jeszcze za wczesnie, w karcie nie wpisala nawet
tygodnia ciazy. Nastepna wizyte zlecila dopiero za miesiac i wtedy chyba
zrobimy USG. Moze jestem poprostu przewrazliwiona? Ale chce zeby wszystko
bylo jak najlepiej. Co mi radzicie? Kto ma dobrego ginekologa w Warszawie?
Pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • sylwialew Re: Ciaza potwierdzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 19:24
      Gratulacje a tak sie martwilas teraz uwazaj na siebie i napewno wszystko bedzie
      ok.Zycze wszystkiego naj naj
    • ankankanka Re: Ciaza potwierdzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 19:26
      Super! Gratuluję!
      Lekarką się nie przejmuj. Moim zdaniem, z tego co napisałaś, to nie ma w jej
      zachowaniu nic dziwnego. Mój gin, którego kocham, przez cztery miesiące tylko
      raz dotykał mojego brzucha, kiedy diagnozował twardnienie macicy smile Nigdy w
      ciąży mnie nie badał tradycyjnie, zawsze robi usg. Myślę, że jest świetny, ale
      do ciąż pod specjalnym nadzorem, jak mojasmile
      Pozdrawiam
    • tufinka Re: Ciaza potwierdzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 22:08
      Gratuluje Kasiunciasmile Ja też byłam dziś u lekarza. Fasoleczka ma zaledwie 7mm i
      było widać malusieńkie bijące serduszko! Myślę, że gdyby teraz zrobiła USG to
      zobaczyłabyś tylko małą plamkę i nic więcej ( to co ja widziałam było naprawdę
      tyci! a to koniec 7tc) Co do karty ciąży, to też jeszcze nie mam założonej.
      Lekarz założy ją dopiero za miesiąc kiedy przyjdę z wynikami.
      Pozdrawiam serdeczniesmile
      Tufinka i maleńki Ktoś
    • martulinek Re: Ciaza potwierdzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 22:20
      Nie martw się na zapas. Ja miałam założona karte ciąży dopiero pod koniec
      pierwszego trymestru. I nie widzę w tym nic dziwnego. Poza tym lekarz bada
      tylko wówczas, gdy istnieja jakies problemy - na przykład ja tak miałam.
      Na początku wystarcza właściwie USG - a na to w 5 t.c. jeszcze czas...
      Pozdrawiam smile
    • siewonka1 Re: Ciaza potwierdzona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.05.04, 13:36
      Uważam jak przedniczki jestem 3 raz w ciąży zawsze u tego samego lekarza i
      nogdy nie zakładał mi tak wcześnie karty dzisiaj idę do niego 8tc i zobaczymy
      czy założy zresztą podejrzewam że dopiero za miesiąc jak każe mi zrobić
      wszystkie badania. I jestem z tego zadowolona nie ponikuje w 5tc zrobił mi
      tylko USG stwierdził że wszystko w porządku.
      Osobiście wystrzegałabym się lekarzy którzy są przewrażliwieni wtedy bardziej
      bym się denerwowała. Widocznie twój lekarz ma też takie zdrowe podejście i
      dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka