Dodaj do ulubionych

posiew z pochwy

03.07.11, 10:55
Jestem w 22tc.Musze wykonac teraz posiew,bo lekarka podejrzewa,ze moge miec jakas bakterie (doskwiera mi brzydki zapach z okolic intymnych).
A wiem,z poprzedniej ciąży,że pod koniec robi sie posiew w celu sprawdzenia czy nie ma streptococus agalactie (nie wiem jak to sie pisze wink )
Czy jesli teraz zrobie posiew to pod koniec ciąży bede musiała zrobic jeszcze jeden?
Obserwuj wątek
    • madziab83 Re: posiew z pochwy 03.07.11, 11:50
      tak, bo skąd będziesz wiedział, że przed porodem nie masz żadnych bakterii?
      Miałam zrobione badanie w 35tc, do szpitala trafiłam w 36tc z akcją skurczową, lekarz stwierdził, że to poród, pobrano mi ponownie wymaz na posiew. Okazało się, że akcja ustała, więc następnego dnia poszłam do domu. Po tygodniu znowu trafiłam do szpitala, tym razem ze skurczami na 130%, więc ponownie pobrano wymaz na posiew, mimo, że tydzień wcześniej, w tym samy szpitalu robiono mi badanie. Fakt, faktem, że urodziłam po 2h, więc wyników jeszcze nie było, nie zdążono by mi podać antybiotyków, ale gdyby coś się działo z dzieckiem, znano by przyczynę.
      • maluszek1991 Re: posiew z pochwy 11.07.11, 13:40
        wydaje mi sie ze tak.
    • kotkowa Re: posiew z pochwy 04.07.11, 09:20
      Tak, będziesz miała jeszcze jeden posiew przed porodem. Ja miałam w 25 tc, gdy trafiłam na patologię ze skurczami, a potem w 36 tc drugi raz. I o dziwo w 25 tc wyszła candida, a w 36 tc już jakaś bakteria (nie ten najgroszy paciorkowiec), ale podano mi antybiotyk przy porodzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka