kotkowa 06.07.11, 11:20 Ktoś wie, ile trzeba odczekać po zrobieniu rtg z zajściem w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anka000001 Re: Rtg a ciąża 06.07.11, 11:43 nie trzeba odczekiwac rtg nie powinno sie robic w ciąży a przynajmnej przeswietlac brzucha, sa przypadki ze trzeba zrobic rtg i wtedy zabezpiecza sie brzuch fartuchami olowianymi . Ja mialam robione zdjecie zeba w 38 tc . Maly ma prawie 6 lat i ma sie calkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalka81 Re: Rtg a ciąża 13.08.13, 16:36 Bez przesady z tym czekaniem. Ja miałam rtg zatok na samym poczatku ciąży nawet o tym nie wiedząc! (bo będąc w ciąży miałam okres lub coś w tym rodzaju). Dziecko zdrowe. Okryta byłam ochronnym kocem. Na Zachodzie kobietom w ciąży bez problemu robią rtg zębów czy zatok, tylko u nas wszyscy przeżywają. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Rtg a ciąża 11.07.11, 20:53 mnie kiedyś koleżanka powiedziała że 3 miesiące, ale nie drążyłam tematu Odpowiedz Link Zgłoś
zabulin Re: Rtg a ciąża 14.07.11, 08:30 Do wyjścia z pomieszczenia rtg Serio, nie wiem. Chyba nic, ale jak cię to dręczy spytaj gina. Odpowiedz Link Zgłoś
beti.2000 Re: Rtg w ciąży 13.08.13, 10:22 byłam z 5-letnim dzieckiem na rtg w 4-5 tygodniu ciąży . miała prześwietlaną rękę. Poinformowałam panią,która to zdjęcie wykonywała o moim stanie, więc dała mi taki ochronny fartuch. dziecko urodziłam 2 miesiące temu. Wszystko jest ok. Dziecko zdrowe. Ale stresowałam się całą ciążę, bo powinno mnie nie być w pomieszczeniu, w którym wykonuje się rtg- tak powiedział lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś