Dodaj do ulubionych

Wyniki betaHCG..

08.08.11, 17:40
Witam. Z tydzień temu zrobiłam test,wyszło że jestem w ciąży. Wspomnę, że jestem juz po jednym poronieniu. Byłam u lekarza,wyszło że jestem w 7 tygodniu, ale lekarz miał wątpliwości co do serduszka. Powiedział że coś tam "tętni" ale nie jest pewien czy to serce,kazał mi iść na betaHCG.
Wyniki z soboty: 49242 a wynik z dzisiaj 57888. Z tego co wyczytałam w internecie w ciągu dwóch dni powinno wzrosnąć dwukrotnie. Czy wie ktoś może czy wszystko w porządku z moimi wynikami? Czy nie wzrasta za wolno? Proszę o odpowiedź...
Obserwuj wątek
    • ty_nia Re: Wyniki betaHCG.. 08.08.11, 17:47
      Myślę, ze jest wszystko w porzadku. Gdyby cos byłonie tak to beta by spadała...
      • kotkowa Re: Wyniki betaHCG.. 09.08.11, 10:01
        Przy tak wysokich wartościach beta nie przyrasta już tak szybko. Gdy osiąga 6000, rośnie wolniej, standardowo o 66% co 4 dni nawet. U mnie też przyrastała wolniej, gdy była już taka wysoka i wszystko było w porządku. A na początku 7 tc nie było słychać serduszka, gin miał nawet wątpliwości, czy widać zarodek. Ja myślę, że jest ok, wartości ładne, wysokie, jak się denerwujesz, to możesz znów zbadać np. za 4 dni, a kiedy masz następne usg?
    • mikolajek2010 Re: Wyniki betaHCG.. 09.08.11, 13:12
      Przy takiej wartości Bety nie ma już podwójnego przyrostu, więc bety juz nie badaj bo nie ma sensu. Nie wiem po co lekarz zlecił badanie bety...?? Co to za lekarz co widzi, że coś tętni tylko nie wie co? A co innego tam ma mu tętnić smile Powtórz USG po tygodniu lub dwóch (może u innego lekarza).

W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG.
    • od.czasu.do.czasu Re: Wyniki betaHCG.. 09.08.11, 13:22
      Super jest, nie doszukuj sie smile
    • aneta-55515 Re: Wyniki betaHCG.. 09.08.11, 14:49
      Niech ktoś odpisze... sad
      • kotkowa Re: Wyniki betaHCG.. 09.08.11, 14:52
        Przecież parę osób Ci odpisało, że najprawdopodobniej wszystko jest ok! Nie działa Ci coś w kompie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka