Dodaj do ulubionych

stara pierwiastka

21.08.11, 08:23
Czy 30-latka ma ciezszy porod?(elastycznosc ,wiezadla,budowa) - jestem namawiana przez lekarzy (nie ginekologa)na cc dl dobra dziecka - tlumaczenie,ze w tym wieku przy naturalnym ryzyko porazenia mozgowego itp.przy porodzie jest wieksze, prawda?
Obserwuj wątek
    • pepparkakor Re: stara pierwiastka 21.08.11, 09:15
      Wydaje mi się, że powinnaś zmienić lekarza...
    • natalinek.j Re: stara pierwiastka 21.08.11, 10:15
      No to pojechałaś.....
    • iwonagos Re: stara pierwiastka 21.08.11, 10:39
      Aaa, tzn ze staruszka jestes???? fest, a ty na pewno do ginekologa chodzisz, czy do jakiegoś konowała?
      Ja mam 38 lat, pierwsze dziecko urodzilam w wieku 32, kolejne w wieku 36, a trzecie urodzę sporo po 38 urodzinach. Lekarze nie chcieli o cc słuchać w żadnym wieku.
    • deodyma Re: stara pierwiastka 21.08.11, 11:52
      pierwsze slysze...
      gdyby nie wskazania do cc, pewnie dwojke swoich dzieci rodzilabym naturalnie.
      urodzilam pierwsze w wieku 32 lat, drugie w wieku 36 lat.
    • jeza_bell Bzdura 21.08.11, 12:30

• natalinek.j jeza_bell 21.08.11, 21:11
        mało się nie posikałam jak przeczytałam Twoją sygnaturkę big_grin
    • thea19 Re: stara pierwiastka 21.08.11, 23:49
      jak ja skonczylam 30 lat to sie polozylam i czekam na smierc bo nic innego mi juz nie pozostalo. Z takim podejsciem polecam to samo.
      a stara to jest d****pa bo zebow nie ma.
    • kijek82 Re: stara pierwiastka 22.08.11, 09:37
      lekarze z czasów króla Ćwieczka
    • mikolajek2010 Re: stara pierwiastka 22.08.11, 10:42
      Ten post to chyba żart? Po przeczytaniu tytułu myślałam, że masz 40-45 lat ...
    • nives1 Re: stara pierwiastka 22.08.11, 22:14
      A co to za lekarze namawiają cie na cc ??
      No chociaż dobrze ze nie ginekolog bo większej bzdury w dniu dzisiejszym nie słyszałam ...
      • yvona73pol Re: stara pierwiastka 23.08.11, 02:31
        Gazecie sie moze wydaje, ze wszystkie "stare" matki uzywaly egoistycznie zycia dlugi czas; jako takie powinny byc napietnowane i zakazac sie im powinno rodzenia dzieci wink
        A zycie rozniste bywa, pokrecone i tak dalej.
        Osobiscie uwazam, ze lepiej jest troche poszukac i miec potomstwo z odpowiednim partnerem (milosc, odpowiedzialnosc, wspolne zobowiazania zyciowo-ogolne) niz szybko sie rozmnazac z byle kim, "bo juz czas" tongue_out
        Oczywiscie mozna utrafic ze wszystkim wczesnie, ale nie zawsze bywa.

A co do rodzenia ciezkiego, kurcze, nie dojdziesz. Tak samo hucza, ze ZD tylko u "starych" matek, a statystyki jakos pokazuja cos innego.
        Jesli jestes w miare aktywna, wysportowana i dbajaca o siebie trzydziestoparolatka, a obok ciebie stanie mlodka, co to tiwi, czipsy, cola, cwiczenia wylacznie w przekladaniu mascary z lewej reki do prawej, to jak myslisz, ktora z was ma szanse na lepszy porod?
        Dodaj do tego jeszcze genetyke.
        • kijek82 Re: stara pierwiastka 23.08.11, 08:37
          o to to!

Musze- "Hopperowe" obrazy-to ty?Jesli tak-szapobasmile
    • kotkowa Re: stara pierwiastka 23.08.11, 10:22
      No co Ty? 30 lat??? Przeciez to zupelny standard dzisiaj. I nie ma zadnych wskazan do cc w takim przypadku, absolutnie zadnych. Chyba lekarz liczy na kase po prostu. Rodzi sie normalnie, nie ma problemow zwiazanych z wiekiem.
      • julia56 Re: stara pierwiastka 23.08.11, 12:55

W wieku 33 lat urodzilam pierwsze dziecko. Bez wiekszych problemow.
        ------------------------------
        freedo-mania.blogspot.com/
      • gazeta_mi_placi Re: stara pierwiastka 23.08.11, 19:15
        Najlepszy wiek do rodzenia to do 24 roku życia. Jak nie wierzycie na słowo zapytajcie Waszych lekarzy.
    • vinca_spp Re: stara pierwiastka 23.08.11, 13:05
      Stanowczo zmień lekarza.
    • panna.w.drodze Re: stara pierwiastka 23.08.11, 13:10
      ? w zyciu o czymś takim nie słyszałam, nikt mnie przed tym nie ostrzegał, a co najlepsze to moja mama, teściowa (zapewne kilka ciotek) dzieci rodziły po 30... no to jestem porażona wink

jedyne co wspominają to głupie komentarze na porodówkach - w stylu że takie stare a jeszcze im się chce ...
      • yvona73pol Re: stara pierwiastka 23.08.11, 15:00
        Komentarze swiadcza o poziomie. Zenua. Pewnie, bo po 30 to juz normalnie zero seksu, myslec o emeryturce, do kosciola zeby sobie zaklepac miejscowke w niebie i artretyzm leczyc tongue_out tongue_out
        • panna.w.drodze Re: stara pierwiastka 23.08.11, 20:30
          kiedyś to była norma, średnia wieku kobiet na porodówkach to jakieś 22 lata, więc jak przyszła 32latka to trzeba było ja dobić ... no i różnie się działo i było miło, zreszta zapewne każda z Was cos na ten temat od matki słyszała uncertain

https://www.suwaczki.com/tickers/cd9bflw1hau1bk68.png
    • katriel Re: stara pierwiastka 29.08.11, 22:20
      > Czy 30-latka ma ciezszy porod?
      Ale cięższy niż kto, bo nie napisałaś?
      Niż 20-latka? Niż 40-latka? W obu przypadkach: zależy która.
      Rodzą i 20-latki, i 30-latki, i 40-latki, do wyboru do koloru.
      I porody też mają różne. Jak cię interesuje twarda statystyka, to nie na forum.
      Tu dostaniesz co najwyżej serię anegdot.
    • mamatin Re: stara pierwiastka 30.08.11, 18:44
      jeśli zależy Ci na tym aby nie rodzić naturalnie tylko przez cc to trzymaj sie tego lekarzasmile
    • rzeszowianka74 Re: stara pierwiastka 30.08.11, 23:36
      Urodziłam swoje pierwsze dziecko w lutym tego roku majac skończone 36 lat. Miałam cc, bo chciałam, bo bałam sie komplikacji okołoporodowych, bólu.. Mój lekarz nie widział przeciwskazań do porodu siłami natury, ale ja się uparłam. Jestem szczęśliwą mamą i przed czterdziestką chcialabym urodzić jeszcze raz również przez cc, chociaż pewnie mój lekarz znowu bedzie nalegał na poród silam natury. Twój wybór, ale cc to nie koniec świata, a wręcz przeciwnie. Oczywiście jest to tylko i wyłącznie moje zdanie.
    • calineczkazbajkii Re: stara pierwiastka 31.08.11, 15:49
      wiek nie ma znaczenia
      chociaż ja miałam cc ale to z innego powodu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka