Dodaj do ulubionych

Ile jeszcze?

13.10.11, 16:10
Wiem, jestem dopiero 6 dni po terminie ale dziś dostałam pierwszy kryzys- od tygodnia co 2-3 dni odchodzi mi ten czop śluzowy a od miesiąca prawie pobolewa mnie spojenie łonowe, pochwa i jeszcze to uczucie świądu. Jutro znowu jadę na ktg.
Jeszcze do tego moja matka (toksyczna mega!) gada mi perdoły, że się pomyliłam(ale w czym), że jak się dziecko urodzi w niedzielę to będzie nierób itd.
Mam już dość, ile jeszcze można czekać.
Sory, piszę tu bo facet tego nie zrozumie.
Czy którejś z was też tak odchodził czop fazami ?
Obserwuj wątek
    • papryczka.chili Re: Ile jeszcze? 13.10.11, 16:16
      ha ha"_ weź matką się nie przejmuj polecam sex z mężem przyspiesza poród długi spacer teżsmile
      Moja córka urodziła się w Sobotebig_grinA teraz mam nadzieje że 2 tez wykluje się na weekendbig_grin
    • papryczka.chili Re: Ile jeszcze? 13.10.11, 16:17
      czop moze odchodzić na raty.. ale teraz to w kazdej chwil mozesz zacząć rodzić!! Ale Ci zazdroszcze!!
      • justynagl Re: Ile jeszcze? 13.10.11, 17:02
        ostatnie dni są koszmarnie długie: musisz to wytrzymac. Za kilka dni(a może jeszcze dzisiajsmile) będziesz już po wszystkim. Oh, jaka to ulga!!! Brzuch nie będzie jak bęben, będziesz mogła spac na LEżąCO, nie będzie Ci nic drętwiało i uwierało. WYTRWAŁOSCI. I życzę Ci krotkiego, lekkiego i wspaniałego porodu. I zdrowia dla Was wszystkich. smile A Mama i czop....to ta gorsza strona, postaraj się to przetrwac.powodzenia smile
        • mumi12 Re: Ile jeszcze? 13.10.11, 17:43
          Dzięki za słowa otuchy, na was zawsze można liczyć. A i tak się wypłakałam i lepiej mi już.
          Ja taką optymistką jak wy niestety nie jestem-urodzę pewnie w przyszłym roku smilesmile
          Pozdrawiam!
          • papryczka.chili Re: Ile jeszcze? 13.10.11, 18:59
            Oj Gwarantuję Ci że do kilku dni juz małe przy cycu będzie miećsmileOdezwij sie jak się rozpakujesz:")
    • kropencjaa Re: Ile jeszcze? 14.10.11, 10:06
      Mi czop odchodził stopniowo i to po raz pierwszy 1,5 mies. przed terminem, poleciałam do lekarza, torbę spakowalam i przygotowana bylam, że czeka mnie przedwczesny porod, tym bardziej, że i tak od połowy bylam na fenoterolu. Nic mylnego. Urodziłam 3 dni po terminie, nie odeszły mi wody, skurcze dostałam gdy już leżalam w szpitalu, bo skierowali mnie ze względu na zbyt duży przyrost wagi w ostatnim tygodniu. Moje dziecko urodziło się w niedzielę smile jest wesołe, chętne do zabawy, wstaje przed 7 rano i w ogóle nie ma w nim nic z leniucha smile) ma zdycydowanie masę energii i pomysłow przez cały dzień wink także traktuj te zabobony z przymrużeniem oka wink
    • onka7 Re: Ile jeszcze? 14.10.11, 11:21
      uuu Kochana, jak ja Cię rozumiem...
      Termin mam co prawda na 21-go, ale lekarka już stan alarmowy ogłosiła. Dosłownie cały dól mnie boli- pachwiny, podbrzusze, pochwa, ledwo łażę. Czop tak jak Tobie odchodzi mi co 2-gi dzień razem z jakimiś takimi niezdecydoanymi skurczami, następnego dnia przybijająca cisza i nic kompletnie się nie dzieje. Mamę na szczęście mam tylko na telefonie i teściową do tego co gorsza. Już mi się nie chce gadać z nimi. Noce bezsenne, męczące chyba jeszcze bardziej niż dni. Trzymaj się i trzymam kciuki zaCiebie, aTy za mnie ok? Jak się nie będziemy skupiać tylko na sobie, to może łatwiej pójdziesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka