Dodaj do ulubionych

Skandal!!!

27.05.04, 15:38
Moja koleżanka jest w 2 miesiącu ciąży. Od samego początku, czyli gdzieś od 5
tygodnia kiedy to poszła do lekarza..(chociaz moze powinnam napisac do pseudo-
lekarza) w celu potwierdzenia obecności Maluchasmile spotykały ją same
przyjemności. Pani doktor (prywatnie, za niemałą kasę) oznajmiła dziewczynie
ze ciązy i tak nie utrzyma, więc nie ma co się pieścić. Po wielu prośbach
dała zastrzyki na utrzymanie, ale zaznaczyła ze i tak nic z tego. Koleżanka
leżała plackiem, oszczędzała się, brała zastrzyki. Kiedy je skonczyła poszła
na kontrolę..a tu pani doktor ciężko zdziwiona ze ciąza jest dalej. Leków juz
nie dała, nadziei tez nie. Dziewczyna cała w nerwach, zaczeła plamić,
wylądowała w Matce Polce w Łodzi. Tu tez same przyjemności. Nie dość ze
traktowali ja jak smiecia, to jeszcze lekarze stwierdzili że ciąza nadaje się
do łyżeczkowania. Juz miała termin, czekała i płakała. I gdyby nie w ostatnij
chwili zupełnie inny lekarz Pan Profesor nie zobaczył usg, koleżanka nie
byłaby juz w ciazy. Okazało się ze to maleństwo jest zdrowe, rozwija sie jak
najbardziej prawidłowo. Jest juz w domu, odżyła, zupełnie inna dziewczyna.
Tyle ze juz do Matki Polki nigdy nie pojdzie.
Jak to usłyszałam to szlag mnie trafił. Sama jestem w 6 miesiącu, ciąze
miałam zagrożoną i gdyby mnie tak potraktowano rozniosłabym cały szpital. To
skandal. Jak można nie rozpoznać zdrowej ciązy, skazywac dziewczynę na takie
stresy. No chyba ze zapłaciłaby...moze inaczej by ja potraktowali.
Jestem oburzona....

Kasia z Maleństwem
Obserwuj wątek
    • bei Re: Skandal!!! 27.05.04, 15:43
      a ja myślałam..że juz wyrośliśmy z tego, że to był winien system.....moją ciążę
      b.b.b. dawno skazano na fiasko...medycyna nie dawała jej żadnych szans...były
      długie namawiania bym skonczyła ją trzymac....utrzymałam ja oporemsmilesmilesmile i mam
      14 latka- ładnego jak dziewczynka...i mądrego....teraz też mam problemy z
      ciazą..ale opieke całkiem inna...moja ginka jest ciepła jak
      przyjaciółka....Dziewczyny.....błagam...jak ktoś wam nagada strasznych rzeczy -
      to goncie do innego..jeszcze do innego gina....nawet zęba można głupio stracić-
      a tu chodzi o dzidzie...nie dajcie sie oszukac!!!!!!
    • bei Re: Skandal!!! 27.05.04, 15:44
      Kasiu z brzuszkiem- pozdrów koleżankę.....powiedz...ze tu wiele osób trzyma za
      nia i jej maluszka kciuki.....dla Ciebie i fasolki uściskismile
      • kasiasz10 Re: Skandal!!! 27.05.04, 15:53
        Dziękuję za pozdrowienia,w imieniu swoim i Brzuszka..(chyba wie ze o niej
        mowa, strasznie kopiesmile)))))

Buziaki dla Ciebie/

Kasia i Wiercipiętka
    • beciaw77 Re: Skandal!!! 27.05.04, 15:49
      Ja równiez jestem oburzona takim traktowaniem pacjentów! Mamy 21 wiek a na
      oddziałach szpitalnych (w innych miejscach i tematach również -ale to inna
      historia) zacofanie, uczuciowość wypartą własnym "interesem" (czytaj
      pieniadzem!), znieczulicę granicząca z wyżywaniem się i ponizaniem! Tak wiele
      się mówi i pisze o poszanowaniu praw pacjenta-równiez cięzarnych na oddziałach
      położniczych:o wyborze pozycji do rodzenia, o mozliwości skorzystania z zzo,
      o "ochronie krocza" i in. a w praktyce traktuje się nas RUTYNOWO czasem gorzej
      niż cielące się krowy!
      Czy to sie kiedyś zmieni!??!
      Pozdrawiam i życzę powodzenia na porodówkach oraz ludzkich ludzi przede
      wszystkim a nie tytułowanych lekarzy i dyplomowanych położnych podczas porodów!
      Becia i 40 tygodniowa Dominisiasmile (z OM 02.06.)!
      • kasiasz10 Re: Skandal!!! 27.05.04, 15:58
        Ja nie będę szukała "mocnych wrażeń" w Matce Polce ani innym "dobrym szpitalu.
        Mieszkam w Pabianicach i tu zamierzam rodzic. Kazdy mi odradza ale ja mam
        wspanialą prowadzącą, warunki tez nie najgorsze i pod samym nosem. Sam poród to
        juz stres a na co mi dodatkowe. Moja ginka za pytanie ile kosztuje jej opieka
        podczas porodu, rozesmiała sie i powiedziała ze kosztuje tyle ile zapłace za
        impuls, wzywając ją jak się zacznie. Za wizytę płace 50 zł, za USG nic. Jest na
        kazde moje wezwanie. Wspaniała kobieta...w to w takim małym, niepozornym
        mieście jak Pabianice.

Buziaczki Kasia z Wiercipętką...(31,08 )
    • glamorgan Re: Skandal!!! 27.05.04, 15:56
      Ja tez bym rozniosla za taki brak szacunku tudziez wiedzy, ale przedtem sama
      bym sie ze stresu rozsypala... Teraz nauczylam sie nie wpadac w panike, tylko
      kazda ostrzejsza diagnoze konsultowac. Nawet w kilku miejscach. I zadac masy
      wyjasnien. Wkurza mnie sytuacja, gdy nie wiem, jaki jest mechanizm moich
      problemow. A im wiecej wiem, tym wiecej moge sama potem zaobserwowac.
      A co do Twojej kolezanki, to nie powinna zostawic tej sprawy odlogiem, chocby
      napisac skarge do dyrekcji.
      I ostrzec inne dziewczyny przed konkretnymi "lekarzami".
      Pozdrawiam i trzymajcie sie zdrowo
      - glamorgan i malentas 26tc
      • jusstini Re: Skandal!!! 29.05.04, 23:50
        Podziwiam wytrwałość koleżanki. Bardzo dobrze że nie poddała się. Takich
        lekarzy powinno się pozbawić prawa wykonywania zawodu. Uważam, że powinna na
        forum podać dane tych nieludzi, żeby inne dziewczyny i kobiety unikały ich.
        Pozdrawiam i życzę wszystkim przyszłym mamusiom i maleństwom zdrówka i lekarzy
        z powołania.
    • yessa Re: Skandal!!! 30.05.04, 00:54
      Kochane koleżanki - tak łatwo jest osądzać, nawet nie znając wszystkich
      szczegółów. Czy każda ciąża jest traktowana przez lekarza jako nie do
      utrzymania? Przecież to bzdura!! Musiały być jakieś powody takiego podejścia
      pierwszej lekarki. A Matka Polka? Miałam okazję leżeć tam kilka dni jakiś czas
      temu i byłam świadkiem sytuacji przeciwnej - dziewczyna przyszła do szpitala po
      stwierdzeniu martwej ciąży (ponoć przez 4 różnych lekarzy) i dopiero w szpitalu
      dostała nadzieję, że przecież jest jeszcze za wcześnie, wyniki są dobre i
      pewnie wszystko jest OK - ostatecznie okazać się miało za 10 dni na USG.
      Poznałam lekarzy pracujących na tamtejszym OCP, wiele dziewczyn, które tam
      leżały i które (łącznie ze mną) dostały tam wsparcie i pomoc - I NIE WIERZĘ w
      taką ignorancję.
      • kasiasz10 Re: Skandal!!! 31.05.04, 11:47
        Ja znam szczegóły. Pierwsza lekarka powinna stracic prawo do wykonywania
        zawodu. NIestety, nie jest to pierwszy przypadek takiego traktowania. Oprócz
        tego jak traktuje cięzarne, zdarzaja sie przypadki wypisywania recept na
        pigułki anty 14-letnim dziewczynom bez badania, i kilka innych rzeczy których
        opisywała nie będę. Moja koleżanka popełniła tylko błąd ze sie nie dowiedziała
        co i jak. Wtedy nie trafiła by do "konowała" tylko do prawdziwego lekarza.
        A co do Matki Polki... dzięki Bogu że Ty trafiłaś na inne traktowanie i
        takiegoż byłas świadkiem. Różni lekarze się zdarzają. Ja słyszałam niepochlebne
        opinie o tym szpitalu. I wierzę. W każdym szpitalu są źli i dobrzy lekarze,
        połozne itp. Ciesz się ze trafiłas na tych dobrych, niestety zdaj sobie sprawę
        ze nie wszystkie z nas tak trafiają. I to ze nie wierzysz nie znaczy ze
        wyssałam sobie z palca tą historię.

Pozdrawiam Kasia
    • fey Re: Skandal!!! 31.05.04, 11:09
      Niestety to się jeszcze zdarza crying
      Sama przeżyłam okropny stres podczas jednej z wizyt u lekarza. W 25 tygodniu byłam u rodziny i nie
      mogłam iść do swojego lekarza, więc widząc objawy infekcji (co w naszym błogosławionym stanie
      wcale częste) poleciałam jak głupia do lekarza - prywatnie. I czego się dowiedziałam?! Cytuję:"Boże! Z
      taką grzybicą to wcale się nie zdziwię, jak pani czop jutro odejdzie i ciążę szlag trafi! Kiedy pani
      poczuła ruchy? W 18 tygodniu? Tak późno??? A poza tym po co pani przyszła? Poronić pani może
      wszędzie!"
      Był zły, bo jak powiedział - w tym czasie, jaki mi poświęcił, przyjąłby pół kolejki!
      Wyszłam prawie z płaczem. Takich 'lekarzy' powinni zamykać!
      Na szczęście szybciutko poszłam do swojego lekarza (państwowo!) i mnie uspokoił.
      Teraz zaczynam(y) 37 tydzień wink

Pozdrawiam!
      I życzę DOBRYCH i życzliwych lekarzy.
      • aprze Re: Skandal!!! 31.05.04, 14:15
        Witajcie
        w 5 tygodniu ciąży poszłam potwierdzić to co zobaczyłam na teście ciążowym - dwie kreski. Byłam u prywatnego gin. balał mnie brzuch jak do okresu, plamiłam i przez dwa tygodnie brałam antybiotyki (problemy z gardłem). Lekarka stwierdziła, że poronię nie dała mi skirowania na badania bo po co skoro i tak poronię a lekarstw. Jej zdaniem miałam to dziecko stracić. Poszłam do państwowego a teraz jestem w 18 tygodniu ciąży. Miałam robione dwa razy uzg i dzidzia jest cała
        pozdrawiam, agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka