Dodaj do ulubionych

nacisk na pęcherz

03.06.04, 15:21
Hej,
Od jakiegoś czasu nie mogę dłużej wytrzymać bez toalety niż 30 minut. Jestem
w 18 tygodniu ciąży, a tego, co pamiętam, to parcie na pęcherz zaczyna się
raczej w końcowym stadium ciąży. Ostatnio, gdy gdzieś wychodzę obssyjnie
poszukuję toalety. Ratunku.
Obserwuj wątek
    • agato Re: nacisk na pęcherz 03.06.04, 15:39
      Pewnie Cię nie pocieszę: od początku ciąży (a jestem w 31 tyg) nie było nocy,
      żebym przynajmniej 2 razy nie wstawała do toalety, nie mówiąc o bieganiu w
      ciągu dnia. U mnie wynika to z tego, że maleństwo ułożyło się na moim pęcherzu
      i chyba ma tam niezłe łóżko wodne. Może u Ciebie też tak jest? Zwłaszcza, że
      dzieciaczek rośnie, więc może to być coraz bardziej uciążliwe.
      • kasiaba1 Re: nacisk na pęcherz 03.06.04, 16:57
        Jeżeli badanie moczu jest ok, to niestety nic nie poradzisz to wynika zułożenia
        malucha, można spróbować jedynie przy oddawaniu moczu pochylić się do przodu
        aby opróżnić pęcherz do końca (zapobiegnie to zastojowi i ewentualnym stanom
        zapalnym). Pozdrawiam
    • zizia21 Re: nacisk na pęcherz 03.06.04, 18:51
      no to musisz sie uzbroic jeszcze w cieprliwoscsmile ja slyszalam , ze na poczatku
      ciazy sie biega - i juz sie cieszyłam, ze mnie nie dopadło , kiedy około 17
      tygodnia , przez miesiac , moze poltora, zwiedzałam wszystkie toalety, z tymze
      nie co 30 min , ale dosłownie co 5! wkrotce ta przykra dolegliwosc powinna u
      ciebie rowniez ustapic, jak macica podniesie sie nieco , ale nie pamietam kolo
      ktorego dokladnie tygodnia. tymczasem niczym sie nie przejmuj...no moze poza
      tym , zeby na Twojej drodze zawsze sie znalazla jakas toaletasmile aaaa, i nie
      chodz raczej do kina, bo nic nie bedziesz miała z filmu, a z sąsiadujących
      foteli Cie przeklna - wiem to z autopsjismile
      pozdrawiam
      iza i 33tyg dziewuszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka