Dodaj do ulubionych

USG CO MIESIĄC

05.06.04, 11:09
Chodze do dr Kretowicza w Warszawie bardzo dobry lekarz, tylko robi mi co
miesiąc USG, i nie wiem czy to dobrze czy żle, jedni mówią że nie można robić
tak często inni że to napewno nic nie szkodzi, już sama nie wiem co robić,
może zmienić lekarza!!!
Obserwuj wątek
    • emi9 Re: USG CO MIESIĄC 05.06.04, 11:23
      witam, mi również lekarz robił badanie usg co wizytę i to nie szkodzi. Ważne
      jest aby oprócz tego badania robił inne, np. badał czy szyjka jest we właściwym
      miejscu itp. Nie przejmuj się, przynajmniej częściej widzisz swoją dzidzię wink
      Pozdrawiam
      Emi i Arturek
    • eewa6 Re: USG CO MIESIĄC 05.06.04, 11:27
      Czy to jest prywatna pzrychodnia, bo wydaje mi się że tak /przy ul.
      Finlandzkiej/ i jeśli za każdym razem płacisz za to usg a chyba tak jest,
      natomiast lekarz nie mówi Ci niczego nie pokojącego to wydaje mi się, że on Cie
      po prostu chce naciągnąć na kasę. Przepraszam za tak śmiałe wnioski, ale
      zastanów się and taką ewentualnością. Pozdrawiam Ciebie i Twój portfel.
    • emi9 Re: USG CO MIESIĄC 05.06.04, 11:37
      ja miałam usg co miesiąc,ale płatne dodatkowo nie było, a chodzę prywatnie.
      Jeżeli płaci się dodatkowo, to powinien chyba pytać o zgodę.
      Pozdrawiamy
      • hagata.wala Re: USG CO MIESIĄC 05.06.04, 16:47
        Ja jestem pod koniec 15 tygodnia a miałam juz 9 (!) USG. I za tydzien idę na
        kolejne. Jestem po prostu po 2 ciążach obumarłych i lekarz dmucha na zimne. Nie
        mówił nic, że to za często.
        • elunia76 Re: USG CO MIESIĄC 06.06.04, 19:46
          TAK SOBIE TUTAJ CZYTAM I POCIESZYŁYŚCIE MNIE, PONIEWAŻ MAM ZAMIAR IŚĆ NA 6 USG
          (!!!), ALE POSTANOWIŁAM ZWRÓCIĆ SIĘ DO INNEGO LEKARZA. PÓJDĘ PRYWATNIE NA
          POŁÓWKOWE, BO U MNIE W SZPITALU NIE ROBIĄ TEGO ZBYT DOKŁADNIE. OWSZEM- JEST OK,
          ALE JAK PATRZĘ ILE NA POŁÓWKOWYM Y MACIE WYMIARÓW NA WŁASNE DZIDZIE TO UWAŻAM,
          ŻE MÓJ LEK. NIE ZROBIŁ TEGO BARDZO DOKŁADNIE/ MÓGL LEPIEJ/. POZDRAWIAM WAS
          SERDECZNIE. TRUDNO ZAPŁACĘ,ALE BĘDĘ SPOKOJNIEJSZA...........
    • marzek2 Re: USG CO MIESIĄC 06.06.04, 20:29
      MOja kuzynka mieszkała w Niemczech w czasie ciąży i usg robili jej co miesiąc,
      podobno tam to normalny sposób postępowania w ciąży.
    • siewonka1 Re: USG CO MIESIĄC 07.06.04, 09:07
      U mnie dokładnie jak pisze marzek2 siostra w niemczech miała co miesiąc przy
      każdej wizycie USG więc nie ma w tym chyba nic złego. Ma dwójkę zdrowych dzieci.
    • blady.jacek Re: USG CO MIESIĄC 16.06.04, 17:51
      hej, ja przy pierwszej ciązy też tak miała i wszystko oki były, a nawet było
      fajnie bo wiedziałam że szystko jest dobrze. A powiedz mi coś więcej o ty
      lekarzu. Bo ja poszukuję lekarz do poprowadzenia drugiej ciąży (ponieważ
      przeprowadziłam się do W-wy niedawno i szukam dobrego lekarza)
      pozdr
    • roxi_hart Re: USG CO MIESIĄC 17.06.04, 09:39
      ja tez tak mam. Na poczatku troche mnie to dziwilo ale teraz sie ciesze-jestem o wiele spokojniejsza jak popatrze jak Malensto sie rusza, macha raczkami i jak widze ze wszystko ok. Mysle ze to nie szkodzi.
    • limes1 Re: USG CO MIESIĄC 17.06.04, 16:23
      Mój gin też co wizytę kładzie mnie pod usg i nie powiem, żebym się tym
      martwiła. Przynajmniej wiadomo, czego się można spodziewać, czy maluszek
      przyspieszył czy zwolnił, obywa się bez palpacyjnego badania szyjki - bo w
      końcu to jakaś ingerencja i ucisk - mnie odpowiada. Każde usg mam nagrane na
      kasecie (do wyłącznego użytku mojego i męża). Nie słucham opowieści o
      szkodliwości usg. Co mają powiedzieć te dziewczyny, które praktycznie cały cykl
      mają monitorowany prawie non stop, żeby określić, kiedy mogą się starać o
      dzidzię? A później - czy doszło do zapłodnienia? Nie popadajmy w psychozę.
      Ważne jest dobro naszych maleństw i nasze dobre samopoczucie.
      Pozdrawiamy - Limes1 i 23-tygodniowe Maleństwo
    • anetchen Re: USG CO MIESIĄC 17.06.04, 17:37
      Odwieczny problem na tym forum. Szkoda, że nikt nie czyta starych postów....
      • o1la Re: USG CO MIESIĄC 18.06.04, 07:01
        zmienia sie ekipa a w zasadzie wszytskie z nas maja te same problemy..gdyby
        czytac same stare watki to to forum by umarlo..praktycznie wsytzsko bylo juz
        poruszane ..wole przeczytac dwa razy to samo..niz nie czytac nic..
    • sowa_hu_hu Re: USG CO MIESIĄC 18.06.04, 09:02
      tak naprawde nie znany jest dokładnie wpływ na małego człowieczka
      tego "osobliwego" sprzętu...tak ze ja bym nie przesadzała a usg co miesiąc to
      dla mnie duuuuuża przesada - każdy (jak widac prawie każdy) lekarz powie ci że
      do 4 razy w czasie ciązy to góra!!! poza tym pisza to w każdej mądrej ksiązce...
      no ale przeciez kazde usg kosztuje min. 50zł więc dla takiego lekarza to tylko
      na plus wychodzi.... tylko czy dla ciebie...?
    • o1la Re: USG CO MIESIĄC 18.06.04, 09:12
      za tydzien bede miala robione usg polowkowe..do tej pory mialam robione dwa
      razy- raz w siodmym tygodniu (odrobine plamilam) i dwa tygodnie pozniej, zeby
      zobaczyc czy wszytsko w porzadku- cos lekarzowi sie na pocztaku nie
      podobalo ..ale wsyztsko bylo ok...moj lekarz stwierdzil ze za czesto tego orbic
      nie mozna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka