Dodaj do ulubionych

ruchy w 38tygodniu

11.01.12, 06:40
witajcie,
wiem że w tym okresie dzidzia jest duża i można mniej odczuwać ruchy ,chciałam zapytać jak jest u was?czy odczuwacie mniejsze ilości ruchów?

będę wdzięczna za odpowiedzi,
Obserwuj wątek
    • tomelanka Re: ruchy w 38tygodniu 11.01.12, 08:57
      moj synek sie duzo nie ruszal, caly dzien raczej spokojnie, uaktywnial sie pod wieczor na godzinke-wtedy kopal b mocno, poza tym tylko czasem sie przesunal
      • agnieszkawzp1973 Re: ruchy w 38tygodniu 14.01.12, 14:17
        Ja też jestem w 38 tc a ruchy mam bardzo mocne, zarówno w nocy jak i w dzień.Dzidzia waży już ponad 3,5 kg.
    • kasiek-kd Re: ruchy w 38tygodniu 11.01.12, 14:25
      koniec ciązy, to czas kiedy maluch - juz ułożony do wyjscia
      i mający mało miejsca w macicy (i wód tez mniej płodowych) nie kreci sie intensywnie;
      ja czyłam jedynie ruchy po posiłku, gdy sie połozyłam, no i wieczorem - ale tak mało intensywne, ze sie tez stesowałam.....mimo iz to 3 dziecko;
      lekarz powiedziała, ze niepokoi brak ruchów albo nagłe i b intensywne
    • moopsinka Re: ruchy w 38tygodniu 11.01.12, 14:34
      ja właśnie zaczynam 38 tydz. i ruchy czuję coraz słabiej.
      • karlibartki Re: ruchy w 38tygodniu 11.01.12, 20:59
        to to sie uspokoilamsmile
        we wtorek finiszsmile
        małą czuje ale bardziej jak się przeciąga ,kopów nie czućsmilepozdrawiam
    • zaklinka_k Re: ruchy w 38tygodniu 12.01.12, 18:54
      ja ostatnio tak się zestresowałam zmniejszona ilością ruchów, ze pojechałam w niedzielę do szpitala... jak tylko mnie przyjęli na oddział to się popłakałam, ze jestem panikarą i po co ja tu przyszłam (tym bardziej, że to moje drugie dziecko)... po badaniach wypisałam się na własną prośbę...
      generalnie lekarze powiedzieli, że dziecko ma mniej miejsca i już się nie będzie ruszać tak dużo jak do tej pory, ale z drugiej strony każą liczyć ruchy i zwracać uwagę na wszelkie odchyły w ich ilości...
    • minerwamcg Re: ruchy w 38tygodniu 12.01.12, 20:31
      Nasza mała pod koniec ciąży odwalała tylko tyle ruchów ile trzeba, żeby nie stresować mamy, a poza tym już się jej nie chciało, no i miała mało miejsca. W 38 tygodniu miałam cc, przez kilka ostatnich dni chodziłam na KTG ale tylko dlatego, że tak kazał lekarz, i ruchy były normalne.
      Za to w szpitalu przed samym zabiegiem niechcący rozśmieszyła mnie (i bardzo dobrze, bo mniej się bałam) praktykantka ze szkoły położnych. Nie mogła złapać bicia serca na KTG i narobiła paniki - a mnie brzuch aż podskakiwał, bo mała akurat miała czkawkę, i to, że żyje i ma się dobrze było dla mnie dość oczywiste.
      • mom6 Re: ruchy w 38tygodniu 15.01.12, 22:53

Ja wlsnie dzisiaj zaliczylam IP bo od wczoraj jakos marnie czulam ruchy, maly juz w poczekalni sie wystraszyl i zaczal dawac znaki ze u niego wszystko ok. U mńie tez druga ciaza a przestraszylam sie troche , pilam mleko, jsdlam cżekolade,, lezalam a tu cisza no moze jakies delikatne musniecie. Zalecili liczy ruchy po jedżeniu przez godz. Ma ich byc 10 minimum. Plus z wyieczki na IP -ńie bedzie juz taka obca jak do porodu przyjedziemysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka