Dodaj do ulubionych

ciaza - test

07.06.04, 13:54
Dziewczyny mam pytanie,
staramy sie z mezem o dziecko, wlasnie mijaja "Te" dni i mam przeczucie ze
jestem w ciazy. Moze to kobieca intuicja a moze sobie tylko wmowilam. Dzis
kupilam sobie test, ale niestety wyszedl negatywnie. Do miesiaczki mam
jeszcze 2 tygodnie czasu, wiec nie wiem czy jeszcze moze sie cos zmienic, ze
nagle bede w ciazy, czy jesli w tej chwili nie jestem to probowac za
miesiac... Zdarzylo sie wam zrobic test z wynikiem negatywnym a jednak byc z
ciazy?
Prosze o wasze doswiadcznie, juz raz poronilam i naprawde bardzo chce
dzidziusia.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • franula Re: ciaza - test 07.06.04, 13:58
      "Ze nagle będę w ciąży" - a w wiesz na czym polega test? na wykryciu pewnego
      stężenia hormonów - jeśli się jest w ciąży to to stężenie wykrywalne jest mniej
      więcej w dniu spodziewanej miesiączki - czasem trochę wcześniej i ejst to na
      tym teście napisane. Na dwa tygodnie przed okresem jeszce nawet nie doszło do
      zagnieżdżenia więc mimo że rozumiem Twoje wielkie chęci proponuje żebyś trochę
      poczekała i zrobiła test za dwa tygodnie
      z życzeniami pozytywnego wyniku
      F
    • martulinek Re: ciaza - test 07.06.04, 14:09
      A jak długie masz cykle, skoro miesiączkę masz mieć za dwa tygodnie? Co
      oznaczają "te" dni? Bo jeśli zrobiłaś test po owulacji, to na pewno nie wykaże
      ciąży. Nawet o 6-7 dniach po owu często nie wykazuje, więc... proponuje czekać
      do 2 i wtedy zrobić test.
      Test wykrywa hormon, który produkowany jest w organizmie kobiety od chwili
      zagnieżdżenia zarodka, co ma miejsce przeciętnie około 6-12 dni po owulacji...
      Jeśli nie wiesz, kiedy była owulacja, to tym bardziej warto test zrobić wtedy,
      gdy opóźnia się miesiączka.
      Marta i malutka Hania (20 tydzien i 5 dzień)
    • roxi_hart Re: ciaza - test 07.06.04, 15:03
      Proponuje przejrzec podobne watki bo pelno ich tu na forum.
      Nie wiem po jakim czasie od ewentualnego zaplodnienia robilas ten test.
      To ze test wykrywa ciaze 6 dni po zaplodnieniu to bardziej chwyt reklamowy niz prawda. Ja robilam test marcu 8 dni po owulacji, wynik byl negatywny. Pozniej pare dni po terminie @ wyszedl pozytywny.
      Nie skupiaj sie na objawach, nie mysl o tym i poczekaj do terminu miesiaczki. Trzymam kciuki.
    • nika23 Re: ciaza - test 07.06.04, 15:39
      czytajac teraz wasze sugestie, stwierdzam ze chyba rzeczywiscie pospieszylam
      sie ze zrobieniem testu, "te" dni to dni plodne, owulacja skonczyla sie wczoraj
      wiec sory w ogole za glupie pytaniasmile odezwe sie jak zacznie mi sie spozniac @
      • hagata.wala Re: ciaza - test 07.06.04, 15:52
        nie przepraszaj za głupie pytania. Ani jedno nie było głupie. Spróbuj z testem
        za dwa tygodnie. Wiele razy zdarzyło się, że ktoś był w ciąży, a test tego nie
        pokazał. Wytrzymaj jeszcze trochę. pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka