Dodaj do ulubionych

Poradźcie

09.06.04, 13:01
Mam pytanie. Jestem w 28 tc i boli mnie z lewej strony w okolicach żeber. Nie
wiem czy to maleństwo tak się ułożyło, czy to może być coś innego. Trochę
jestem wystraszona, że to może być wątroba, i nie wiem czy to nie jest
groźne, a do lekarza idę dopiero za 3 tyg. Poradźcie
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kasiasz10 Re: Poradźcie 09.06.04, 13:08
      NIe martw się na zapas, jestem w tym samym okresie ciązy, i mam tez bóle w
      okolicy żeber. Moja gin mówi ze dziecko tak sie ułozyło. Moja Mała raz mi daje
      po żeberkach innym razem po nerkach..a to naprawde bolismile)))

Pozdrawiam Kasia i Kochatkowa
      • marlena78 Re: Poradźcie 09.06.04, 13:18
        Dzięki za odpowiedź. Trochę mnie pocieszyłaś. Z tym,że to jest dość dokuczliwe,
        takie obolałe żebra. Ale czego się nie znosi dla dobra naszych maleństw.
        • kasiasz10 Re: Poradźcie 09.06.04, 13:39
          Oj, jak moja mała da czadu i pokopoe mnie po nerkach to mam noc z glowy, teraz
          troche spokojniej bo chyba zmieniła pozycję ale co tam, niecho kpie ile wlezie,
          to i tak radosny ból.

Kasia i Kochatkowa
    • beatagl Re: Poradźcie 09.06.04, 14:01
      Wiesz pewnie sie tak ułożyło i uciska Ci na nerki wiem to dlatego że 2 tyg.
      wylądowałam (ale to był bardzo ostry ból)w szpitalu u mnie okazało sie ze to
      kamień, który jest częsty przy ciaży, ale lekarze mówili że każda kobieta w
      ciaży ma ucisk na nerki przez co nerki są lekko powiekszone i dlatego moga
      boleć. Więc jeśli u ciebie nie jest to ból nie do wytrzymania to pewnie dzidzia
      się tak ułożyła. Lekarka zalecała mi aby więcej spać na drugim boku aby tą
      nerkę obciażyć
      pozdrawiam
      Beata i 30 tyg. Franek
    • tupelo Re: Poradźcie 09.06.04, 15:08
      Watroba jest po prawej stronie, wiec to na pewno nie to. Ale pewnie dzidzius
      gdzies Ci tam noge wklada i uciska.
    • dorka2 Re: Poradźcie 09.06.04, 16:54
      Ja jestem w 30 tyg. i tez mam takie bole,raz z lewej a raz z prawe strony
      żeber.Czasami tez mam wrazenie jakby żoądek mial mi sie wcisnąć do gardla.
      Czasami tez zebra mają ochotę sie rozerwać i wogóle mam wrażenie że mam w
      tamtych okolicach "za malo miejsca". Glównym winowajca oczywiście jest ten maly
      lokator "pod sercem". No ale to prawda ze mozna to przezyc dla naszych
      dzidziulków.
    • jola.wie Re: Poradźcie 09.06.04, 17:41
      to pewnie ucisk na nerw międzyżebrowy, w drugiej połowie ciąży aż dwa nerwy tak
      dały mi popalić, po jednym z każdej strony. Ból uciążliwy, w żadnej pozycji nie
      przechodzi, czasem aż piecze. Zaczynał się wtedy kiedy ja robiłam się zmęczona,
      czyli zwykle po południu. Od rana normalnie funkcjonowałam. Kończy się
      porodem smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka