Dodaj do ulubionych

9 miesiąc ciąży

21.02.12, 09:42
Jestem w 37 t.c. Mam mieć cc. Ostatni raz u swojej lekarki byłam tydzień temu czyli w 36 t.c. - standardowa wizyta + usg. Cesarkę będę miała w 39 t.c. i tak się zastanawiam czy nie powinnam w międzyczasie iść na wizytę bo wszędzie czytam że w 9 m-cu ciąży to niektóre dziewczyny chodzą nawet co tydzień do lekarza. Dodam że ciąża przebiega jak na razie bezproblemowo.
Czy może przesadzam i powinnam czekać spokojnie do tego 39 t.c. ?
Obserwuj wątek
    • meg.123 Re: 9 miesiąc ciąży 21.02.12, 09:51
      Przesadzasz smile jak się nic nie dzieje to po co się stresujesz niepotrzebnie?
      Jeżeli lekarka nie zaleciła częstszych wizyt to relaksuj sie ostatnimi tygodniami "wolności" smile przed Tobą ostatnie 2 tygodnie z przespanymi nocami smile i spokojnymi dniami smile
    • tomelanka Re: 9 miesiąc ciąży 21.02.12, 10:15
      ja na poczatku chodzilam co 5 tyg, od okolo polowy co 4, ostatnia wizyte mialam 28 pazdziernika a termin na 11.11 i lekarz powiedzial ze jak do terminu nie urodze to tydzien po terminie mam sie stawic do szpitala na wywolanie
      • supcik Re: 9 miesiąc ciąży 21.02.12, 10:58
        Jak lekarz nie naznaczyl wyzyte to po co masz przychodzic?nic nowego Ci nie powie, spokojnie czekaj na swoj czassmile

Jestem juz w 39tyg. ciazy i oczywiscie tez jestem zniecierpliwiona, chce isc do lekarza zeby powiedzial mi dokladnie! kiedy, ale wiem ze tego nie zrobi wiec siedze w domu grzecznie, chodze na spacery, do kina zmezem,jakies ostatnie zakupy..

Najbardziej sie denerwuje natomiast ze bede zadlugo czekala i dojdzie do wywolania...podobno boli bardziej...
    • sommerrrzeit.33 Re: 9 miesiąc ciąży 21.02.12, 10:49
      Ja nie wiem, czy przesadzasz, czy nie. W pierwszej ciąży w 9 miesiącu wizyty miałam co tydzień, tak kazał mi przychodzić lekarz, więc chodziłam. Jeśli wszystko u Ciebie O.K., to chyba nie ma sie co stresować.
    • marygirl Re: 9 miesiąc ciąży 21.02.12, 10:54
      ja chodzilam raz na miesiac, po 32 tyg co 2 tyg na ktg, ostatnia wizyta w 37tc i mialam czekac do porodu ktory mial byc tuz tuz, urodzilam w 1,5 tyg pozniejsmile
    • kobietka_29 Re: 9 miesiąc ciąży 21.02.12, 11:04
      u nas jest tak, ze bez wzgledu na to, czy bedziesz miala cc czy sn, to chodzi sie standardowo od 32 tc co dwa tygodnie do lekarza. jesli cos nie tak, to nawet czesciej.
      • e-milia1 od 32 tc co dwa tygodnie 21.02.12, 20:04
        od 37 tc co tydzien, po terminie co dwa dni. powiem szczerze, ze troche juz mi sie nie chce co chwile latac do lekarza, ale przynajmniej wiem, ze wszystko jest ok i jestem spokojna po kazdym badaniu. dziwie sie tylko, ze przed cesarka nie musisz czesciej chodzic? moja znajoma miala tez termin na cesarke, ale na kontrolnych badaniach okazalo sie, ze dziecie juz szykuje sie do przyjscia na swiat i z tego tez powodu miala cesarke wczesniej....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka