Dodaj do ulubionych

farba z amoniakiem

07.04.12, 12:18
Witam,

jestem nowa na forum. Szukalam podobnego tematu na tym forum ale jak sie okazalo jest on zaarchiwizowany i nie mogłam podpiąć się pod niego.

Potrzebuję porady - okazało się, że jestem w 4 tyg. ciązy ok. 2 tyg. temu czyli na samym poczatku ciązy nie wiedzac o tym fakcie - farbowalam siostrze wlosy farbą, gdzie w składzie jak się okazało był amoniak (sayoss), więc siłą rzeczy napewno nawdychalam się tego troche.

Bardzo się martwię naczytałam się na różnych forach że amoniak jest niebezpieczny w czasie ciązy - czy w tak krótkim terminie ciązy też jest duże niebezpieczeństwo, czym może się skończyć wdychanie amoniaku???

Przepraszam jeżeli panikuję i przesadzam ale naprawdę jestem przestraszona, że mogłam coś zrobić dziecku.
Obserwuj wątek
    • papryczka.chili Re: farba z amoniakiem 07.04.12, 14:05
      nie zaszkodzi chyba ze jadlas farbę w co wątpięwink
    • bezak25 Re: farba z amoniakiem 07.04.12, 14:06
      Nie panikuj, nie takie rzeczy się robi na początku ciąży (nie wiedząc o niej).
      • yvona73pol Re: farba z amoniakiem 07.04.12, 16:20
        O ile nie jestes zawodowa fryzjerka z codzienna stycznoscia z farba i jej oparami (zwlaszcza przy rozrabianiu), to nie masz powodow do zmartwien.
    • deodyma Re: farba z amoniakiem 07.04.12, 17:44
      farbowalam, nic sie nie dzialo.
      jak tak bardzo sie boisz, przejdz na balsam koloryzujacy HENNA COLOR firmy Venita.
      sa bez amoniaku i utleniaczy.
      co prawda w ciazy nie jestem, ale dwa dni temu pofarbowalam sobie wlosy tym balsamem i jestem bardzo zadowolona.

• ognista998 Re: farba z amoniakiem 11.04.12, 19:27
      jak bardzo się boisz to odczekaj aż skończysz 12 tydzień

choć moim zdaniem najszkodliwszy jest tylko sam zapachwink bo jak są jak sa mdłości i inne dolegliwości to drażniwink a poza tym nie udowodniono że farby szkodzą

choć kupa osób farbuje bedąc w ciąży nic się nie dzieje dzieci im się rodzą zdrowe, dla niektórych ten zapach wydaje się nie do zniesienia można kupować łagodniejsze farby albo szampony koloryzujące bez amoniaku i nie nakładać bezpośrednio przy skórze głowy
      • doral2 Re: farba z amoniakiem 11.04.12, 20:31
        autorka wątku SIOSTRZE farbę nakładała, a nie sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka