Dodaj do ulubionych

Bardzo blada kreska

11.04.12, 14:41
Witam.Słuchajcie mam nurtujący problem.Otóz wczoraj powinnam dostac @,a ze sie nie pojawiła dziś rano około 4 zrobiłam test.Było dosyc ciemno jak to o tej porze,mąz spojrzał i powiedział jedna więc poszłam spac.Gdy obudziłam sie około 9 zauwazylam na tym tescie ledwo dostrzegalna a jednak kreske,w sumie jej cien.Moje pytanie czy ktoras z was tak miała i była w ciązy?Temperatura dopochwowa utrzymuje mi sie na 37,1.
I drugie moje pytanie,na jutro mam wizyte u gin.Czy cos zauwazy na usg dwa dni po terminie spodziewanej@?
Postaram sie zrobic jakies zdjecie tego testu ale nie wiem czy wyjdzie mi telefonem.Prosze pomozcie
Obserwuj wątek
    • kotkowa Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 14:44
      U lekarza nic jeszcze nie wyjdzie, nie ma szans, zeby cos bylo widac na usg, stanowczo za wczesnie. Najlepiej powtorz test albo zbadaj bete hcg z krwi i bedzie pewnosc. W ulotce testu zawsze pisza, zeby odczytywac wynik tylko w konkretnym czasie - najczesciej do 5 min, potem zachodza rozne reakcje chemiczne i wynik nie jest wiarygodny. Jesli boisz sie, ze nie zauwazylas tej kreski, bo bylo ciemno, pozostaje powtorzyc test - ja znam przypadki, ze druga kreska odczytana po czasie (ale krotko po czasie) - okazala sie ciaza.
      • m.b.g Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 14:53
        Zaraz bedzie wysyp tekstow, ze "moj cien cienia spi obok mnie w lozeczku", ale na dobra sprawe na dwoje babka wrozyla...

Radze zrobic tak, jak kotkowa pisze.
        • myssa4 Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 14:58
          Hej wstawiłam fotke tego testu(w mojej galeri).Moze wy jakos obiektywnie na to spojrzycie
          • ichi51e2 Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:02
            test po 15 minutach moze ci wszystko pokazac. Odczekaj jeszcze z 4 tygodnie i zrob test (albo bete jak ci sie spieszy (jesli w tym czasie zaczniesz wsciekle sikac, spac na stojaco, zaczna bolec cie piersi, wymiotowac) to pewnie jestes w ciazy. W drugim tygodniu to nawet lekarz nie jest w stanie stwierdzic ciazy a co dopiero forum internetowe...
            • myssa4 Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:07
              4 tygodnie?<OO>
              Przeciez standardowo mozna robic test dzien po spodziewanej @,i powinnien byc wiarygodny.To dlaczego az miesiac?
              Na kalkulatorach ciązowych wychodzi 4-5 tc,po dacie zeszłej @.To lekarz nie zobaczy?
              Patrzał ktos na to zdjęcie?Widzicie cos tam?
            • kotkowa Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:09
              Nie no, przesada, 4 tygodnie nie musi czekać z testem. Po terminie @ powinien już bladą kreskę pokazać, ja bym powtórzyła po 2 dnaich, albo faktycznie beta rozwieje wszystkie możliwości.
              • ichi51e2 Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 17:21
                ja to teraz jestem twarda bo poprzednio poronilam wlasnie kolo 6-7 tygodnia. Ile ja sie wtedy nasluchalam od lekarzy ze dzis kobity niepotrzebnie za wczesnie sie dowiaduja a te pierwsze tygodnie to na dwoje babka wrozyla... no i od 8tygodnia na usg juz serduszko widac... (^_-)d
          • crazycocos Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:59
            Na szybko niestety nic się nie da stwierdzić. Najlepiej zrobić w labie poziom beta hcg. Ja miałam bardzo bladą kreskę, poleciałam do labu - beta ponad 300. Po pięciu dniach od pierwszego testu zrobiłam kolejny - tym razem druga kreska była już bardzo wyraźna. A wczoraj na usg zobaczyłam bijące serduszkosmile
    • kotkowa Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:06
      Zdjęcie jest zbyt niewyraźne, nie umiem nic powiedzieć, poza tym po 5h od zrobienia testu, to naprawdę nie jest wiarygodny wynik - jedyna szansa to, że nie zauważyłaś kreski wcześniej. A mierzysz temp. cały cykl? Jak długo się utrzymuje podwyższona, ile dni trwa już faza lutealna?
      • myssa4 Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:07
        Zaczełam mierzyc jakos od polowy marca.Utrzymuje sie na poziomie 36,9-37,1
        • kotkowa Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:13
          No to za mało danych, musielibyśmy znać poziom linii podstawowej i dokładną ilość dni temperatur, które są nad nią - jak jest ich 17, to bardzo duża szansa na ciążę.
          • myssa4 Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:19
            A lekarz napewno nic nie zobaczy?
            4-5 tydzien,dziewczyny maja juz zdjecia usg na ktorych widac malutki pęcherzyk
            • m.b.g Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:22
              Ale wtedy mają też wysoką bete, ty takowej nie masz, inaczej test by ci wyszedł.
              No i bez przesady, w 4 tygodniu gin nic nie zobaczy poza rozpulchnioną macicą.
            • kotkowa Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 15:27
              W 4tc to praktycznie nie słyszałam, żeby lekarz zobaczył pęcherzyk, może jakaś szczęściara się znalazła, która zobaczyła - to zależy kiedy zarodek zagnieździł się w macicy, bo od tego czasu rozpoczyna się produkcja hcg i rozwija się pęcherzyk. W 5 tc już bardziej, ale też niepowiedziane - do gina najwcześniej bym poszła na przełomie 5/6 tc, ale tylko żeby zobaczyć pęcherzyk, bo zarodka może nadal nie być widać. Pewnie lekarz zleci Ci badanie bety hcg po prostu, jak będzie podejrzewał ciążę.
    • doniaro Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 16:05
      wiesz ja miałam taki okres że niestety po czasie przewidywany w instrukcji za każdym razem mi wychodziła druga blada kreska na teście a ciąży nie było..... ja bym powtórzyła test jutro rano.......
    • chyba.ze Re: Bardzo blada kreska 11.04.12, 16:22
      .Gdy obudziłam sie około 9
      > zauwazylam na tym tescie ledwo dostrzegalna a jednak kreske,w sumie jej cien

Test odczytany po tak długim czasie nie przejawia absolutnie żadnej wartości.

Temperatura dopochwowa utr
      > zymuje mi sie na 37,1.

O niczym to nie świadczy- w każdym cyklu temperatura po jajeczkowaniu utrzymuje się na podwyższonym poziomie, by opaść tuż przed miesiączką.

,na jutro mam wizyte u gin.Czy cos zauwazy na usg dwa dni
      > po terminie spodziewanej@?

Nie. Zupełnie nic.
      Możesz ją sobie darować, chyba że idziesz z zupełnie innego powodu.

Wyluzuj i zaczekaj spokojnie kilka dni- wtedy powtórz test o ile miesiączka nie będzie pierwsza.
    • masak-rua Re: Bardzo blada kreska 12.04.12, 00:22
      1. wynik testu odczytuje się wcześniej niż po paru godzinach
      2. nie, raczej lekarz nic stwierdzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka