04.05.12, 17:33
Jestem w ciąży. W środe idę na badanie przezierności karkowej. Do lekarza chodzę prywatnie. Za wizytę płacę 70 zł. Na każdej wizycie mam robione usg. Czy za badanie przezierności zapłacę więcej?? czy tak samo jak za normalną wizytę?? jak to było u Was?? zapomniałam zapytać o to lekarza sad
Obserwuj wątek
    • mykejla Re: badanie 04.05.12, 22:02
      trzeba zapytać lekarza, pewnie ma jakiś cennik badań. Ja chodziłam z NFZ, wyznaję zasade, że nie płaci się 2 razy za 1 usługę tongue_out
    • masak-rua Re: badanie 05.05.12, 00:41
      A myślisz, że będziesz miała tak samo??
      U mnie ... Za każdą wizytę płaciłam 200 zł
    • ichi51e2 Re: badanie 05.05.12, 07:12
      u mnie cale to "badanie przeziernosci" polegalo na tym ze lekarz jedna wiecej zmienna musial wyliczyc na urzadzeniu. Zajelo mu to tak z 5 sekund. Mniej wiecej tyle samo co ocena czy jest kosc nosowa. Nie sadze zeby za to ekstra liczyli.
    • adetka Re: badanie 05.05.12, 09:51
      jeśli idziesz na usg genetyczne 11-13tc zapłacisz za nie ok 200-350zl, zależy od miasta i czy z pappa czy bez
    • seidhee Re: badanie 05.05.12, 10:30
      To badanie ma sens tylko wtedy, jeśli robi się je na naprawdę nowoczesnym aparacie USG i wykonane jest przez lekarza z certyfikatem.
      I wtedy kosztuje słono, jeśli jest robione prywatnie - ja zapłacę 400zł sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka