Dodaj do ulubionych

mdłości w ciąży

29.06.04, 13:36
Jeśli znacie jakiś bezpieczny sposób na złagodzenie mdłości to błagam
powiedezcie mi co robić, bo mam wrażenie że za chwilę nie wytrzymam a do
urlopu daleko
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 14:24
      Jeśli pojawiają się rano, to przed wstaniem z łóżka przegryź sobie biszkopta
      itp, powinno pomóc. Mnie pomagało przegryzienie czegokolwiek, gdy tylko czułam
      się gorzej, ale nie ma reguły, są dziewczyny, które mdli właśnie po zjedzeniu
      czegokolwiek. Próbuj...
      • glamorgan Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 14:38
        Mnie mdlilo po zjedzeniu i bez jedzenia, caly dzien. Pomogly czopki torecan i
        nic wiecej, zadne "domowe sposoby". Przeszlo powoli w drugim trymestrze.
        glamorgan
    • polarna77 Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 14:38
      Mnie też mdli bez przerwy- nawet w nocy. Trochę mi pomaga zjedzenie czegoś, ale
      najlepiej węglowodanów: chleba, makaronu itp. Ostatnio kupiłam sobie wafle
      ryżowe i jestem zadowolona bo przynajmniej nie mają tyle kalorii co bułka, a ja
      muszę coś stale przegryzać.
    • kamilka_sit Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 14:50
      Mi pomagało picie soku owocowego pod wyjątkiem, że był kwaśny i
      nie dopuszczać do uczucia głodu. Rano, jak wstawałam z łóżka
      i wybierałam się do pracy to zawsze coś zjadła. Życzę ci powodzenia
    • grzegorz2 Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 15:11
      U mnie to najważniejsze nie dopuścić do głodu. Nic nie pomagało. Poranne
      wymioty zaczęły się u mnie w 7 tyg. i trwają do dziś a to już 36 tydz. Super!?
      Próbowałm oszukiwać tzn z samego rana coś przegryźć, ale było jeszcze gorzej,
      bo i tak musiałam zwrócić. W czasie dnia nadal mam mdłości gdy jestem głodna.
      Więc gdy wychodzę na miasto to obowiązkowo jedzenie na mieście. Pogodziłam się
      już z tymi mdłościami (szczególnie porannymi wymiotami) bo to już końcówka
      ciąży, a walka jak z wiatrakami.
      Nie mam lekarstwa. Niestety.
      U Ciebie napewno będzie krócej.
      Pozdr. Agnieszka
      • beatka3 Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 15:17
        nie będzie krócej, bo to będzie moje drugie dziecko. Przy pierwszym tak samo
        się męczyłam. Może trochę krócej, bo do 8 miesiąca, ale tym razem nie chcę tak
        się męczyć. Poprzednio specjalnie rano nie jadłam, bo wiedziałam że i tak
        zwymiotuję, więc wolałam samą śliną.
        pozdr.
    • rianon Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 15:18
      A mi pomagają kwaszone ogórkiwink). Z różnych przyczyn nie mogę zjeść rano
      śniadania w domu i jem dopiero w pracy. A ogórki specjalnie mama dla mnie
      zaprawia (dodam, ze przed ciążą nie lubiłam ich) i zabieram z sobą. Niezła jest
      też guma do rzucia i gorąca woda do picia (zwłaszcza służy mi wieczorem). No i
      staram się nie być głodna bo wtedy mdli i słabo się robi.
    • black-cat Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 16:13
      Odkryłam przez przypadek i na mnie działa rewelacyjnie. Zimna coca-cola.
      Wystarczy łyk, kiedy czuję, że zaraz skończę w kibelku i wszystko mija. Zdrowa
      nie jest ale nie piję jej litrami, traktuję ją jak lekarstwo bo działa.
      • alexa30 Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 09:05
        Mi też pomagała zimna coca-cola.Po za tym, moja gin poleciła mi wit.B6.Naprawdę
        pomogło.Pozdrawiam.
    • muress Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 11:44
      Boshhhh

ja tu niedawno pisalam, ze mnie tylko muli. Tak, muli, bez przerwy ale juz i
      pelny zestaw lacznie z culym sciskaniem kibelka doszedl. Metody na zlagodzenie
      nie znam, tak tam pozalic sie po prostu musze, bo sie czuje FATALNIE -
      normalnie nie wiem, jak ja to dalej przezyje. Jest mi niedobrze, ruszam sie
      jak mucha w smole, szybko dopada mnie totalne zmeczenie, jest mi zle i jedyna w
      miare akceptowalna pozycja to horyzontalna. Kazdy kolejny dzien to udreka, ufff
      • beatka3 Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 11:52
        wspólczuję ci bardzo, ale niestety trzeba to wytrzymać
        poczytaj rady dziewczyn, które się wcześniej wypowiadały to może coś ci pomoże
    • roxi_hart Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 13:10
      Koniecznie zjedz cos przed wstaniem z lozka-np. kawalek chleba. Staraj sie nie jesc biszkoptow czy innych ciastek bo to tylko niepotrzebne kalorie, I najwazniejsze: jedz malo ale czesto, nie pozwol by doszlo do uczucia glodu bo wtedy jest jeszcze gorzej,
      Pozdrawiam
    • malwi4 Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 13:42
      Hej, ja też ledwo wytrzymuję (a to dopiero 8t). Pomaga mi jedzenie potraw o
      wyrazistym smaku, nic mdłego. Muszę jeść baaardzo często, bo dopuszczenie do
      pustego żołądka kończy się kilkugodzinnymi wymiotami sad. Więc ciągle coś
      chrupię.
      Ostatnio super podziałał jogurt z ziarnami, słodki. No i w nocyu gorące mleko.
      Gdy oprócz mgłości miałam jeszcze drżenie rąk (a byłam już po kanapce)
      koleżanka poradziła mi jakieś landrynki - nimm2. Trochę pomaga. Niestety te
      moje sposoby skutkują dodatkowymi kilogramami sad. Na szczęście to trwa tylko 3
      mies.
      Pozdrawiam
      malwina
    • magda1975 Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 19:26
      Cześć Dziewczynki!
      Na mdłości moge Wam polecić imbir. Mi bardzo pomaga herbata zaparzona ze świeżo
      ukrojonego korzenia imbiru (wystarczy kilka cieniutkich paseczków zalanych
      wrzątkiem). Jest tobardzo aromatyczny napój i podobno też pomaga w walce z
      infekcjami. Słyszałam, że można tez kupić herbatę/ napar z suszonego imbiru
      (ale lepiej, jak był bez zbędnych dodatków).
      Pozdrawiam Magdasmile Trzymajcie się dzielnie!
      • lurien Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 19:32
        mi pomaga rano letnia woda z cytryną, bez cukru, na czczo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka