beatka3 29.06.04, 13:36 Jeśli znacie jakiś bezpieczny sposób na złagodzenie mdłości to błagam powiedezcie mi co robić, bo mam wrażenie że za chwilę nie wytrzymam a do urlopu daleko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzek2 Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 14:24 Jeśli pojawiają się rano, to przed wstaniem z łóżka przegryź sobie biszkopta itp, powinno pomóc. Mnie pomagało przegryzienie czegokolwiek, gdy tylko czułam się gorzej, ale nie ma reguły, są dziewczyny, które mdli właśnie po zjedzeniu czegokolwiek. Próbuj... Odpowiedz Link Zgłoś
glamorgan Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 14:38 Mnie mdlilo po zjedzeniu i bez jedzenia, caly dzien. Pomogly czopki torecan i nic wiecej, zadne "domowe sposoby". Przeszlo powoli w drugim trymestrze. glamorgan Odpowiedz Link Zgłoś
polarna77 Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 14:38 Mnie też mdli bez przerwy- nawet w nocy. Trochę mi pomaga zjedzenie czegoś, ale najlepiej węglowodanów: chleba, makaronu itp. Ostatnio kupiłam sobie wafle ryżowe i jestem zadowolona bo przynajmniej nie mają tyle kalorii co bułka, a ja muszę coś stale przegryzać. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_sit Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 14:50 Mi pomagało picie soku owocowego pod wyjątkiem, że był kwaśny i nie dopuszczać do uczucia głodu. Rano, jak wstawałam z łóżka i wybierałam się do pracy to zawsze coś zjadła. Życzę ci powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz2 Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 15:11 U mnie to najważniejsze nie dopuścić do głodu. Nic nie pomagało. Poranne wymioty zaczęły się u mnie w 7 tyg. i trwają do dziś a to już 36 tydz. Super!? Próbowałm oszukiwać tzn z samego rana coś przegryźć, ale było jeszcze gorzej, bo i tak musiałam zwrócić. W czasie dnia nadal mam mdłości gdy jestem głodna. Więc gdy wychodzę na miasto to obowiązkowo jedzenie na mieście. Pogodziłam się już z tymi mdłościami (szczególnie porannymi wymiotami) bo to już końcówka ciąży, a walka jak z wiatrakami. Nie mam lekarstwa. Niestety. U Ciebie napewno będzie krócej. Pozdr. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
beatka3 Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 15:17 nie będzie krócej, bo to będzie moje drugie dziecko. Przy pierwszym tak samo się męczyłam. Może trochę krócej, bo do 8 miesiąca, ale tym razem nie chcę tak się męczyć. Poprzednio specjalnie rano nie jadłam, bo wiedziałam że i tak zwymiotuję, więc wolałam samą śliną. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rianon Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 15:18 A mi pomagają kwaszone ogórki). Z różnych przyczyn nie mogę zjeść rano śniadania w domu i jem dopiero w pracy. A ogórki specjalnie mama dla mnie zaprawia (dodam, ze przed ciążą nie lubiłam ich) i zabieram z sobą. Niezła jest też guma do rzucia i gorąca woda do picia (zwłaszcza służy mi wieczorem). No i staram się nie być głodna bo wtedy mdli i słabo się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: mdłości w ciąży 29.06.04, 16:13 Odkryłam przez przypadek i na mnie działa rewelacyjnie. Zimna coca-cola. Wystarczy łyk, kiedy czuję, że zaraz skończę w kibelku i wszystko mija. Zdrowa nie jest ale nie piję jej litrami, traktuję ją jak lekarstwo bo działa. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa30 Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 09:05 Mi też pomagała zimna coca-cola.Po za tym, moja gin poleciła mi wit.B6.Naprawdę pomogło.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
muress Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 11:44 Boshhhh ja tu niedawno pisalam, ze mnie tylko muli. Tak, muli, bez przerwy ale juz i pelny zestaw lacznie z culym sciskaniem kibelka doszedl. Metody na zlagodzenie nie znam, tak tam pozalic sie po prostu musze, bo sie czuje FATALNIE - normalnie nie wiem, jak ja to dalej przezyje. Jest mi niedobrze, ruszam sie jak mucha w smole, szybko dopada mnie totalne zmeczenie, jest mi zle i jedyna w miare akceptowalna pozycja to horyzontalna. Kazdy kolejny dzien to udreka, ufff Odpowiedz Link Zgłoś
beatka3 Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 11:52 wspólczuję ci bardzo, ale niestety trzeba to wytrzymać poczytaj rady dziewczyn, które się wcześniej wypowiadały to może coś ci pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 13:10 Koniecznie zjedz cos przed wstaniem z lozka-np. kawalek chleba. Staraj sie nie jesc biszkoptow czy innych ciastek bo to tylko niepotrzebne kalorie, I najwazniejsze: jedz malo ale czesto, nie pozwol by doszlo do uczucia glodu bo wtedy jest jeszcze gorzej, Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malwi4 Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 13:42 Hej, ja też ledwo wytrzymuję (a to dopiero 8t). Pomaga mi jedzenie potraw o wyrazistym smaku, nic mdłego. Muszę jeść baaardzo często, bo dopuszczenie do pustego żołądka kończy się kilkugodzinnymi wymiotami . Więc ciągle coś chrupię. Ostatnio super podziałał jogurt z ziarnami, słodki. No i w nocyu gorące mleko. Gdy oprócz mgłości miałam jeszcze drżenie rąk (a byłam już po kanapce) koleżanka poradziła mi jakieś landrynki - nimm2. Trochę pomaga. Niestety te moje sposoby skutkują dodatkowymi kilogramami . Na szczęście to trwa tylko 3 mies. Pozdrawiam malwina Odpowiedz Link Zgłoś
magda1975 Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 19:26 Cześć Dziewczynki! Na mdłości moge Wam polecić imbir. Mi bardzo pomaga herbata zaparzona ze świeżo ukrojonego korzenia imbiru (wystarczy kilka cieniutkich paseczków zalanych wrzątkiem). Jest tobardzo aromatyczny napój i podobno też pomaga w walce z infekcjami. Słyszałam, że można tez kupić herbatę/ napar z suszonego imbiru (ale lepiej, jak był bez zbędnych dodatków). Pozdrawiam Magda Trzymajcie się dzielnie! Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: mdłości w ciąży 30.06.04, 19:32 mi pomaga rano letnia woda z cytryną, bez cukru, na czczo Odpowiedz Link Zgłoś